Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τελευταίο αντίο στον επιχειρηματία Δημήτρη Θεοφάνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Θλίψη σκόρπισε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του επιχειρηματία Δημήτρη Θεοφάνη σε ηλικία 81 ετών.

Ο εκλιπών τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα υγείας, τα οποία αντιμετώπισε με γενναιότητα, χάνοντας χθες τη μάχη.
Ο Δημήτρης Θεοφάνης είχε δραστηριοποιηθεί στο χώρο της αρτοποιίας, διατηρούσε στην περιοχή της Αγίας Τριάδας αρτοποιείο επί πολλά χρόνια και ήταν από τους πρώτους στη πόλη, που είχε φέρει μηχανήματα από τη Γερμανία.

Επίσης είχε δραστηριοποιηθεί και στο χώρο της ζαχαροπλαστικής, διατηρώντας κατάστημα στην περιοχή των «Πέντε Δρόμων», ενώ είχε πλούσια δράση και στα κοινά, προσφέροντας σε πολλούς τομείς.
Ο εκλιπών, με τη σύζυγο του Κατίνα, απέκτησαν δυο παιδιά, τον Γιώργο και την Έλενα, από τους οποία ευτύχησε να χαρεί και τέσσερα εγγόνια.
Η κηδεία του θα έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας από τον  Ιερό Ναό Παναγίας Αλεξιωτίσσης.

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σταματούν τα τεστ Coνid-19 τα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

Σταματούν τη διενέργεια των rapid και των μοριακών τεστ τα ιδιωτικά εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα της Δυτικής Ελλάδας μόλις ψηφιστεί η σχετική διάταξη.

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν μετά τη χθεσινή σύσκεψη που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης οι εργαστηριακοί ιδιώτες γιατροί της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας, εκφράζοντας την αντίδρασή τους στο πλαφόν της τιμής για τη διενέργεια των rapid και των μοριακών τεστ που έθεσε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως έγραψε και χθες η «Γ» ο εργαστηριακός ιατρικός ιδιωτικός τομέας των γιατρών αντιδρά στη διατίμηση των τεστ που έθεσε το Υπουργείο Ανάπτυξης θεωρώντας πως οι τιμές δεν ανταποκρίνονται στο πραγματικό κόστος.
Στον απόηχο της σύσκεψης η κυρία Μαστοράκου μας δήλωσε: «Αποφασίστηκε ότι μόλις ψηφιστεί η σχετική διάταξη, τα εργαστήρια και διαγνωστικά κέντρα της Δυτικής Ελάδας σταματούν τη διενέργεια των rapid και των μοριακών τεστ λόγω του ό,τι οι προτεινόμενες τιμές είναι κάτω του κόστους τήρησης του υγειονομικού και διαγνωστικού πρωτοκόλλου».

«ΑΝΕΦΙΚΤΗ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ»

Εξάλλου, ο Σύνδεσμος Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών σε ανακοίνωσή του εξηγεί τους λόγους για τους οποίους χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη» αυτήν την απόφαση.

Σε ανακοίνωσή τους η πρόεδρος του Συνδέσμου Κυριακή Κωστά και η γραμματέας Ιωάννα Ράλλη αναφέρουν τα εξής: «Με τις προτεινόμενες νέες διατιμήσεις για τις εξετάσεις Rapid test/PCR test Covid-19 είναι ανέφικτη η εκτέλεση εκ μέρους μας αυτών των εξετάσεων διότι το κόστος τήρησης του αυστηρού θεσπισθέντος υγειονονομικού πρωτοκόλλου (στολή-εξοπλισμός-βιοασφάλεια) και η αγορά υλικών, υπερβαίνουν κατά πολύ τις τιμές διατίμησης-αποζημίωσης. Θεωρούμε απαράδεκτη την στοχοποίηση του ιατρικού δυναμικού του ιδιωτικού τομέα ότι κερδοσκοπεί εν μέσω πανδημίας. Ως κλάδος έχουμε προτείνει στο πρόσφατο παρελθόν εν μέσω πανδημίας την διενέργεια των test δωρεάν μέσω χρηματοδότησης από ΕΣΠΑ μετά από πραγματική –αναλυτική κοστολόγηση από το Ευρωπαικό πακέτο στήριξης για την πανδημία COVID, πρόταση που δεν εισακούσθηκε και την επαναφέρουμε υπ’όψιν του υπουργείου Ανάπτυξης και Υγείας».

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Eπιστρέφουν οι 35 γιατροί του πρώην ΙΚΑ Πάτρας-Με απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιστρέφουν οι 35 γιατροί του πρώην ΙΚΑ Πάτρας, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί το 2014 με το Ν.4238, μετά την δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στο οποίο είχαν προσφύγει και εν τέλει δικαιώθηκαν.

Η απόφαση του Δικαστηρίου (1275/2019) κοινοποιήθηκε στην 6η ΥΠΕ και με απόφαση του Διοικητή Γιάννη Καρβέλη επιστρέφουν οι 35 γιατροί στη θέση τους και με τους όρους που προβλέπονται από την δικαστική απόφαση, διατηρώντας παράλληλα το ιατρείο τους.
Ο γραμματέας του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού του Πρωτοβάθμιου Δικτύου Υγείας Νίκος Κοσκινάς ερωτηθείς από την «Γ» σχετικά με αυτήν την εξέλιξη μας δήλωσε: «Χαιρετίζουμε ως Σύλλογος την απόφαση ένταξης των συναδέλφων μας που είχαν υποστεί βίαιη αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων με το άδικο Νόμο 4238/2014. Με την αποδοχή της απόφασης του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ επιστρέφουν στις θέσεις τους οι συνάδελφοι που δικαιώθηκαν δικαστικά ενισχύοντας το σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ιδίως στην περίοδο της πανδημίας που οι ανάγκες είναι μεγάλες. Ωστόσο, παλεύουμε για να πάψει να διαιωνίζεται μια πληγή ετών, που δημιουργεί εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων και ζητάμε οριστική και ενιαία λύση σε αυτό. Παράλληλα, διεκδικούμε τη μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών καθώς επίσης την επιτάχυνση των διαδικασιών για νέες προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο οίνος ταξιδεύει-Χρηματοδότηση για την προώθηση των κρασιών της Αχαΐας σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνεπής στη δέσμευσή της για υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιοχής ευθύνης της, εξασφάλισε την έγκριση ποσού 1.770.141,53 ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την προώθηση οίνων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) και Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) στις αγορές της Ιαπωνίας και της Νοτίου Κορέας.

Οι συγκεκριμένες αγορές αποτελούν στοίχημα για το ελληνικό κρασί ποιότητας, καθώς σημειώνουν ραγδαία αύξηση κατανάλωσης οίνου και συνεχώς αυξανόμενη προτίμηση σε προϊόντα από μη παραδοσιακές αγορές. Τα ελληνικά κρασιά έχουν αρχίσει να διεισδύουν στις αγορές αυτές με ιδιαίτερη επιτυχία.

Στην προσπάθεια της Περιφέρειας πολύτιμοι αρωγοί υπήρξαν τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Ηλείας, με τα οποία συνυπογράφηκε Συμφωνητικό Συνεργασίας για την υλοποίηση του προγράμματος «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών».
Μέσα από το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί ένα ευρύ φάσμα δράσεων, όπως συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις, διοργάνωση σεμιναρίων και master classes, ψηφιακή προώθηση και παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού. Η χρηματοδότηση αγγίζει το 100%, ενώ δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Φεβρουάριο 2021 έως και τον Αύγουστο 2023.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 21 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια αγκαλιάστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των οινοποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής, με τη συμμετοχή 21 οινοποιείων, τα οποία είναι:
ΠΕ Αχαΐας- τα μέλη του Επιμελητηρίου Αχαΐας
1. Αφοί Κανακάρη ΟΕ
2. Π. Δημητρόπουλος (Sant’or)
3. Καβίνο Α.Ε.
4. Τετράμυθος Ε.Π.Ε.
5. Κιντώνης Γ. Ο.Ε.
6. Μέγα Σπήλαιο Οινοποιητική Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.
7. Παρπαρούσης Αθανάσιος & ΣΙΑ Ο.Ε.
8. Οινοποιία Κοτρότσος Ι.Κ.Ε.
9. Αχάια Clauss Α.Ε.
10. Παπανικολάου Ελένη/Λαρίσος
11. Λιγδόπουλος Φίλιππος/Edanos Wines
12. Ε.Α.Σ. Πάτρας
13. Οινοποιία Ερύμανθου Α.Ε.
14. Οινοφόρος Α.Ε.
15. Κληρονόμοι Κων. Κατσικώστα Ο.Ε.
ΠΕ Ηλείας – τα μέλη του Επιμελητηρίου Ηλείας
1. Κτήμα Σταυρόπουλου Ο.Ε.
2. Κτήμα Μπριντζίκη Α.Ε.
3. Κτήμα Μερκούρη Α.Ε.
4. Υιοί Ι. Χριστόπουλοι Ο.Ε.
5. Κτήμα Ολυμπία Γη Foods Ο.Ε.
6. Κτήμα MikroBio
«Η συνεχής προσπάθειά μας για την ουσιαστική υποστήριξη των επιχειρήσεων της Περιφέρειας αρχίζει να δρέπει καρπούς. Ιδιαίτερα στην δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, η οποία έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε ανάγκη αναζήτησης νέων αγορών, κάθε υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας προϊόντων οφείλει να μας βρει αρωγούς και συμπαραστάτες» δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.
Σημειώνεται πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η πρώτη ελληνική Περιφέρεια στην οποία εγκρίνεται αντίστοιχο πρόγραμμα, ενώ τα επόμενα βήματά της περιλαμβάνουν ανάπτυξη παρόμοιων προτάσεων και για άλλα αγροδιατροφικά προϊόντα.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα