Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η Αχαΐα και η νέα πραγματικότητα

ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟ ΧΑΡΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΕΟΡΤΩΝ

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μια νέα πραγματικότητα, αυτή της αναστολής λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων, ξεκινάει η νέα εβδομάδα, η οποία θεωρείται η κρισιμότερη για τη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Έτσι, προς τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να κριθεί από αυτούς τους αριθμούς εάν πραγματικά το lockdown αρχίζει να έχει αποτέλεσμα και να αχνοφαίνεται έτσι στον ορίζοντα η προοπτική της άρσης του.

Ωστόσο περιοχές όπως η Αχαΐα, που εμφανίζουν μέχρι τώρα, χαμηλό, σχετικά, επιδημιολογικό φορτίο και εφόσον δεν αλλάξει προς το χειρότερο η κατάταση, ενδέχεται να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση, ως προς τις γενικές απαγορεύσεις.

Ειδικότερα  μελετάται, η  λήξη του εθνικού lockdown να γίνεται ανάλογα με τις διαβαθμίσεις του υγειονομικού συναγερμού σε τοπικό επίπεδο και όχι στο σύνολο της χώρας, επιστρέφοντας και πάλι στο σύστημα ζωνών του υγειονομικού χάρτη ασφαλείας και προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19.

Έως τότε, πάντως, το μοντέλο που προκρίνεται σχετικά με τα μέτρα που θα ακολουθήσουν εστιάζει σε οριζόντια εφαρμογή τους.

Στην περίπτωση αυτή, οι κάτοικοι των λιγότερο επιβαρυμένων περιοχών (συμπεριλαμβανομένης της Αχαΐας με τα σημερινά δεδομένα) πιθανόν να ζήσουν στιγμές κανονικότητας εντός των Χριστουγέννων με ανοιχτό το λιανικό εμπόριο, ενδεχομένως και της εστίασης.

Όμως, όπως έχει αποδειχτεί εν μέσω πανδημίας οι αβεβαιότητες και οι ανατροπές δεν αποτελούν τις εξαιρέσεις, καθώς ο ιός SARS-CoV-2 δεν δαμάζεται εύκολα και αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς,, το πιστοποιεί η εικόνα της Θεσσαλονίκης, όπου πριν μερικές εβδομάδες είχε μονοψήφιες μεταδόσεις, αλλά ξαφνικά  η εικόνα ανατράπηκε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αναστάτωση στον Άγιο Ανδρέα-Θετικός στον κορωνοϊό ασθενής της Παθολογικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναστάτωση στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» καθώς ασθενής που νοσηλευόταν στην Παθολογική Κλινική βρέθηκε θετικός.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, πως ο ασθενής βρέθηκε αρνητικός σε μοριακό τεστ πριν την εισαγωγή του, ενώ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, παρουσίασε υψηλό πυρετό, υπεβλήθη και σε rapid test, το οποίο έδειξε πως είναι θετικός στον κορωνοϊό. Οι νοσηλευόμενοι στον θάλαμο που βρισκόταν ο άνδρας μεταφέρθηκαν από την Παθολογική σε κλινική όπου νοσηλεύονται ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πρόστιμα και προσαγωγές σε πιστούς που πήγαιναν για να εκπληρώσουν τάμα στον Άγιο Ανδρέα

Δημοσιεύθηκε

στις

Διαφορετικός θα έιναι φέτος ο εορτασμός του Πολιούχου Άγιου Ανδρέα, καθώς λόγω των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού δεν θα πραγματοποιηθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ομάδα ατόμψν ξεκίνησε με κατεύθυνση την εκκλησία, προκειμένου να εκπληρώσει τάμα.

Στον δρόμο όμως, η ΕΛ.ΑΣ τους μπλόκαρε, τους βεβαίωσε 6 πρόστιμα και προχώρησε στις προσαγωγές τους.

Οι έλεγχοι από την αστυνομία στο εθνικό δίκτυο είναι πυκνοί με σκοπό να αποτραπούν ανάλογα φαινόμενα.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Εορτασμός Αγίου Ανδρέα:Ζωντανά τη Δευτέρα η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Δημοσιεύθηκε

στις

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, στις 7:30 το πρωί.

Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών θα μεταδώσει ζωντανά την Πανηγυρική Αρχιερατική Θ. Λειτουργία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα