Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αλλάζει όψη το Αίγιο-Εντός χρονοδιαγράμματος το μεγάλο έργο της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου

Published

on

Με κανονικούς ρυθμούς συνεχίζεται το μεγάλο έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της πόλης του Αιγίου, με την εργολαβία να έχει φτάσει στην πλατεία Αγίας Λαύρας και τους παρακείμενους δρόμους.

Τα συνεργεία που εργάζονται πυρετωδώς κατασκευάζουν βάσεις πεζοδρομίων, κρασπεδόρειθρα, ενώ ταυτόχρονα, γίνονται βελτίωσης και αποκαταστάσεις στα φρεάτια αποχέτευσης. Ακολουθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης και πεζοδρόμησης.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα στην πλατεία και τους πλαϊνούς δρόμους (περιμετρικά), για ν’ ακολουθήσει η Τρίγωνη πλατεία στην οδό Βαλφούρ & Κλ. Οικονόμου.

Παράλληλα ο Τεχνικός Τομέας του δήμου, επικαιροποιεί τη μελέτη κατασκευής και επισκευής των περιφερειακών πλατειών Μεσσηνέζη και Αγίου Αθανασίου Αιγίου, έργο που είχε δρομολογήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, με ένταξη στο «Πράσινο ταμείο». Ο προϋπολογισμός του είναι 450.000 ευρώ, με 270.000 ευρώ από τα κεντρικά και δημοτικούς πόρους ύψους 180.000 ευρώ.

Οι εργασίες αναμένεται να αυξήσουν την ελκυστικότητα, προσβασιμότητα και λειτουργικότητα των κοινοχρήστων χώρων, κάτι που θα περάσει μέσα από δημιουργία παιδικής χαράς, με χώρους πρασίνου, για μικρούς και μεγάλους, αφού θα διαθέτουν πλακοστρωμένα τμήματα περιπάτου, καθιστικά κ.ά.

Χθες ο Δήμαρχος Αιγιάλειας, Δημήτρης Καλογερόπουλος συνοδευόμενος και από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και πρώην αντιδήμαρχο, Βασίλη Χριστόπουλο επισκέφθηκε τα έργα της ανάπλασης και ενημερώθηκε από τον εργολάβο για την πορεία των εργασιών.

Ο κ. Καλογερόπουλος ζήτησε να συνεχιστούν οι καλοί ρυθμοί εκτέλεσης των έργων προκειμένου να προλάβουν όσοι είναι δυνατόν τα καιρικά φαινόμενα λόγω του χειμώνα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement