Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Οι απατεώνες –τεχνικοί «δάγκωσαν» Πατρινό-Του άρπαξαν 14.700 ευρώ από τον λογαριασμό του

Δημοσιεύθηκε

στις

Βρήκαν… τελικά έδαφος οι απατεώνες τεχνικοί μεγάλης εταιρείας καθώς άρπαξαν διαδικτυακά από τον τραπεζικό του λογαριασμό το ποσό των 14.700 ευρώ!

Η μέθοδος που ακολουθούν είναι συγκεκριμένη, όπως έγραψε και προχθές φιλοξενώντας την μαρτυρία μιας γυναίκας που αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν!

Προσποιούνται τους τεχνικούς μεγάλης εταιρείας λογισμικού και υπολογιστών, επικαλούνται ότι ο υπολογιστής του υποψήφιου θύματός τους χρήζει αναβάθμισης ή έχει ιό από κακόβουλο λογισμικό, τους ζητούν να τον ανοίξουν και να εγκαταστήσει συγκεκριμένη εφαρμογή και έτσι καταφέρνουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Αστυνομία αναφέρει πως «από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστων δραστών, οι οποίοι προσποιούμενοι τους τεχνικούς μεγάλης εταιρείας λογισμικού και υπολογιστών, έπεισαν έναν ημεδαπό άνδρα να εγκαταστήσει στον υπολογιστή του εφαρμογές για απομακρυσμένη πρόσβαση και στη συνέχεια του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 14.700 ευρώ, από τραπεζικούς λογαριασμούς»

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement