Connect with us

Διεθνή

Πόσο κοστίζει το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο

Published

on

Είναι η Bugatti 57SC Atlantic, και αξίζει 40 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό μαζί με άλλα αυτοκίνητα ανήκει στον Ralph Lauren, επισήμως είναι το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο πάνω από 80χρονια και τώρα ένα από τα πιο πολύτιμα οχήματα στον κόσμο.

Μόνο τέσσερα από αυτά τα αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν μεταξύ 1936 και του 1938. Τρία από αυτά τα εκπληκτικά κουπέ εξακολουθούν να υπάρχουν. Ο κόσμος της αυτοκινητοβιομηχανίας αναζητά το τέταρτο για πάνω από 80 χρόνια.
Ένα από τα δύο Bugatti 57SC Atlantic που κατασκευάστηκε το 1936 και ήταν ακόμη άθικτο, πωλήθηκε μεταξύ 30 και 40 εκατομμυρίων δολαρίων καθιστώντας το, το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο.

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από το Μουσείο Αυτοκινήτου Mullin, και πίσω από τη συναλλαγή ήταν ο Dr. Peter D. Williamson, ειδικός στην επιληψία που πέθανε το 2008. Το αγόρασε το 1971 για $59.000 δολάρια, στην αρχή ήταν ο ανώνυμος κλασικός συλλέκτης αυτοκινήτων, όπως έγραψε το Wall Street Journal. Η 1936 Bugatti 57SC Atlantic είναι ένα μοντέλο γνωστό στον κόσμο των συλλεκτών αυτοκινήτων ως ένα από τα πιο επιθυμητά αυτοκίνητα στον κόσμο.
—————————————————-
https://www.bugatti.com/…/the-bugatti-type-57-sc…/
—————————-
Το Mullin Μουσείο, στην Καλιφόρνια ΗΠΑ https://mullinautomotivemuseum.com/
——————————————

Ροή ειδήσεων

Advertisement