Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Δεν υπήρξε αναβρασμός, ούτε πανικός…»-Ανακοίνωση των διδασκόντων 14ου Δημοτικού Σχολείου

Published

on

Με αφορμή δημοσιεύματα για την πρόκληση αναβρασμού στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή, ο Σύλλογος Διδασκόντων διευκρινίζει πως «ως άμεσα εμπλεκόμενοι στη σχολική διαδικασία πιστοποιούμε δημόσια πως κανένας αναβρασμός και κανένας πανικός δεν παρατηρήθηκε σε σχέση με την συμπεριφορά άλλων γονέων σε βάρος της οικογένειας του παιδιού που ασθένησε. Ως εκ τούτου γεννούνται πολλά ερωτήματα:

1.Πώς το άμεσο σχολικό περιβάλλον ενημερώθηκε για αυτόν τον «αναβρασμό» άμα τη εμφανίσει του κρούσματος; Σημειωτέον πως η διεύθυνση του σχολείου και ο σύλλογος διδασκόντων έπραξε τα προβλεπόμενα για την δρομολόγηση της κατάστασης όσον αφορά την αναστολή λειτουργίας του τμήματος.

2..Μετά τη δημοσίευση του εν λόγω άρθρου πράγματι παρατηρήθηκε ένας «αναβρασμός» απορίας για το τι συνέβη ακριβώς.

3. Απ’ όσο γνωρίζουμε, η δημοσιογραφία αποτελεί ένα κοινωνικό λειτούργημα εφόσον ενημερώνει και κατ’ επέκταση προλαμβάνει δυσάρεστες καταστάσεις και αποτελέσματα. Δεν μπορούμε λοιπόν να εννοήσουμε πού βρίσκεται η ενημέρωση των Πατρινών στο συγκεκριμένο άρθρο. Στο ότι προσβλήθηκε ένας μαθητής από COVID-19; Στο ότι το σχολείο δεν έπραξε τα δέοντα; Στο ότι οι γονείς των άλλων παιδιών φοβήθηκαν μήπως ‘’κολλήσουν’’;

Στις μέρες που ζούμε, που η τρομολαγνία εκκολάπτεται ανησυχητικά, ίσως θα έπρεπε κάποιοι δημοσιογράφοι να αναθεωρήσουν τον ρόλο τους: θα υπηρετούν την αλήθεια που οδηγεί στην καθημερινή ομαλότητα ή την ψευδό—είδηση που οδηγεί σε αναβρασμό;

Επιτέλους όταν καταπιάνονται με τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας – τον τόσο ταλαιπωρημένο-ας είναι πιο προσεκτικοί γιατί τυχαίνει κάποιοι από αυτούς να είναι και γονείς!».

Ροή ειδήσεων

Advertisement