Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Όχι στην ένταξη ιδιωτών στο ΕΣΥ»

Αντιδράσεις από το Σύνδεσμο Ειδικευμένων Μονάδων Αχαΐας και τη μειοψηφία της διοίκησης του Ι.Σ.Π.

Δημοσιεύθηκε

στις

Απορρίπτει την ένταξη ιδιωτών γιατρών στο εθνικό σύστημα υγείας  και ο Σύνδεσμος Ειδικευμένων Ιατρών Μονάδων ΕΣΥ Αχαΐας.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρέας Μαζαράκης και ο γενικός γραμματέας, Σπύρος Μάρκου, αναφέρεται ότι το Δ.Σ. συζήτησε τις προτάσεις του Π.Ι.Σ. για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και απορρίπτει την πρόταση ενίσχυσης με την συμβολή του ιδιωτικού τομέα.

«Η συνύπαρξη δυο διαφορετικών μορφών εργασίας στο Ε.Σ.Υ. έχει αποδειχθεί ιστορικά (Ν. 2071/1992) ανεδαφική και θα οδηγήσει σε πλήρη αρρυθμία το Σύστημα Υγείας», αναφέρει ανακοίνωση.

Ωστόσο υιοθετεί τις προτάσεις:

-Για άμεση πρόσληψη των 300 μονίμων γιατρών για τις Μ.Ε.Θ. από την προκήρυξη που ήδη έχει δρομολογηθεί,

-Οι περίπου 200 γιατροί, που έχουν ολοκληρώσει την άσκηση στην ειδικότητά τους να δώσουν τις εξετάσεις τους – χωρίς την προϋπόθεση του αγροτικού – και να προσληφθούν άμεσα στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για ένα χρόνο, εκπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την υπηρεσία υπαίθρου.

-Παράταση παραμονής για ένα χρόνο, στο Ε.Σ.Υ. των υπό συνταξιοδότηση γιατρών του Ε.Σ.Υ. (2020 και 2021), εφόσον το επιθυμούν, και σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε φορέα. Οι θέσεις των συνταξιοδοτηθέντων να προκηρύσσονται άμεσα.

-Αλλαγή του υφιστάμενου νόμου για τις προσλήψεις μόνιμων γιατρών του Ε.Σ.Υ. με απλούστευση της διαδικασίας. Τα Συμβούλια Κρίσης να λειτουργούν σε επίπεδο νοσοκομείου και όχι Υ.Πε.

-Η όλη διαδικασία προκήρυξης, αξιολόγησης και πρόσληψης θα πρέπει να ολοκληρώνεται αυστηρά εντός εξαμήνου.

-Οι κενές οργανικές θέσεις των Διευθυντών, να προκηρύσσονται στο βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή.

– Έκτακτο αφορολόγητο επίδομα, στο ύψος 2 μηνιαίων αποδοχών, στους ιατρούς ΕΣΥ για την προσφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και μισθολογική αναβάθμιση σε όλες τις βαθμίδες.

-Οι γιατροί του Ε.Σ.Υ  να υποβάλλονται σε τακτικό περιοδικό εργαστηριακό έλεγχο ανίχνευσης του ιού.

-Μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν επί μια τριετία.

-Να αποτελέσουν τα Κέντρα Υγείας 24ώρου λειτουργίας πρώτη γραμμή άμυνας, ενισχύοντας τα με προσωπικό και υλική υποδομή.

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΜΕΙΣ»

Εξάλλου τα μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, που προέρχονται από την παράταξη «ΕΜΕΙΣ», Δημήτρης Ζιαζιάς (πρόεδρος ΕΙΝΑ) και Στέλιος Τσόχατζης (αντιπρόεδρος Ε.Ι.Ν.Α), επικρίνουν την παράταξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τόσο  στον  Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, όσο και στον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας, υποστηρίζοντας ότι «βλέπουν την πανδημία ως ευκαιρία για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων μερίδας του ιατρικού κατεστημένου».

Ακόμη ζητούν να παρθεί πίσω η  απόφαση της Κυβέρνησης για συμβάσεις παροχής υπηρεσιών με ιδιώτες ιατρούς, να προσληφθούν άμεσα σε μόνιμες θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με ταχείες διαδικασίες οι περίπου 2500 γιατροί που έκαναν αιτήσεις για τις ελάχιστες μόνιμες θέσεις που προκηρύχτηκαν, να καλυφθούν άμεσα οι 150 κενές οργανικές θέσεις ιατρών στα Νοσοκομεία της Αχαΐας, να γίνει επίταξη χωρίς αποζημίωση, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, και όχι ενοικίαση των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων, κλινικών και εργαστηρίων του νομού, να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα νοσοκομεία Νοσημάτων Θώρακος και 409 πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα ώστε να υποδεχθούν τους νοσούντες με Covid κ.α.

 

 

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Σχεδόν τριπλάσιοι οι λογαριασμοί το ρεύματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Αντικείμενο συζήτησης αποτελεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ της πλειοψηφίας των Πατρινών η μεγάλη αύξηση των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Αναγνώστρια της στήλης ανέφερε πως ο εκκαθαριστικός λογαριασμός ήρθε τριπλάσιος σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες με τον οικογενειακό προϋπολογισμό να επιβαρύνεται αισθητά. Αναβρασμός επικρατεί και στις τάξεις των επιχειρηματιών της εστίασης, που καλούνται να πληρώσουν υψηλά ποσά, την ώρα που, όπως αναφέρουν, υπολειτουργούν.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Σενάρια για το χρίσμα της Ν.Δ ενόψει δημοτικών εκλογών

Δημοσιεύθηκε

στις

Όνομα – έκπληξη από τη Νέα Δημοκρατία ψιθυρίζεται από κάποιους για τον Δήμο της Πάτρας.

Όχι, μην πάει το μυαλό σας στον Περικλή Νταβλούρο ούτε στον Ιάσονα Φωτήλα, ο οποίος ουδέποτε έκρυψε το ενδιαφέρον του για τα δημοτικά πράγματα. Πάντως, όσο θα περνά ο καιρός, τα σενάρια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα δίνουν και θα παίρνουν.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Διακοπές ρεύματος αναστάτωσαν το ΠΓΝΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Αναστάτωση προκλήθηκε προχθές στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος.

Οι διακοπές της ηλεκτροδότησεις ξεκίνησαν από το πρωί της Παρασκευής και χάρη της λειτουργίας των γεννητριών, δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου και κυρίως της Εντατικής και των χειρουργείων. Όμως, τα προβλήματα συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι και αργά το βράδυ με το ρεύμα να διακόπτεται, την ώρα που το νοσοκομείο είχε γενική εφημερία, εξυπηρετώντας αυξημένο όγκο έκτακτων περιστατικών λόγω κορωνοϊού.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα