Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Όχι στην ένταξη ιδιωτών στο ΕΣΥ»

Αντιδράσεις από το Σύνδεσμο Ειδικευμένων Μονάδων Αχαΐας και τη μειοψηφία της διοίκησης του Ι.Σ.Π.

Δημοσιεύθηκε

στις

Απορρίπτει την ένταξη ιδιωτών γιατρών στο εθνικό σύστημα υγείας  και ο Σύνδεσμος Ειδικευμένων Ιατρών Μονάδων ΕΣΥ Αχαΐας.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρέας Μαζαράκης και ο γενικός γραμματέας, Σπύρος Μάρκου, αναφέρεται ότι το Δ.Σ. συζήτησε τις προτάσεις του Π.Ι.Σ. για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και απορρίπτει την πρόταση ενίσχυσης με την συμβολή του ιδιωτικού τομέα.

«Η συνύπαρξη δυο διαφορετικών μορφών εργασίας στο Ε.Σ.Υ. έχει αποδειχθεί ιστορικά (Ν. 2071/1992) ανεδαφική και θα οδηγήσει σε πλήρη αρρυθμία το Σύστημα Υγείας», αναφέρει ανακοίνωση.

Ωστόσο υιοθετεί τις προτάσεις:

-Για άμεση πρόσληψη των 300 μονίμων γιατρών για τις Μ.Ε.Θ. από την προκήρυξη που ήδη έχει δρομολογηθεί,

-Οι περίπου 200 γιατροί, που έχουν ολοκληρώσει την άσκηση στην ειδικότητά τους να δώσουν τις εξετάσεις τους – χωρίς την προϋπόθεση του αγροτικού – και να προσληφθούν άμεσα στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για ένα χρόνο, εκπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την υπηρεσία υπαίθρου.

-Παράταση παραμονής για ένα χρόνο, στο Ε.Σ.Υ. των υπό συνταξιοδότηση γιατρών του Ε.Σ.Υ. (2020 και 2021), εφόσον το επιθυμούν, και σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε φορέα. Οι θέσεις των συνταξιοδοτηθέντων να προκηρύσσονται άμεσα.

-Αλλαγή του υφιστάμενου νόμου για τις προσλήψεις μόνιμων γιατρών του Ε.Σ.Υ. με απλούστευση της διαδικασίας. Τα Συμβούλια Κρίσης να λειτουργούν σε επίπεδο νοσοκομείου και όχι Υ.Πε.

-Η όλη διαδικασία προκήρυξης, αξιολόγησης και πρόσληψης θα πρέπει να ολοκληρώνεται αυστηρά εντός εξαμήνου.

-Οι κενές οργανικές θέσεις των Διευθυντών, να προκηρύσσονται στο βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή.

– Έκτακτο αφορολόγητο επίδομα, στο ύψος 2 μηνιαίων αποδοχών, στους ιατρούς ΕΣΥ για την προσφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και μισθολογική αναβάθμιση σε όλες τις βαθμίδες.

-Οι γιατροί του Ε.Σ.Υ  να υποβάλλονται σε τακτικό περιοδικό εργαστηριακό έλεγχο ανίχνευσης του ιού.

-Μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν επί μια τριετία.

-Να αποτελέσουν τα Κέντρα Υγείας 24ώρου λειτουργίας πρώτη γραμμή άμυνας, ενισχύοντας τα με προσωπικό και υλική υποδομή.

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΜΕΙΣ»

Εξάλλου τα μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, που προέρχονται από την παράταξη «ΕΜΕΙΣ», Δημήτρης Ζιαζιάς (πρόεδρος ΕΙΝΑ) και Στέλιος Τσόχατζης (αντιπρόεδρος Ε.Ι.Ν.Α), επικρίνουν την παράταξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τόσο  στον  Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, όσο και στον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας, υποστηρίζοντας ότι «βλέπουν την πανδημία ως ευκαιρία για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων μερίδας του ιατρικού κατεστημένου».

Ακόμη ζητούν να παρθεί πίσω η  απόφαση της Κυβέρνησης για συμβάσεις παροχής υπηρεσιών με ιδιώτες ιατρούς, να προσληφθούν άμεσα σε μόνιμες θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με ταχείες διαδικασίες οι περίπου 2500 γιατροί που έκαναν αιτήσεις για τις ελάχιστες μόνιμες θέσεις που προκηρύχτηκαν, να καλυφθούν άμεσα οι 150 κενές οργανικές θέσεις ιατρών στα Νοσοκομεία της Αχαΐας, να γίνει επίταξη χωρίς αποζημίωση, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, και όχι ενοικίαση των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων, κλινικών και εργαστηρίων του νομού, να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα νοσοκομεία Νοσημάτων Θώρακος και 409 πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα ώστε να υποδεχθούν τους νοσούντες με Covid κ.α.

 

 

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο ΠΓΝΠ ο Νίκος Παλαιοκώστας-Μεγάλη επιχείρηση για την μεταφορά του από τον Άγιο Στέφανο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε το πρωί της Τετάρτης για την μεταφορά του Νίκου Παλαιοκώστα στο ΠΓΝΠ από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, όπου και κρατείται.

Ο αδερφός του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα, λαμβάνει τακτικά φροντίδα καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και η μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ρίου, γίνεται συνεχώς κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Έτσι, την Τετάρτη το πρωί ο Νίκος Παλαιοκώστας διεκομίσθη με αλεξίσφαιρο όχημα και τη συνδρομή των ΕΚΑΜ και ΟΠΚΕ για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Υπάλληλοι ντελίβερι περιγράφουν στην «Γ» τις πρωτόγνωρες συνθήκες που επικρατούν 

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

Το δεύτερο κύμα πανδημίας προκάλεσε 2ο lockdown αλλά για πρώτη φορά απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, η οποία έφερε νέα δεδομένα στη ζωή όλων μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις 9 το βράδυ, στην αχαϊκή πρωτεύουσα δεν κυκλοφορεί… ψυχή παρά μόνον οι διανομείς φαγητού, οι οποίοι εργάζονται σε καταστήματα που κάνουν ντελίβερι, που είναι τα μοναδικά που λειτουργούν.

Όσο μένουμε σπίτι, τόσο οι παραγγελίες παίρνουν φωτιά για έτοιμο φαγητό, αν και λόγω της απουσίας των φοιτητών η δουλειά έχει μειωθεί σημαντικά.

Οι διανομείς φαγητού είναι οι μόνοι που κυκλοφορούν όχι μόνο στο κέντρο της πόλης αλλά και στις συνοικίες. Οι παραγγελίες φθάνουν στο… λεπτό εφόσον όλοι οι δρόμοι είναι… δικοί τους.

Οι συνθήκες πρωτόγνωρες και για τους ίδιους καθώς, είχαν συνηθίσει να «οργώνουν» την Πάτρα σε γεμάτους από κίνηση δρόμους.

Η «Γ» συνομίλησε με διανομείς έτοιμου φαγητού που εργάζονται ως ντελίβερι και μας κατέθεσαν την εμπειρία τους από την περίοδο της δεύτερης καραντίνας που διανύουμε και των πιο σκληρών μέτρων που έχει επιφέρει η έξαρση της πανδημίας.
Πρόκειται για μια σκληρή δουλειά, όπως μας είπαν, ιδίως τον χειμώνα που με κρύο και με βροχή θα πρέπει να ανέβουν στο μηχανάκι και να δώσουν όσο πιο γρήγορα την παραγγελία στους πελάτες, τηρώντας αυστηρά μέτρα ατομικής προστασίας.

Πασχάλης Λεμιώτης:«Κυκλοφορώ πλέον στους  δρόμους εντελώς μόνος …»

«Νοιώθω σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, γιατί οι δρόμοι είναι άδειοι και κυκλοφορώ μόνος μου. Από τις 9 το βράδυ μέχρι και τις 2 μετά τα μεσάνυχτα που είμαι στους δρόμους και μοιράζω παραγγελίες αυτήν την περίοδο του 2ου Lockdown δεν κυκλοφορεί ψυχή. Είναι πρωτόγνωρες οι συνθήκες που βιώνουμε όλοι δηλώνει στην «Γ» ο Πασχάλης Λεμιώτης, ο οποίος εργάζεται ως διανομέας φαγητού στην επιχείρηση «Η πίτα του παππού».

Ωστόσο, τονίζει πως «εμείς, ως εργαζόμενοι σε ντελίβερι, όπως αποδεικνύεται αυτήν την περίοδο είμαστε οι μοναδικοί που επιβιώνουμε, γιατί έχουμε δουλειά. Βέβαια, οι συνθήκες είναι δύσκολες για τις επιχειρήσεις και πολλοί πελάτες είναι επιφυλακτικοί λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας του ιού».
Διευκρινίζει, πάντως, πως «εμείς φοράμε μάσκες και γάντια, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο. Μάλιστα, πολλοί πελάτες φορούν μάσκες όταν έρχονται να παραλάβουν την παραγγελία τους γιατί φοβούνται. Όσοι μάλιστα προπληρώνουν με κάρτα μας ζητούν να αφήσουμε την παραγγελία στην πόρτα για να αισθάνονται πιο ασφαλείς». Και καταλήγει: «Όλα αυτά που ζούμε είναι πρωτόγνωρα για όλους μας».

Σταύρος Μητρόπουλος:«Ερημιά παντού, ακόμα και στο κέντρο»

O Σταύρος Μητρόπουλος, είναι διανομέας φαγητού στο κατάστημα «Η πίτα του παππού».
«Η δουλειά έχει μειωθεί λόγω της απουσίας των φοιτητών. Η Πάτρα είναι φοιτητούπολη και πολλές επιχειρήσεις ζουν από τη νεολαία που έρχεται να σπουδάσει εδώ και πλέον έχουν φύγει. Τις μέρες του δεύτερου lockdown υπάρχει τελείως ερημιά στους δρόμους, ιδίως σε ορισμένες συνοικίες που πάμε παραγγελίες. Δεν σας κρύβω κάνω τόσα χρόνια αυτή τη δουλειά, είναι η πρώτη φορά που αισθάνομαι φόβο σε ορισμένες περιοχές… Ακόμα και κεντρικοί δρόμοι είναι άδειοι από τις 9 το βράδυ. Αγωνιούμε και εμείς και για να τελειώσει το συντομότερο δυνατό αυτή η κατάσταση».

Χαράλαμπος Γερμενής «Εξυπηρετούμε τους πελάτες  μας μέσα στην πανδημία»

«Είμαστε και εμείς οι διανομείς, εν μέρη, ήρωες της καθημερινότητας, εκτεθειμένοι στον ιό καθώς εργαζόμαστε κανονικά λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, όμως ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Όλα αυτά για την εξυπηρέτηση των πελατών, ειδικά τις βραδινές ώρες που υπάρχει η καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας», δηλώνει στην «Γ» ο Χαράλαμπος Γερμενής, διανομέας φαγητού της επιχείρησης «Τα νούφαρα».

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΠΡΟΣΟΧΗ-Παριστάνουν οδοκαθαριστές τους Δήμου Πατρέων και ζητούν χρήματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Εμφανίζονται ως οδοκαθαριστές του Δήμου της Πάτρας και επισκέπτονται σπίτια ζητώντας χρήματα, εξαπατώντας πολίτες.

Ο Δήμος Πατρέων, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση ενημερώνοντας τους δημότες.

“Επειδή τις τελευταίες μέρες, καταγγέλθηκε από δημότες, ότι άγνωστα άτομα επισκέπτονται σπίτια της Πάτρας και ζητούν χρήματα ως νυχτερινοί οδοκαθαριστές του Δήμου, ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ ισχύει κάτι τέτοιο και πρόκειται για απάτη.
Αν κάτι τέτοιο πέσει στην αντίληψη οποιουδήποτε δεν πρέπει να ανταποκριθεί και να ειδοποιήσει την Αστυνομία”.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα