Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Πάνω από 500 θάνατοι σε ένα μήνα και περισσότεροι από 250 σε μία εβδομάδα

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ψυχολογικό όριο των 1.000 θανάτων έσπασε η νόσος Covid-19 στη χώρα μας, μετά τους 38 θανάτους που καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ κατά το τελευταίο 24ωρο, επιβεβαιώνοντας τους επιστήμονες που κάνουν τις τελευταίες ημέρες για δραματική αύξηση των νεκρών.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το δεύτερο κύμα της πανδημίας συνεχίζει ακάθεκτο και σε λιγότερο από ένα μήνα (28 ημέρες για την ακρίβεια) έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 500 ανθρώπους, όσους σε οκτώ μήνες, από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και τις 17 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, στις 17 Οκτωβρίου -επτά μήνες και τέσσερις ημέρες δηλαδή μετά την πρώτη καταγραφή θύματος από κοροναϊό στη χώρα- ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 500. Μόλις 28 ημέρες μετά, οι νεκροί έφτασαν τους 1.035.

Πάνω από 250 νεκροί σε μια εβδομάδα

Η αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων και θανάτων θα συνεχιστεί πιθανότατα και τις επόμενες ημέρες, εξήγησε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πανδημία η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ροή ειδήσεων

Advertisement