Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

30 προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ-Μεταφέρθηκαν με κλούβα στην Ερμού-Άνοιξε η Γούναρη-ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύθηκε

στις

Νεότερη ενημέρωση: Ένταση μεταξύ ΕΛ.ΑΣ και συγκεντρωμένων, με τους αστυνομικούς να τους απομακρύνουν από το σημείο.

Η αστυνομία προχώρησε σε 30 προσαγωγές με τα άτομα να μεταφέρονται με κλούβα στην Ερμού.

 


Δόθηκε  στην κυκλοφορία η οδός Γούναρη.

 

Στην οδό Γούναρη βρίσκεται ομάδα ατόμων, με τους συγκεντρωμένους να βρίσκονται υπό την επιτήρηση της ΕΛ.ΑΣ. Φωνάζουν συνθήματα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με την αστυνομία να τους έχει “μπλοκάρει” στην άνοδο της, στο ύψος της Πλατείας Ομονοίας.

 

Παράλληλα δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται και στη συμβολή της Κολοκοτρώνη με την Κορίνθου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας αποκλείοντας κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Στις 11.00 έχει προγραμματιστεί πορεία συλλογικοτήτων, η οποία και θα ξεκινήσει από το Παράρτημα.

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ είναι να αποτραπεί η πορεία, η οποία διοργανώνεται με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στο Πολυτεχνείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ INDYMEDIA:

Το απόγευμα της Παρασκευής 13 Νοέμβρη οι δυνάμεις καταστολής της ολωκληρωτικής δημοκρατίας (ΜΑΤ, Ομάδα Δράση, ασφαλίτες) εισέβαλαν στο χώρο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα και συνέλαβαν ομάδα αγωνιστών και αγωνιστριών που βρίσκονταν εντός του χώρου και τους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.

Μια ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 12 Νοέμβρη, συλλογικότητες, συνελεύσεις και διάφοροι αγωνιστές και αγωνίστριες είχαν παρεμβεί στο χώρο του Πολυτεχνείου απευθύνοντας ανοιχτό κοινωνικό κάλεσμα για στήριξη της παρέμβασής τους και για σπάσιμο των απαγορεύσεων του λοκ ντάουν ως ένα αγωνιστικό σινιάλο πολιτικής και κοινωνικής ανυπακοής ενάντια στον ολοκληρωτισμό του κράτους και της απαγόρευσης τόσο της κυκλοφορίας όσο και ενάντια στην απαγόρευση των τριήμερων εκδηλώσεων και της πορείας του Πολυτεχνείου.

Βλέπουμε ξεκάθαρα πως το κράτος επιβάλλει μια σειρά αντικοινωνικών μέτρων σε κάθε πτυχή της ζωής μας, στην υγεία, την εργασία, την εκπαίδευση αλλά και ενάντια στην ζωή μας την ίδια.

Την ίδια στιγμή, αντιμετωπίζει την πανδημική κρίση με καταστολή, πειθάρχηση, έλεγχο, ΜΑΤ και εισαγγελείς, ενώ ταυτόχρονα μοιράζει πακτωλό εκατομμυρίων στους καναλάρχες.
Την ίδια αυτή περίοδο που εκατοντάδες συνάνθρωποί μας νοσούν ή ακόμα χειρότερα πεθαίνουν λόγω της πανδημίας, την περίοδο που στη Θεσσαλονίκη έχουν εξαντληθεί οι κλίνες ΜΕΘ, την περίοδο που στις φυλακές στα Διαβατά τα κρούσματα έχουν ανέβει σε τριψήφιο αριθμό, την ίδια περίοδο που η κοινωνική πλειοψηφία χειμάζεται από την αναστολή της εργασίας της, το κράτος το μόνο που έχει να προσφέρει, γιατί αυτή είναι η φύση του, είναι η καταστολή επιχειρώντας να τσακίσει τις αγωνιστικές φωνές και αντιστάσεις.

Επιδιώκει να εδραιώσει την κυριαρχία του χωρίς να ενδιαφέρεται για την απώλεια ανθρώπινων ζωών που ειναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα της δικής του εγκληματικής φύσης και τακτικής.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΕΣ/ΕΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΕΚΚΕΝΩΜΈΝΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΕΝΟΙ-ΕΣ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ-ΕΙΣΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΚΚΕΝΩΜΕΝΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Αναρχικοί/αναρχικές, συντρόφισσες/σύντροφοι

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο «Αρίσταρχος» πρώτος επίγειος σταθμός-Το τηλεσκόπιο αποκτά κομβικό ρόλο στο «ευρυζωνικό δίκτυο του Διαστήματος»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ως ο πρώτος επίγειος σταθμός του «ευρυζωνικού δικτύου του Διαστήματος» επελέγη το τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» στο Χελμό από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, αποκτώντας, πλέον κομβικό ρόλο στην επανάσταση που συντελείται στις νέες τεχνολογίες των επικοινωνιών.

«Είναι ένα παράθυρο στο μέλλον, μέσω του Τηλεσκοπίου ‘Αρίσταρχος’, του δεύτερου
μεγαλύτερου Τηλεσκοπίου στην Ευρώπη και του μεγαλύτερου στα Βαλκάνια», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.

Όλα τα γνωστά δορυφορικά συστήματα μπαίνουν, πλέον, μέσω του προγράμματος
SkyLight, σε τροχιά διασύνδεσης με τον ίδιο τρόπο που διασυνδέονται σήμερα τα επίγεια -γνωστά μας- δίκτυα σταθερών και κινητών επικοινωνιών.
Στον «Αρίσταρχο» βρίσκονται ήδη επιστήμονες της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας οι οποίοι διεξάγουν πειράματα με το Τηλεσκόπιο και τον γεωστατικό δορυφόρο AlphaSAT.
Παράλληλα, αύριο στις 11 το πρωί, στο «Πέτρινο» κτίριο, στην κεντρική πλατεία Καλαβρύτων, μετά την παρουσίαση της έκθεσης Ντελακρουά, θα γίνει και η παρουσίαση του προγράμματος SkyLight, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Δρ. Αθανάσιου Στάβερη.
Στην παρουσίαση θα υπάρξουν χαιρετισμοί και ομιλίες από τους:
-Θανάση Παπαδόπουλο, Δήμαρχο Καλαβρύτων.
-Καθηγητή Μανώλη Πλειώνη, Διευθυντή και Πρόεδρο ΔΣ ΕΑΑ.
-Δρ. Σπύρο Βασιλάκο, Διευθυντή ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και ΕΥ Scylight.
-Δρ. Αθανάσιο Στάβερη, Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
-Δρ. Χριστίνα Γιαννόπαπα, Σύμβουλο ΓΓΤΤ.
-Harald Haushshield, Scylight Project Manager, Director of Telecommunications and
Integrated Applications, European Space Agency.
Μετά την εκδήλωση θ’ ακολουθήσει ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Χελμού, όπου
θα γίνει παρουσίαση του εξοπλισμού από τους ερευνητές του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και το
τεχνικό κλιμάκιο της ESA, παρατήρηση από τον «Αρίσταρχο» του δορυφόρου Alphasat και για πρώτη φορά πιθανή σύζευξη μεταξύ του «Αρίσταρχου» και του δορυφόρου AlpaSat.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ SKYLIGHT ΚΑΙ Ο «ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ»
Η τεχνολογία οπτικών επικοινωνιών με τη χρήση laser είναι η επόμενη επανάσταση
στις δορυφορικές επικοινωνίες, φέρνοντας πρωτοφανείς ρυθμούς μετάδοσης, και
υψηλή ασφάλεια δεδομένων για την κάλυψη αναγκών την επόμενη δεκαετία.
Σήμερα, η μετάδοση δεδομένων από δορυφόρους αξιοποιεί κυρίως την τεχνολογία των ραδιοκυμάτων. Ο «Αρίσταρχος» θα επικοινωνεί απευθείας με έναν Γεωστατικό δορυφόρο και θα κατεβάζει τα δεδομένα σε πάρα πολύ μεγάλες ταχύτητες με τη χρήση του laser στη γη. Για πρώτη φορά θα έχουμε συνεχή επικοινωνία με τους δορυφόρους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Θα είναι ο πρώτος επίγειος σταθμός στη γη που θα κατεβάσει δεδομένα με τη
τεχνολογία αυτή. Λόγω του μεγάλου όγκου δεδομένων που συλλέγουν οι δορυφόροι
θα δημιουργηθούν σε τελικό στάδιο 10 επίγειοι σταθμοί σαν τον «Αρίσταρχο» σε όλο
τον κόσμο.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συγκίνησε με την πράξη του!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μηνύματα ανθρωπιάς και ελπίδας βγαίνουν συχνά μέσα από τις στάχτες και αποκαΐδια. Συγκίνηση προκάλεσε και η πράξη ενός πυροσβέστη,  του Γιώργου Καριώτη, μέλους του Πυροσβεστικού Σώματος Πατρών και δάσκαλου πολεμικών τεχνών, ο οποίος πλαίσιο της δύσκολης μάχης με τις φλόγες στο μέτωπο της Ελεκίστρας,  σταμάτησε να δώσει λίγο νερό σ’ ένα μικρό σκυλάκι, που ήταν έξω από κατοικία που υπέστη ζημιές. Μια πράξη με μεγαλείο ψυχής και αγάπης για τα ζώα!

Οι πυροσβέστες απέδειξαν για μια ακόμα φορά πως μάχονται για να προστατεύσουν ζωές, περιουσίες αλλά και ζώα που βρίσκονται σε κίνδυνο από φυσικές καταστροφές.

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Συμπολίτες μας πέθαναν και κηδεύονται το Σάββατο (31/7)

Δημοσιεύθηκε

στις

Συμπολίτες μας πέθαναν και κηδεύονται το Σάββατο (31/7).

GOODYS

Την πολυαγαπημένη μας

ΑΦΡΟΔΙΤΗ (χήρα) ΠΑΥΛΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

(ΕΤΩΝ 92)

Κηδεύουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 5 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών.

Τα παιδιά της: Δημήτρης και Ελένη, Άννα. Τα εγγόνια της: Παύλος και Κατερίνα, Μεγακλής. Τα ανίψια της. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

 

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΔΗΜΗΤΡΑ (χήρα) ΠΑΥΛΟΥ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ

(ΕΤΩΝ 91)

Κηδεύουμε το  Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 12μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης Πατρών. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό στις 11:30 π.μ.

Τα τέκνα: Κατερίνα και Κίμων. Ο εγγονός: Παύλος. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Γραφείο Τελετών ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ. Κάτω Αχαΐα: Πατρών-Πύργου 62, τηλ.: 26930-24.793. Βάρδα: Πατρών-Πύργου 50, τηλ.: 26230-71.760. Κιν.: 6978-074.598. (Διανυκτερεύει).

 

 

 

Τον λατρευτό μας αδελφό και θείο

ΑΡΓΥΡΙΟ ΑΘΑΝ. ΚΑΦΟΥΣΙΑ

(ΕΤΩΝ 51)

Κηδεύουμε το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 10:30 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος (Κοιμητήριο) Κάτω Αχαΐας. Η σορός θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό ώρα 10:00 π.μ.

Τα αδέλφια: Βασιλική και Κωνσταντίνος Μπενοβιας, Ελένη (χήρα) Ιωαν. Καλογερή, Ευτέρπη και Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος. Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.

Η προσέλευση στον Ιερό Ναό θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες για τον covid-19.

Γραφείο Τελετών ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Κάτω Αχαΐα, τηλ.: 26930-22.664, 23.465, Βραχνέικα τηλ.: 2610-671.685, κιν.: 6972-446.720.

 

 

Την πολυαγαπημένη μας

ΜΑΡΟΥΣΩ ΙΩΑΝ. ΤΕΡΖΗ

(ΕΤΩΝ 50)

Κηδεύουμε το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 12:30 μ.μ. από τον Ιερό Νάο Αγίου Μηνά Β΄ Δημοτικού Κοιμητηρίου Λεύκας Πατρών.

Τα ανίψια: Κώστας, Ελένη. Οι λοιποί συγγενείς.

Η προσέλευση στον Ιερό Ναό θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες για τον covid-19.

Γραφείο Τελετών ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Κάτω Αχαΐα, τηλ.: 26930-22.664, 23.465, Βραχνέικα τηλ.: 2610-671.685, κιν.: 6972-446.720.

 

Τον πολυαγαπημένο μας

ΣΠΥΡΟ ΛΑΜΠ. ΒΕΡΙΚΙΟ

(ΕΤΩΝ 86)

Κηδεύουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο το Σάββατο 31-7-2021 και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίων Αγγέλων Α΄ Κοιμητηρίου Πατρών.

Η σύζυγος: Βασιλική. Τα παιδιά του: Άκης και Ντίνα Βερύκιου, Βασίλης και Τζένη Βερύκιου, Νίκος Κονταξής. Τα εγγόνια του: Δημήτρης, Σπύρος, Σπύρος, Κωνσταντίνος, Ειρήνη, Άγγελος. Τα ανίψια του. Οι λοιποί συγγενείς.

Κ. ΤΣΑΝΤΑΡΛΙΩΤΗΣ Ο.Ε. Καλαβρύτων 18 και Φωκαίας. Τηλ.: 2610-324.855, 2610-324.838, Αθηνών – Ρίου 5Α Ρίον, τηλ.: 2610-326.842.

 

 

Περισσότερα
GOODYS
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα