Πέμπτη 13 Μαΐου 2021
Connect with us

Λοιπά Αθλήματα

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία από το Δ.Σ. της ΠΓΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Την ώρα που ο κόσμος μας ταλαιπωρείται από μια άνευ προηγουμένου στα χρονικά πανδημία, είναι αναγκαίο οι κοινωνικές δράσεις να αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι  της καθημερινότητας μας και σε αυτό το πλαίσιο, η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση διοργάνωσε την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου  εθελοντική αιμοδοσία στο Κλειστό γήπεδό της, σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών με επιτυχία.

Η συμμετοχή από τον κόσμο ήταν αξιοθαύμαστη, άκρως ικανοποιητική και ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε σχέση και με τις εξαιρετικά δύσκολες μέρες που διανύουμε.

Η ΠΓΕ έχει αποδείξει και μέσω του Προγράμματος «Πυθαγόρας» την κοινωνική της δράση και θεωρήσαμε υποχρέωση μας να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια να δώσουμε ελπίδα ζωής σε πάσχοντες συνανθρώπους μας που χρειάζονται αίμα.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΓΕ, στο Κλειστό της Παναχαϊκής βρέθηκαν, μεταξύ άλλων οι: Παναγιώτης Σεμιτέκολος (Πρόεδρος ΠΓΕ), Κωνσταντίνος Σβόλης (Αντιπρόεδρος ΠΓΕ), όπως και σύσσωμο το Δ.Σ.

Ακόμη οι: Μάρκος Μυκωνιάτης (Υπεύθυνος του Τμήματος Αποκατάστασης Αθλητών, Υπεύθυνος του Προγράμματος «Πυθαγόρας»), Σταύρος Γεράνιος (Υπεύθυνος των Ακαδημιών του Τμήματος Βόλεϊ), Μαρία Αξιώτη-Γαρουφαλλή (Γενικός Αρχηγός Βόλεϊ), Βασίλης Βενέρης (Υπεύθυνος του Τμήματος Στίβου), Νίκος Πλέας (Υπεύθυνος του Τμήματος Πυγμαχίας) και Θανάσης Λιόνας (Προπονητής της Ανδρικής Ομάδας Μπάσκετ).

Ευχαριστούμε όλους όσους έλαβαν μέρος στην πολύ σημαντική αυτή διαδικασία, ενώ ασφαλώς και τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Περισσότερα
Advertisement

Λοιπά Αθλήματα

Αντίστροφη μέτρηση για το μιτινγκ στίβου «Τοφάλεια 2021»

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 1ο ελληνικό γκραν πρι για το 2021 (International meeting with national permit), όπως έχει ανακοινωθεί, τα “Τοφάλεια” θα διεξαχθούν την προσεχή Τετάρτη 19 Μαΐου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο. Tους αγώνες διοργανώνει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β.Π. σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και την υποστήριξη του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν σταλεί ηλεκτρονικά, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Μαΐου, στα Γραφεία της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση [email protected], με χρήση – συμπλήρωση του συνημμένου εντύπου. Στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει και τηλεφωνική επικοινωνία με ευθύνη των αθλητών-τριων ή του Σωματείου τους τη Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021 (από 11.00΄ έως 14.00΄) για την επιβεβαίωση αποδοχής της συμμετοχής από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου.
Στο μίτινγκ θα διεξαχθούν, στην κατηγορία ανδρών, τα αγωνίσματα: 100μ. – 200μ. – 400μ. – 800μ. – 3.000μ. –110μ. με Εμπόδια – Ύψος – Επί Κοντώ – Μήκος – Σφαιροβολία και
Στην κατηγορία των γυναικών: 100μ. – 200μ. – 400μ. – 1.500μ. – 400μ. με Εμπόδια – 3.000μ με Φυσ. Εμπόδια – Ύψος – Επί Κοντώ – Μήκος – Τριπλούν – Σφαιροβολία – Ακοντισμός.
Στον αγώνα μπορούν να πάρουν μέρος μόνο οι Αθλητές-τριες των Κατηγοριών Α-Γ, (Κ20) και (Κ18) των Σωματείων – μελών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και σύμφωνα πάντοτε με την ισχύουσα κωδικοποίηση-Γενική Προκήρυξη του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για το 2021. Επίσης, Κύπριοι, ομογενείς και αλλοδαποί, ανεξάρτητα από το εάν έχουν ή όχι δελτίο αθλητικής ιδιότητας του ΣΕΓΑΣ, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.
Κανένας αθλητής-τρια που έχει Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας σε Σωματείο – μέλος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. δεν μπορεί να λάβει μέρος στον αγώνα, αν δεν έχει εγγράφως δηλωθεί από το Σωματείο στο οποίο ανήκει.
ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Με απόφαση των διοργανωτών δίνεται μεγάλο βάρος στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Αναλυτικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν:
Οι συμμετέχοντες αθλητές θα πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στην Αίθουσα Κλήσης 60΄/ 45΄ πριν από την τέλεση του αγωνίσματός τους, προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους προσκομίζοντας απαραίτητα το δελτίο αθλητικής ιδιότητας.
Με φροντίδα και ευθύνη των συλλόγων τους οι αθλητές-τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών-αθλητριών στην κάρτα υγείας αθλητή είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.
Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν τα αθλητικά δελτία και τις κάρτες υγείας των αθλητών – αθλητριών και θα καταχωρούν στα πινάκια μόνο τους αθλητές-αθλήτριες των οποίων η κάρτα υγείας αθλητή είναι θεωρημένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

 

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Στον όμιλο της Πάτρας κληρώθηκαν ΝΟΠ και ΝΕΠ για την Α2 Εθνική πόλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον Ομιλο της Πάτρας κληρώθηκαν σήμερα οι ομάδες πόλο του  ΝΟΠ  και της ΝΕΠ  στο ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής Ανδρών του πόλο. Μαζί με τα «δελφίνια» και τους «δαίμονες» θα συμμετάσχουν και ο ΝΟ Καλαμάτας και ο Μίλων, ενώ οι άλλοι 3 Ομιλοι της α΄ φάσης (οι αγώνες θα γίνουν 4-6/6) έχουν ως εξής:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (Αθήνας): Νηρέας Γέρακα, Ηλυσιακός, ΠΕΚΕ Βροντάδου, Νηρέας Χαλανδρίου.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ (Αθήνας): ΑΕ Χαϊδαρίου, Ιωνικός Νίκαιας, ΓΣ Ηλιούπολης, Τρίαινα Βούλας.

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ (Θεσσαλονίκης): Αρης Θεσσαλονίκης, ΟΦΘ, ΝΟ Λάρισας, Παναθηναϊκός.

Με την ολοκλήρωση των αγώνων της α΄ φάσης, οι 16 ομάδες ανάλογα με την κατάταξη τους στους 4 Ομίλους, θα κληρωθούν στους 4 νέους Ομίλους της β΄ φάσης (2-4/7). Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η θέση, θα τεθούν επικεφαλής, ως διοργανώτριες Ομίλων, στους οποίους και κατατάσσονται αντίστοιχα οι 2ες, οι 3ες και οι 4ες.

Στην συνέχεια, οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης, προκρίνονται στην τελική φάση (16-18/7), ενώ στην Β’ Εθνική, λόγω των ειδικών συνθηκών που χαρακτηρίζουν τη φετινή αγωνιστική περίοδο, δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.

Στην τελική φάση θα σχηματιστούν 2 Ομιλοι με κλήρωση (2 πρώτες και 2 δεύτερες ανά Ομιλο, από τη β΄ φάση).

Με τη διεξαγωγή των αγώνων στους 2 Ομίλους και την κατάταξη των ομάδων, έχουμε τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος Α1-Β2 και Β1-Α2, όπου θα διεξαχθούν 2 αγώνες. Σε περίπτωση ίδιας διαφοράς τερμάτων (από μία νίκη δηλαδή), αλλά και δύο ισοπαλιών, θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι για να προκύψει το ζευγάρι του τελικού, οι ομάδες του οποίου και προβιβάζονται στην Α1 Εθνική. Οι ηττημένοι των δύο ημιτελικών θα αγωνιστούν για την 3η-4η θέση.

Περισσότερα

Λοιπά Αθλήματα

Ηττα και αυλαία με 8η θέση για τις γυναίκες της ΝΕΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Την 8η θέση κατέλαβε η ΝΕΠ στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Γυναικών του πόλο, καθώς νίκησε με σκορ 11-3 τον ουραγό ΝΟ Ρεθύμνου, σε παιχνίδι που έγινε στο κολυμβητήριο Χανίων.

Η ομάδα του Κώστα Σακκαλή «καθάρισε» το παιχνίδι στη γ΄ περίοδο, όταν προηγήθηκε με 2-8. Αυτή ήταν η 5η νίκη για τη ΝΕΠ στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ το Κρητικό συγκρότημα δεν κατάφερε να πάρει βαθμό.

Τα 8λεπτα: 1-2, 0-1, 1-5, 1-3.

Τα γκολ του ΝΟ Ρεθύμνου πέτυχαν οι: Κυριακάκη 1, Φαρμάκη 1, Λυμπιτάκη 1.

ΝΕΠ (Κώστας Σακκαλής): Γιαννακέα, Ανδρουτσέλη 1, Γ. Σινέμογλου, Ευφρ. Τσιμάρα, Σ. Μανέτα, Μοίραλη 2, Ντάσιου 2, Ευδ. Τσιμάρα 3, Κουρέτα 3, Πουλοπούλου, Γ. Ζαφειράκη, Γιαννακοπούλου.

 

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα