Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έκκληση Μιχαλόπουλου στους πολίτες για σεβασμό και εφαρμογή των μέτρων της Αστυνομίας για το τριήμερο

Δημοσιεύθηκε

στις

Έκκληση στους πολίτες να δείξουν υπευθυνότητα και σεβασμό απευθύνει ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξιάρχου Γιώργου Μιχαλόπουλου με αφορμή την απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας λόγω της πανδημίας.

Σε δήλωσή του αναφέρει: “Στο πλαίσιο των ειδικών μέτρων που λαμβάνονται από σήμερα 15 Νοεμβρίου
2020 μέχρι και την 21:00 ώρα στις 18 Νοεμβρίου 2020, καλούμε τους πολίτες να λειτουργήσουν με υπευθυνότητα και σεβασμό, ως προς την εφαρμογή της Απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία
απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα.
Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ως γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας από την διασπορά του Κορωνοϊού και η Ελληνική Αστυνομία θα είναι επιφορτισμένη με την εφαρμογή της.
Σας υπενθυμίζουμε ότι οι κυρώσεις που προβλέπονται για  όσους παραβιάσουν τα ειδικά αυτά μέτρα είναι οι εξής :
•       διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ
στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και
•       διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την
απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις.
Επιπλέον, τα αστυνομικά μέτρα και οι έλεγχοι, ως προς την εφαρμογή της Απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας θα εποπτεύονται από Εισαγγελικό Λειτουργό.

Σας παρακαλούμε, όπως τηρήσετε υπεύθυνη στάση, να σεβαστείτε τους συμπολίτες σας και να συνεργάζεστε με τις Αστυνομικές Αρχές”

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χαράλαμπος Γώγος: Δύσκολο να ανοίξει κάτι πριν τις 14 Δεκεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Για τις «κόκκινες» περιοχές, τα μέτρα και την άρση του απαγορευτικού λόγω κορωνοϊού μίλησε χθες στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως εξήγησε, «το lockdown έγινε οριζόντια για να μη μεταφερθεί το κλίμα της Θεσσαλονίκης και στις άλλες πόλεις». Επίσης, «το πρόβλημα των κλειστών δομών είναι πολύ σημαντικό και το βλέπουμε τώρα». Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι καλά, όπως είπε ο κ. Γώγος, καθώς «η καμπύλη έχει επιπεδωθεί και πάει και λίγο προς τα κάτω.

Τα δεδομένα από τα λύματα δίνουν καλές προβλέψεις για το μέλλον». Ο καθηγητής μιλώντας για τις προϋποθέσεις για άρση του απαγορευτικού είπε ότι το κακό δεν είναι μόνο ότι έχουμε πολλά κρούσματα, αλλά ότι έχουμε πολλά ενεργά κρούσματα. Είναι πάνω από 20.000 διαγνωσμένα, ενώ μη διαγνωσμένα υπολογίζονται γύρω στα 100.000.

Ο κ. Γώγος είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει συζήτηση για το τι θα ανοίξει, όμως πριν τις 14 Δεκεμβρίου είναι δύσκολο να ανοίξει κάτι. «Αρχίζουμε να έχουμε κάποια επάρκεια στις κλίνες, δυστυχώς όμως στις ΜΕΘ δεν είναι έτσι.»

Για το αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέτρα και μετά τη λήξη του lockdown, ο κ. Γώγος είπε ότι τα μέτρα πρέπει να είναι οριζόντια, ωστόσο σε κάποιες «κόκκινες» περιοχές μπορεί να είναι επαυξημένα. «Υπάρχουν προβλεπτικά μοντέλα. Όσο πιο αργά ανοίξουμε τόσο πιο καλές είναι οι προβλέψεις. Υπάρχει όμως και το πρόβλημα στην οικονομία. Αυτή τη στιγμή προηγείται η υγειονομική κατάσταση», τόνισε.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Άνοιγε» τα οχήματα στο πάρκινγκ του Ρίου-Στη «φάκα» της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη «φάκα» των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έπεσε ο άνδρας που φέρεται να βρίσκεται πίσω από το μπαράζ διαρρήξεων και φθορών το τελευταίο δίμηνο σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Ο άνδρας εντοπίστηκε προχθές το βράδυ μετά από έρευνα και παρακολούθηση των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην περιοχή της Λεύκας, σε εγκαταλελειμμένο κτίριο.

Η αρχή του τέλους για τη δράση του, ξεκίνησε όταν “χτύπησε” σε περίπου 10 αυτοκίνητα στο Νοσοκομείο του Ρίου προκαλώντας φθορές.

Στη συνέχεια, έφυγε από το Ρίο και ερχόμενος προς την Πάτρα έβαλε στο στόχαστρό του και άλλα αυτοκίνητα τα οποία προσπάθησε να διαρρήξει προκαλώντας τους υλικές ζημιές.

Στην Αστυνομία είχε σημάνει ήδη συναγερμός, με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ να τον παρακολουθούν μέχρι να τους δοθεί η κατάλληλη ευκαρία να τον συλλάβουν.
Όταν σταμάτησε στην περιοχή της Λεύκας, δίπλα στο ποτάμι, οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον συνέλαβαν μεταφέροντάς τον στο κρατητήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για άνδρα γνωστό στις Διωκτικές Αρχές από την προηγούμενη δράση του, τον οποίο και αναζητούσαν τους τελευταίους δύο μήνες.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πρωτόγνωρος εορτασμός-Χωρίς την παρουσία πιστών ο Ιερός Ναός του Πολιούχου μας

Δημοσιεύθηκε

στις

Εν μέσω μιας σκληρής δοκιμασίας, της πανδημίας του κορωνοϊού, η Πάτρα τιμά αύριο τον πολιούχο, προστάτη και φρουρό της, τον Πρωτόκλητο Απόστολο Ανδρέα.

Οι στιγμές μοναδικές, ιστορικές, πρωτόγνωρες…

Οι καμπάνες θα ηχήσουν χαρμόσυνα, ο εσπερινός, η αγρυπνία αλλά και η αυριανή θεία αρχιερατική λειτουργία θα τελεστούν κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία της λαοθάλασσας των πιστών, οι οποίοι κατά χιλιάδες κάθε χρόνο συνέρρεαν για να εκδηλώσουν την βαθιά πίστη, την αγάπη και την προσευχή τους στον πολιούχο και προστάτη μας.
Ωστόσο, φέτος, οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Με πόνο ψυχής οι Πατρινοί αλλά και οι χριστιανοί ορθόδοξοι από όλη τη χώρα, λόγω του φονικού ιού, δεν θα σχηματίσουν το ποτάμι ευλάβειας και προσευχής μπροστά από την Τιμία Κάρα του Αποστόλου Ανδρέου, στην οποία όλοι οι χριστιανοί προσέρχονται για να λάβουν τη θεία χάρη και ευλογία αλλά και για να αντλήσουν δύναμη …

Δεν θα υπάρχει φυσική παρουσία στις θρησκευτικές τελετές ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτανεία της Τιμίας Κάρας στους δρόμους της πόλης με τους Πατρινούς να συμμετέχουν με έντονο θρησκευτικό συναίσθημα.
Αλλά η δύναμη της προσευχής και της προσωπικής περισυλλογής, θα είναι πιο έντονη από ποτέ.

Όπως και το δίδαγμα του Αποστόλου της Οικουμένης, είναι φέτος ακόμα πιο επίκαιρο…
Η συγκίνηση όλων είναι έκδηλη γιατί φέτος ο πατραϊκός λαός δεν θα μπορέσει να τιμήσει με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα τον πολιούχο και προστάτη του, αλλά θα τον υμνήσει με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο, μέσα από τα σπίτια του και μέσα από την καρδιά του…

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα