Πέμπτη 13 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Όχι στην ένταξη ιδιωτών στο ΕΣΥ»

Αντιδράσεις από το Σύνδεσμο Ειδικευμένων Μονάδων Αχαΐας και τη μειοψηφία της διοίκησης του Ι.Σ.Π.

Δημοσιεύθηκε

στις

Απορρίπτει την ένταξη ιδιωτών γιατρών στο εθνικό σύστημα υγείας  και ο Σύνδεσμος Ειδικευμένων Ιατρών Μονάδων ΕΣΥ Αχαΐας.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρέας Μαζαράκης και ο γενικός γραμματέας, Σπύρος Μάρκου, αναφέρεται ότι το Δ.Σ. συζήτησε τις προτάσεις του Π.Ι.Σ. για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. και απορρίπτει την πρόταση ενίσχυσης με την συμβολή του ιδιωτικού τομέα.

«Η συνύπαρξη δυο διαφορετικών μορφών εργασίας στο Ε.Σ.Υ. έχει αποδειχθεί ιστορικά (Ν. 2071/1992) ανεδαφική και θα οδηγήσει σε πλήρη αρρυθμία το Σύστημα Υγείας», αναφέρει ανακοίνωση.

Ωστόσο υιοθετεί τις προτάσεις:

-Για άμεση πρόσληψη των 300 μονίμων γιατρών για τις Μ.Ε.Θ. από την προκήρυξη που ήδη έχει δρομολογηθεί,

-Οι περίπου 200 γιατροί, που έχουν ολοκληρώσει την άσκηση στην ειδικότητά τους να δώσουν τις εξετάσεις τους – χωρίς την προϋπόθεση του αγροτικού – και να προσληφθούν άμεσα στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για ένα χρόνο, εκπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την υπηρεσία υπαίθρου.

-Παράταση παραμονής για ένα χρόνο, στο Ε.Σ.Υ. των υπό συνταξιοδότηση γιατρών του Ε.Σ.Υ. (2020 και 2021), εφόσον το επιθυμούν, και σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε φορέα. Οι θέσεις των συνταξιοδοτηθέντων να προκηρύσσονται άμεσα.

-Αλλαγή του υφιστάμενου νόμου για τις προσλήψεις μόνιμων γιατρών του Ε.Σ.Υ. με απλούστευση της διαδικασίας. Τα Συμβούλια Κρίσης να λειτουργούν σε επίπεδο νοσοκομείου και όχι Υ.Πε.

-Η όλη διαδικασία προκήρυξης, αξιολόγησης και πρόσληψης θα πρέπει να ολοκληρώνεται αυστηρά εντός εξαμήνου.

-Οι κενές οργανικές θέσεις των Διευθυντών, να προκηρύσσονται στο βαθμό του Συντονιστή Διευθυντή.

– Έκτακτο αφορολόγητο επίδομα, στο ύψος 2 μηνιαίων αποδοχών, στους ιατρούς ΕΣΥ για την προσφορά τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και μισθολογική αναβάθμιση σε όλες τις βαθμίδες.

-Οι γιατροί του Ε.Σ.Υ  να υποβάλλονται σε τακτικό περιοδικό εργαστηριακό έλεγχο ανίχνευσης του ιού.

-Μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών που υπηρετούν επί μια τριετία.

-Να αποτελέσουν τα Κέντρα Υγείας 24ώρου λειτουργίας πρώτη γραμμή άμυνας, ενισχύοντας τα με προσωπικό και υλική υποδομή.

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΕΜΕΙΣ»

Εξάλλου τα μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, που προέρχονται από την παράταξη «ΕΜΕΙΣ», Δημήτρης Ζιαζιάς (πρόεδρος ΕΙΝΑ) και Στέλιος Τσόχατζης (αντιπρόεδρος Ε.Ι.Ν.Α), επικρίνουν την παράταξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, τόσο  στον  Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, όσο και στον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας, υποστηρίζοντας ότι «βλέπουν την πανδημία ως ευκαιρία για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων μερίδας του ιατρικού κατεστημένου».

Ακόμη ζητούν να παρθεί πίσω η  απόφαση της Κυβέρνησης για συμβάσεις παροχής υπηρεσιών με ιδιώτες ιατρούς, να προσληφθούν άμεσα σε μόνιμες θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με ταχείες διαδικασίες οι περίπου 2500 γιατροί που έκαναν αιτήσεις για τις ελάχιστες μόνιμες θέσεις που προκηρύχτηκαν, να καλυφθούν άμεσα οι 150 κενές οργανικές θέσεις ιατρών στα Νοσοκομεία της Αχαΐας, να γίνει επίταξη χωρίς αποζημίωση, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, και όχι ενοικίαση των μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων, κλινικών και εργαστηρίων του νομού, να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα νοσοκομεία Νοσημάτων Θώρακος και 409 πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα ώστε να υποδεχθούν τους νοσούντες με Covid κ.α.

 

 

 

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έρχεται με έξι δρομολόγια

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Ξεκινούν εκτός απροόπτου από την Δευτέρα 17 Μαΐου τα δρομολόγια του Προαστιακού μέχρι την Κάτω Αχαΐα. Σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ του ΟΣΕ, Μάκη Κατσιγιάννη, ο οποίος είχε επικοινωνία με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το διευθύνοντα σύμβουλό της, Φίλιππο Τσαλίδη, τα δρομολόγια προς Κάτω Αχαΐα θα είναι έξι την ημέρα, ανά δύο ώρες. Πιο συγκεκριμένα, ανά μία ώρα ο Προαστιακός θα πηγαίνει έως Καμίνια και ανά δύο έως Αχαγιά. Άρα τα δρομολόγια προς την περιοχή θα είναι 12 ημερησίως και 24 συνολικά από και προς τα δυτικά. Eλπίζουμε, όπως και όλοι, αυτή να είναι η τελευταία ημερομηνία που ανακοινώνεται για την επέκταση του Προαστιακού…

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Ένας στους τρεις έχει εμβολιαστεί

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εμφανίζονται στη σχετική πλατφόρμα (emvolio.gov.gr) 95.794 πολίτες στην Αχαΐα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους τρεις πολίτες στο νομό έχουν κάνει το εμβόλιο (τουλάχιστον την πρώτη δόση), ενώ και τις δύο δόσεις έχουν κάνει περισσότεροι από 30.000 πολίτες. Δηλαδή, πλήρης εμβολιασμός για ποσοστό 10% του πληθυσμού της Αχαίας και μερικός εμβολιασμός για το 33%.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η πανδημία απλά… κουκούλωσε για λίγο το πρόβλημα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Είναι αλήθεια ότι το άνοιγμα της αγοράς, των σχολείων, κλπ, αύξησε κατά πολύ την κινητικότητα και το αποτέλεσμα είναι, η Πάτρα να έχει επιστρέψει σε καθημερινότητα… μποτιλιρισμάτων, διπλοπαρκαρισμάτων και γενικότερα, παράνομων σταθμεύσεων.

 

Έτσι και η αστυνομία, προσπαθώντας να ελέγξει την κατάσταση, προχωράει πλέον στην επιβολή προστίμων ή και αφαίρεσης πινακίδων. Η ανάγκη να υπάρξει ένα νέο κυκλοφοριακό σχέδιο στην Πάτρα καθώς και περισσοτέρων χώρων στάθμευσης δεν… εξαφανίστηκε λόγω της πανδημίας. Απλά «κουκουλώθηκε» για λίγο. Και επανέρχεται…

 

 

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα