Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

30 προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ-Μεταφέρθηκαν με κλούβα στην Ερμού-Άνοιξε η Γούναρη-ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεότερη ενημέρωση: Ένταση μεταξύ ΕΛ.ΑΣ και συγκεντρωμένων, με τους αστυνομικούς να τους απομακρύνουν από το σημείο.

Η αστυνομία προχώρησε σε 30 προσαγωγές με τα άτομα να μεταφέρονται με κλούβα στην Ερμού.

 


Δόθηκε  στην κυκλοφορία η οδός Γούναρη.

 

Στην οδό Γούναρη βρίσκεται ομάδα ατόμων, με τους συγκεντρωμένους να βρίσκονται υπό την επιτήρηση της ΕΛ.ΑΣ. Φωνάζουν συνθήματα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με την αστυνομία να τους έχει “μπλοκάρει” στην άνοδο της, στο ύψος της Πλατείας Ομονοίας.

 

Παράλληλα δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται και στη συμβολή της Κολοκοτρώνη με την Κορίνθου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας αποκλείοντας κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Στις 11.00 έχει προγραμματιστεί πορεία συλλογικοτήτων, η οποία και θα ξεκινήσει από το Παράρτημα.

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ είναι να αποτραπεί η πορεία, η οποία διοργανώνεται με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στο Πολυτεχνείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ INDYMEDIA:

Το απόγευμα της Παρασκευής 13 Νοέμβρη οι δυνάμεις καταστολής της ολωκληρωτικής δημοκρατίας (ΜΑΤ, Ομάδα Δράση, ασφαλίτες) εισέβαλαν στο χώρο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και συνέλαβαν ομάδα αγωνιστών και αγωνιστριών που βρίσκονταν εντός του χώρου και τους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.

Μια ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 12 Νοέμβρη, συλλογικότητες, συνελεύσεις και διάφοροι αγωνιστές και αγωνίστριες είχαν παρεμβεί στο χώρο του Πολυτεχνείου απευθύνοντας ανοιχτό κοινωνικό κάλεσμα για στήριξη της παρέμβασής τους και για σπάσιμο των απαγορεύσεων του λοκ ντάουν ως ένα αγωνιστικό σινιάλο πολιτικής και κοινωνικής ανυπακοής ενάντια στον ολοκληρωτισμό του κράτους και της απαγόρευσης τόσο της κυκλοφορίας όσο και ενάντια στην απαγόρευση των τριήμερων εκδηλώσεων και της πορείας του Πολυτεχνείου.

Βλέπουμε ξεκάθαρα πως το κράτος επιβάλλει μια σειρά αντικοινωνικών μέτρων σε κάθε πτυχή της ζωής μας, στην υγεία, την εργασία, την εκπαίδευση αλλά και ενάντια στην ζωή μας την ίδια.

Την ίδια στιγμή, αντιμετωπίζει την πανδημική κρίση με καταστολή, πειθάρχηση, έλεγχο, ΜΑΤ και εισαγγελείς, ενώ ταυτόχρονα μοιράζει πακτωλό εκατομμυρίων στους καναλάρχες.
Την ίδια αυτή περίοδο που εκατοντάδες συνάνθρωποί μας νοσούν ή ακόμα χειρότερα πεθαίνουν λόγω της πανδημίας, την περίοδο που στη Θεσσαλονίκη έχουν εξαντληθεί οι κλίνες ΜΕΘ, την περίοδο που στις φυλακές στα Διαβατά τα κρούσματα έχουν ανέβει σε τριψήφιο αριθμό, την ίδια περίοδο που η κοινωνική πλειοψηφία χειμάζεται από την αναστολή της εργασίας της, το κράτος το μόνο που έχει να προσφέρει, γιατί αυτή είναι η φύση του, είναι η καταστολή επιχειρώντας να τσακίσει τις αγωνιστικές φωνές και αντιστάσεις.

Επιδιώκει να εδραιώσει την κυριαρχία του χωρίς να ενδιαφέρεται για την απώλεια ανθρώπινων ζωών που ειναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα της δικής του εγκληματικής φύσης και τακτικής.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΕΣ/ΕΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΕΚΚΕΝΩΜΈΝΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΙ-ΕΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ-ΕΙΣΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΚΚΕΝΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Αναρχικοί/αναρχικές, συντρόφισσες/σύντροφοι

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επιτέλους…υπογραφές-Ξεκινά η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Άκτιο–Αμβρακία

Δημοσιεύθηκε

στις

Yπεγράφη χθες η σύμβαση για το έργο «Υπολειπόμενες Εργασίες για την ολοκλήρωση της Οδικής Σύνδεσης της Περιοχής του Άκτιου με το Δυτικό Άξονα Βορρά – Νότου» προϋπολογισμού 150.000.000 €, μετά την ανακήρυξη της εταιρείας Μυτιληναίος Α.Ε. ως οριστικού αναδόχου του έργου.

Πλέον, υπό το σχεδιασμό του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, ανοίγει ο δρόμος ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή ενός πολύπαθου έργου, του οδικού άξονα «Άκτιο – Αμβρακία», μετά από μακροχρόνιο πάγωμα και πολλές καθυστερήσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορές Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξης» και περιλαμβάνει:
•Την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Άκτιο – Αμβρακία, συνολικού μήκους περίπου 32.2 χλμ., με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.
• Την κατασκευή τεσσάρων Ανισόπεδων Κόμβων (Κ6, Κ6Α, Κ8, Κ11), ενός Ισόπεδου Κόμβου (Κ1) καθώς και την κατασκευή παράπλευρου και κάθετου οδικού δικτύου.
•Τη δυνατότητα κατασκευής συνδετήριου τετράιχνου κλάδου μήκους 0.50 χλμ. για την απ’ ευθείας σύνδεση του άξονα «Άκτιο – Αμβρακία» με την Ιόνια Οδό στον ανισόπεδο κόμβο Ριβίου.
Η σύμβαση έχει διάρκεια 30 μήνες. Με τη συμπλήρωση των 15 μηνών, υπάρχει πρόβλεψη να δοθούν στην κυκλοφορία τα πρώτα 18 χλμ. του οδικού άξονα, που θα παρακάμπτουν την πόλη της Αμφιλοχίας, καθώς και να έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις, ώστε να γίνει ασφαλές το πιο επικίνδυνο τμήμα του υφιστάμενου οδικού δικτύου.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, δήλωσε σχετικά:
«Δεσμευτήκαμε πως ο οδικός άξονας «Άκτιο – Αμβρακία» που περιμένουν οι πολίτες τόσα χρόνια, επιτέλους μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2023. Εργαστήκαμε εντατικά και με συνέπεια, κινηθήκαμε πολύ γρήγορα και σήμερα μπορούμε να πούμε πως το έργο επιτέλους παίρνει πάλι μπρος και θα ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος. Έτσι δεν θα κινδυνεύσουν και οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.
Από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε βασική προτεραιότητά μας, να ολοκληρώσουμε ένα έργο που βρισκόταν σε τέλμα πολλά χρόνια και που αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή, για το πού οδηγεί η ‘‘σαλαμοποίηση’’ και ο κακός σχεδιασμός των έργων».

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο συνθέτης και sound artist Σταύρος Γασπαράτος έλαβε δύο διακρίσεις από το κοινό για τον «Άμλετ»

Δημοσιεύθηκε

στις

Μια διαφορετική τελετή απονομής των Θεατρικών Βραβείων Κοινού παρακολούθησαν το απόγευμα της Κυριακής 29 Νοεμβρίου, οι χιλιάδες θεατρόφιλοι που μπήκαν στη διαδικτυακή πλατφόρμα του θεσμού, για να χειροκροτήσουν από το χώρο τους, τους καλύτερους του ελληνικού θεάτρου.

Εικοστή δεύτερη χρονιά για τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού και οι αναγνώστες του Αθηνοράματος, παρά την απότομη διακοπή της σεζόν, παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατρικά έργα, βαθμολόγησαν παραστάσεις, ερμηνείες, σκηνικά, κοστούμια, μουσικές, φώτα και τελικά απένειμαν 26 βραβεία σε οκτώ παραστάσεις.
Το βραβείο της καλύτερης παράστασης απέσπασε η «Βασίλισσα της ομορφιάς», με την Ελένη Σκότη να κερδίζει και το πρώτο βραβείο σκηνοθεσίας, ενώ η πρωταγωνίστρια της παράστασης Αγορίτσα Οικονόμου αναδείχθηκε η καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της χρονιάς. Το βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλου πήγε στον Τάσο Ιορδανίδη για την ερμηνεία του στον «Πατέρα».
Όπως τόνισε ο παρουσιαστής και σκηνοθέτης της βραδιάς, Γιώργος Παπαγεωργίου, «αυτά τα βραβεία, στις συνθήκες που βιώνουμε αποκτούν μια άλλη βαρύτητα πέρα από την πρωτιά και την αναγνώριση. Την υπενθύμιση πως οι άνθρωποι της σκηνής και οι άνθρωποι της πλατείας είναι ένα σύνολο ενωμένο και απαραίτητο για να γεννηθεί η μαγεία που λέγεται θέατρο».
Δίπλα στον Γιώργο Παπαγεωργίου, στη σκηνή του θεάτρου Άλφα, όπου στήθηκε η φετινή παραγωγή του Αθηνοράματος και η οποία μεταμορφώθηκε σε διαδικτυακό πλατό, βρέθηκαν η Κάτια Δανδουλάκη, ο Γιώργος Καραμίχος και ο Γιάννης Στάνκογλου συζητώντας και σχολιάζοντας τη θεατρική πραγματικότητα και ανακοινώνοντας τους φετινούς βραβευμένους.
Για να φτάσουν τα βραβεία στα χέρια των ηθοποιών και των σκηνοθετών, ο Γιώργος Παπαγεωργίου «διακτινίστηκε» σε όλη την πόλη, μέσα από 10 διαφορετικά short movies τα οποία γυρίστηκαν πάνω σε ευφάνταστα σενάρια ειδικά γραμμένα για τον κάθε βραβευμένο. Έτσι, η Αγορίτσα Οικονόμου είδε το βραβείο της να φτάνει ουρανοκατέβατο με ένα drone, η Φαίδρα Δρούκα το παρέλαβε από έναν πλανόδιο μουσικό, ενώ η Μαρίνα Ασλάνογλου ανακάλυψε ότι η επιτυχία πίνεται παγωμένη καθώς βρήκε το δικό της μέσα σε ένα ψυγείο περιπτέρου. Ο θίασος του «Πατέρα» επιφύλαξε ένα surprise party στον Τάσο Ιορδανίδη για την απονομή του βραβείου του, το φάντασμα από τον «Άμλετ» έδωσε το βραβείο στον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και ο Νίκος Κουρής παρέλαβε το δικό του από ταχυμεταφορέα σταματημένο σε φανάρι την ώρα που απολάμβανε τη βόλτα του με το αυτοκίνητο.
Όσον αφορά στους σκηνοθέτες, ο Γιώργος Παπαγεωργίου μετά βίας πρόλαβε τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο την ώρα που κατέβαζε τα ρολά του θεάτρου του για να πάει στην Άνδρο, ενώ ο Βασίλης Μπισμπίκης παρέλαβε το βραβείο του την ώρα που οξυγονοκολλούσε κάτι σίδερα στο καινούργιο του θέατρο. Με την Κατερίνα Ευαγγελάτου τα πράγματα ήταν σαφώς καλύτερα, αφού το βραβείο αποδείχθηκε πως βρισκόταν σε μια κρύπτη του σκηνικού του θεάτρου, ενώ το βραβείο της Ελένη Σκότη έφτασε μέσα σε ένα καλάθι που ήρθε από ψηλά.
Οι απονομές στις τρεις καλύτερες παραστάσεις έγιναν στη σκηνή του θεάτρου Άλφα από την Κάτια Δανδουλάκη και τον Γιώργο Παπαγεωργίου, με τον παρουσιαστή να κλείνει την τελετή με αισιόδοξο τόνο, παροτρύνοντας τους θεατές να δουν όσο περισσότερες παραστάσεις γίνεται τη νέα σεζόν και να στηρίξουν το θέατρο και τους ανθρώπους τους όσο μπορούν.
Η τελετή απονομής των 21ων Θεατρικών Βραβείων διεξάγεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής.

ΔΥΟ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΓΑΣΠΑΡΑΤΟ
Ο Πατρινός συνθέτης και sound artist Σταύρος Γασπαράτος απέσπασε δύο βραβεία για τον «Άμλετ», μουσικής σύνθεσης (2ο) και σχεδιασμού ήχου (1ο).
Εκτός από τα προσωπικά του έργα συνθέτει μουσική για το θέατρο, τον κινηματογράφο και τον χορό.
Από το 2000 έχει συνθέσει μουσική για πάνω από 100 παραγωγές, συνεργαζόμενος με πολύ σημαντικούς Έλληνες και ξένους δημιουργούς – φορείς (Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Αθηνών, Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Φεστιβάλ Επιδαύρου, Μέγαρο Μουσικής, Εθνική Λυρική Σκηνή, Θέατρο του Νέου Κόσμου Ryerson Theatre School – Toronto, Mime Festival – London, Dock 11, Ballhaus NS – Berlin, De Wagg – Amsterdam, Macau C.C. – China, Paris Villette, EMPAC – N.Y., Dallas Opera , BAM – New York Onassis CC NY, The Watermill Center – NY, The Glass House – NY, Documenta14 – Kassel, Remai Modern, Canada κ.ά.)
Επίσης, έχει λάβει πολλά βραβεία.
ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΒΡΑΒΕΙΑ
-ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
1ο Βραβείο:Η βασίλισσα της ομορφιάς
2ο Βραβείο:Ο πατέρας
3ο Βραβείο: Άμλετ
-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
-1ο Βραβείο:Ελένη Σκότη («Η βασίλισσα της ομορφιάς»)
-2ο Βραβείο:Κατερίνα Ευαγγελάτου («’Αμλετ»)
-3ο Βραβείο:Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος («Ο γιoς»)
-3ο Βραβείο:Βασίλης Μπισμπίκης («Ο πατέρας»)
-ΑΝΔΡΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ
-1ο Βραβείο:Τάσος Ιορδανίδης («Ο πατέρας»)
-2ο Βραβείο:Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος («’Αμλετ»)
-3ο Βραβείο:Νίκος Κουρής («Του Κουτρούλη ο γάμος»)
-ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΣ ΡΟΛΟΣ
1ο Βραβείο:Αγορίτσα Οικονόμου («Η βασίλισσα της ομορφιάς»)
2ο Βραβείο:Φαίδρα Δρούκα («Το υπέροχό μου διαζύγιο»)
3ο Βραβείο:Μαρίνα Ασλάνογλου («Ο πατέρας»)
-ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ
1ο Βραβείο:Μανόλης Παντελιδάκης («Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη»)
2ο Βραβείο:Κωνσταντίνος Σκουρλέτης («Το καινούργιο σπίτι»)
3ο Βραβείο:Γιώργος Γαβαλάς («Του Κουτρούλη ο γάμος»)
-ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑ
1ο Βραβείο:Νίκος Χαρλαύτης («Του Κουτρούλη ο γάμος»)
2ο Βραβείο:Ηλένια Δουλαδίρη («Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη»)
3ο Βραβείο:Κωνσταντίνος Σκουρλέτης («Το καινούργιο σπίτι»)
-ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
1ο Βραβείο:Μίνως Μάτσας («Του Κουτρούλη ο γάμος»)
2ο Βραβείο:Σταύρος Γασπαράτος («’Αμλετ»)
3ο Βραβείο:Ανδρέας Κατσιγιάννης («Κι από Σμύρνη… Σαλονίκη»)
-ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ
1ο Βραβείο:Bijoux de Kant («Το καινούργιο σπίτι»)
2ο Βραβείο:Σίμος Σαρκετζής («’Αμλετ»)
3ο Βραβείο:Σίμος Σαρκετζής («Του Κουτρούλη ο γάμος»)
-ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ
1ο Βραβείο:Σταύρος Γασπαράτος («’Αμλετ»).

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Έντονος προβληματισμός για το μέλλον στους ιδιοκτήτες των πρακτορείων ΟΠΑΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους πράκτορες του ΟΠΑΠ και στην Πάτρα, καθώς παραμένουν εκτός λειτουργίας σε μια περίοδο, που παραδοσιακά ο τζίρος τους, σημείωνε μεγάλη αύξηση.

Η «Γ» μίλησε χθες με 7 ιδιοκτήτες πρακτορειών ΠΡΟΠΟ οι οποίοι μας μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίσει ο κλάδος το τελευταίο διάστημα.
Παράλληλα ο καθένας, καταθέτει και προτάσεις τους για τα μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση ώστε να στηρίξει τους πράκτορες…

ΠΟΛΥΔΩΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ: “Χωρίς στήριξη, δύσκολο το μέλλον”

«Έχουμε σοβαρό ζήτημα και η πολιτεία δεν μας έχει στηρίξει. Το μέλλον θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο. Δεν μου λέει τίποτα η επιστρεπτέα προκαταβολή, δηλαδή ένα άτοκο δάνειο. Θα προτιμούσα να μου καλύψει το ενοίκιο μου ή να δώσει ένα επίδομα παρά την επιστρεπτέα προκαταβολή.
Για παράδειγμα η πολιτεία στηρίζει το προσωπικό όταν με τη αναστολή του δίνει επίδομα όμως δεν ισχύει το ίδιο για τον επιχειρηματία. Στο εξωτερικό, ανάλογα με το τζίρο, η πολιτεία δίνει κάποια οικονομική ενίσχυση, εδώ όμως δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει να γίνει κάτι ουσιαστικό για να στηρίξει το κλάδο».

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΡΑΒΟΠΟΔΗ «Είμαστε αβοήθητοι»

Κατερίνα Στραβοπόδη : «Τα έξοδα του πρακτορείου τρέχουν, το έχουμε σοβαρό πρόβλημα, είμαστε κλειστοί μέχρι 30 Νοεμβρίου αν και νομίζω πως αυτό θα παραταθεί. Μέχρι αυτή την στιγμή η πολιτεία δεν μας έχει δώσει κανένα βοήθημα όπως συνέβη στο 1ο lock down και την ίδια ώρα βλέπουμε το διαδικτυακό στοίχημα να συνεχίζεται κανονικά και εμείς να είμαστε κλειστοί. Καταλαβαίνει κανείς πως αν στο συνεχιστεί θα είναι νέο ζήτημα για εμάς.
Ανεξάρτητα όμως από αυτό, τους προηγούμενους μήνες που είμαστε ανοιχτοί, ο τζίρος μας ήταν πεσμένος και τα έξοδα τρέχουν. Το μοναδικό μέτρο της κυβέρνησης είναι η μείωση του ενοικίου κατά 40% αλλά κα αυτό δεν λέει τίποτα».

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Η κατάσταση είναι δύσκολη όπως και σε όλους τους κλάδους βέβαια. Ειδικότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι ότι επειδή δεν εισαγόμαστε σε καθεστώς ΦΠΑ, δεν δικαιούμαστε όλοι την επιστρεπτέα προκαταβολή, όπως και την αποπληρωμή του ΦΠΑ αργότερα με αποτέλεσμα να μην έχουμε καμία ένεση ρευστότητας αυτήν την δύσκολη περίοδο. Στο πρώτο lock down με το επίδομα ελεύθερου επαγγελματία είχαμε κάποια ενίσχυση να ζήσουμε τα σπίτια μας και τα καταστήματα μας, αλλά τώρα ορισμένοι δεν θα πάρουν τίποτε!Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι το Ιντερνέτ όπου ο κόσμος πλέον βρίσκει διέξοδο σε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού, με τον ΟΠΑΠ να είναι βέβαια μέρος αυτής της πραγματικότητας και πολλοί φοβόμαστε ότι οι πελάτες θα αλλάξουν συνήθειες και τα πρακτορεία θα χάσουν μεγάλο τμήμα της δουλειάς τους».

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ :«Να ενισχυθούμε στην ουσία»

«Χωρίς καμία υπερβολή όλο αυτό το διάστημα είναι μια δύσκολη διαδικασία για την κοινωνία και φυσικά για τους πράκτορες που δεν μπορούμε να εξαιρεθούμε. Είμαστε αδικημένοι που είμαστε κλειστοί, δεν υπάρχει κανένα έσοδο για να καλύψουμε τα έξοδα μας και αυτό είναι πρόβλημα.
Την ίδια ώρα οι στοιχηματικές λειτουργούν και αυτό ζημιώνει όχι μόνο εμάς, αλλά και τον οργανισμό όμως είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε συνολικά.
Πάντως η ουσία είναι πως η κυβέρνηση δίνει επιδόματα σε άλλους κλάδους για να τους στηρίξει και πιστεύω πως πρέπει να κάνει κάτι αντίστοιχο και σε εμάς ώστε να ενισχυθούμε στην ουσία».

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ:«Κρίσιμη και η διαπραγμάτευση»

«Εγώ δεν θα σταθώ αυτή την στιγμή στο lock down και τα έξοδα που τρέχουν, αλλά στο μεγάλο θέμα που είναι ανοιχτό για τους πράκτορες και αφορά τις διαπραγματεύσεις με τον ΟΠΑΠ για το 2021.
Είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον μας τι θα αποφασιστεί σε αυτή την διαπραγμάτευση, το ύψος της προμήθειας για τους πράκτορες και τι θα γίνει με το διαδικτυακό στοίχημα όπου βλέπουμε πως κινείται η αγορά.
Όσον αφορά τον κορωνοϊο, έχουμε ήδη κλείσει 60 μέρες στην 1η φάση του lock down και βλέπουμε πως σύντομα θα πάμε για 30 μέρες ακόμα στο 2o lock down. Ας μην κρυβόμαστε η ζημιά είναι τεράστια, και μακάρι η πολιτεία να μας βοηθήσει αν και δεν είμαι αισιόδοξος.

Στην 1η φάση έκτος από τις επιστρεπτέες προκαταβολές στις οποίες άλλωστε δεν μπορούν να συμμετάσχουν όλοι, υπήρχε ένα επίδομα από τον ΟΠΑΠ, κάτι που δεν έχει γίνει τώρα. Για παράδειγμα θα μπορούσε η πολιτεία να μας βοηθήσει μέσω προγράμματος ενίσχυσης που τρέχει από την περιφέρεια αλλά με τον 2ο οδηγό είδαμε πως τα πρακτορεία είναι εκτός».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΟΥΡΔΗΣ: «Να δοθεί επίδομα ανάλογα με το τζίρο»

«Τα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ είναι ένας κλάδος άμεσα πληττόμενος, αφού έκλεισαν με κρατική εντολή. Δεδομένων των εξόδων που υπάρχουν για να λειτουργήσει ένα πρακτορείο, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και η απόφαση για αναστολή πληρωμών, δεν λέει κάτι αφού οι υποχρεώσεις μας παραμένουν και απλά θα τις πληρώσουμε αργότερα.
Στην 1η φάση του lock down είχε δοθεί ένα επίδομα στους πράκτορες ανάλογα κα με το τζίρο, αυτή την στιγμή δεν έχει γίνει τίποτα και η πολιτεία θα έπρεπε μέσω κάποιας αξιολόγησης να είχε κάνει κάποια κίνηση».

 

ΤΑΣΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:«Θέλουμε χρόνο για επιστροφή στην κανονικότητα»

«Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Μετά το στραπάτσο που υποστήκαμε στο 1ο lock down, πάνω που είχαμε μπει σε μια σειρά και οι πελάτες μας επέστρεφαν σιγά σιγά, ήρθε το 2ο lock down να μας χτυπήσει ακόμα πιο πολύ καθώς από ότι εκτιμώ θα είμαστε κλειστοί όλο τον Δεκέμβριο.
Η πολιτεία, αν εξαιρέσεις το θέμα της επιστρεπτέας προκαταβολής που επί της ουσίας είναι δάνειο και τη μείωση του ενοικίου, δεν έχει κάνει κάτι να μας στηρίξει. Μακάρι να βρεθεί κάτι και για εμάς αλλά το μέλλον το βλέπω δύσκολο.
Σαφώς και προέχει η δημόσια υγεία όμως εκτιμώ πως θα χρειαστεί πολύ καιρό μέχρι να ανοίξουμε και να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα…».

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα