Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Βόλεϊ

Ο Πατρινός Παν. Παπαδόπουλος μιλά για τα αίτια που το πατρινό βόλεϊ βρίσκεται σε κάθοδο και στέλνει μήνυμα μέσω της «Γ»

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Με την ευκαιρία που ο ερασιτεχνικός αθλητισμός βρίσκεται σε lockdown λόγω των αποφάσεων της κυβέρνησης για τον covid-19 είχαμε την δυνατότητα να τα πούμε με έναν από τους κορυφαίους Πατρινούς βολεϊμπολίστες.
Ο λόγος για τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο της Κηφισιάς ο οποίος μίλησε στη «Γ» τόσο για το αν θα επιστρέψουμε στη δράση όσο και για τους λόγους που το πατρινό βόλεϊ δεν έχει εκπρόσωπο στις 2 πρώτες κατηγορίες του ελληνικού βόλεϊ ενώ κάνει και μια πρόταση που δεν θα περάσει απαρατήρητη…

-Παναγιώτη, τι βλέπεις με την επανέναρξη της volleyleague; Υπάρχουν πιθανότητες να μπείτε γήπεδο;
Π.Π.: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως η κατάσταση δυσκολεύει συνεχώς και ακόμα δεν φαίνεται η ανάλογη βελτίωση που θα απελευθερώσει τον αθλητισμό στη χώρα. Παρόλα αυτά, το καλοκαίρι δείξαμε, σε συνεργασία με τη λίγκα, πως φανήκαμε ικανοί να διεξαγάγουμε ακόμα και το τέλος του πρωταθλήματος σε συνθήκες πανδημίας. Νομίζω, δεν το τόλμησε κάποια άλλη λίγκα στην Ευρώπη. Στα αιτήματα έχουμε αναφέρει την αναγκαιότητα διεξαγωγής προπονήσεων σε πρώτη φάση και διεξαγωγής αγώνων άμεσα μόλις το επιτρέψουν οι καταστάσεις. Δεν είμαστε γιατροί και το αντιλαμβανόμαστε συνεχώς.

Το θέμα από την πλευρά της λίγκας και των αθλητών είναι να πείσουμε την κυβέρνηση πως πρωταρχικός στόχος είναι η διαφύλαξη της υγείας. Προφανώς, μέχρι σήμερα κάτι δε γίνεται σωστά προς αυτή την κατεύθυνση. Το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο το έκαναν. Γνωρίζω πως έχει σταλεί πρωτόκολλο ίσως και πιο αυστηρό από τη λίγκα του μπάσκετ. Ιδανικό θα ήταν ένα σενάριο εκκίνησης προπονήσεων άμεσα και πραγματοποίηση τουλάχιστον δύο αγώνων πριν από τις διακοπές Χριστουγέννων. Σε κάθε άλλη περίπτωση ίσως να μετράμε ομάδες που θα θελήσουν να αποσυρθούν».
-Γενικότερα το ελληνικό βόλεϊ βρίσκεται σε κάμψη τα τελευταία χρόνια αλλά ειδικότερα η Πελοπόννησος μετά και την αποχώρηση του Παμβοχαϊκού, έχει μείνει χωρίς εκπρόσωπο μετά από πολλά χρόνια. Τι φταίει;
Π.Π.: «Αυτή η πραγματικότητα, μάλλον θα σταματήσει να βλάπτει και τον αθλητισμό από τον νέο χρόνο. Γρήγορα ή λίγο αργότερα θα συζητάμε και πάλι για το τι παρουσιάζουμε ως περιοχή στο άθλημά μας! Ο Παμβοχαϊκός δεν τα κατάφερε φέτος και η περιοχή μας έμεινε χωρίς ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Όμως, φάνηκε πως αυτή η ομάδα έκανε το χρέος της για σχεδόν δέκα χρόνια. Πρέπει να αναλογιστούμε πόσα χρόνια έχει κάποια ομάδα της Πάτρας να κάνει το χρέος της, να ανοίξει και να κλείσει έναν κύκλο. Αίτια νομίζω είναι η έλλειψη κινήτρων σε κάθε περίπτωση. Απασχολεί νομίζω από αθλητές μέχρι και παράγοντες!».
– Η Πάτρα επίσης μετά από πολλά χρόνια δεν έχει εκπρόσωπο στις 2 πρώτες Εθνικές κατηγορίες και βλέπουμε ομάδες μόνο στην Α2 Εθνική. Για ποιους λόγους;
Π.Π.: «Προσωπικά, θεωρώ πως ακόμα δεν υπάρχει στον νομό μας η ομάδα που βάζει στόχο τον πρωταθλητισμό, ακόμα, σε κατηγορία χαμηλότερη της volleyleague. Αρκετές πατρινές ομάδες έχουν επιλέξει να ασχολούνται με την παράγωγη παικτών που τελικά δεν καταφέρνουν να αγωνιστούν, ή έστω, πολλοί λίγοι θα αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο. Έπειτα, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, χωρίς την ύπαρξη μιας ανταγωνιστικής πραγματικά ομάδας, οι προπονητές να κρατούν τους αθλητές στο γήπεδο επί χρόνια. Απουσιάζει το επόμενο βήμα τους. Μάλλον είναι ο μόνος τρόπος να οραματιστούν την εξέλιξή τους. Οι προηγούμενες γενιές το βιώσαμε. Απλά, θέλαμε και προσπαθούσαμε να αγωνιστούμε στο ανδρικό τμήμα. Επειδή, πάντα θέλω να κρατάω μόνο τα θετικά, πρέπει να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια του Αιγίου τα τελευταία χρόνια. Πραγματικά, χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μάλλον θα τους δούμε να κάνουν κάτι πολύ καλό που θα αλλάξει την εικόνα στην περιοχή μας. Όλοι οι αθλητές είναι φίλοι μου και μάλιστα με ενθουσίασε το πάθος τους σε όλα τα φιλικά. Ακόμα, η Ολυμπιάδα η οποία είναι σταθερή αξία στην Πάτρα και είχε τη διάθεση να δώσει την ευκαιρία σε νέους αθλητές να αγωνιστούν σε ανδρικό πρωτάθλημα.
Από την άλλη ο Ερμής μέσα σε δύο χρόνια, έχει δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα ανθρώπων που στηρίζουν τις αναπτυξιακές ηλικίες. Θέλησαν με προτροπή του τεχνικού διευθυντή να ενεργοποιήσουν δυναμικά το ανδρικό τμήμα. Γνωρίζω, πως και εν μέσω της πρώτης καραντίνας γινόταν προσπάθεια να απασχοληθούν τα παιδιά μέσω διαδικτύου. Η Παναχαϊκή και ο Αίολος διαθέτουν πολύ έμπειρους προπονητές που δουλεύουν και έχουν επιτυχίες πριν ξεκινήσω εγώ το άθλημα. Οπότε εστιάζω, χωρίς να θέτω ευθύνες, πως μάλλον αποτυγχάνουμε να έλξουμε πρόσωπα που θα αποτελέσουν κινητήριο δύναμη και θα επενδύσουν κάποια χρήματα.
Με τα δεδομένα αυτά, είναι πιο εύκολο από πότε να βρεθεί μια πατρινή ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Δεν χρειάζεται καν να αγωνιστεί αν και θεωρώ αυτή την οδό σωστή. Ένας φάκελος ή μια πρόταση ενός σωματείου, η οποία θα στηρίζεται από συγκεκριμένους τοπικούς φορείς, όπως ο δήμος και η περιφέρεια, που θα εγγυάται την ομαλή λειτουργία σίγουρα θα πριμοδοτηθεί με ελεύθερη συμμετοχή από τη λίγκα. Αυτό δεν είναι προσωπική άποψη αλλά ο καθένας μπορεί να το επαληθεύσει αν επικοινωνήσει με τη διοργανώτρια αρχή».
-Τα τελευταία χρόνια, όπως και εσύ, έτσι και αρκετοί Πατρινοί, αγωνίζεστε εκτός πόλης. Αν υπήρχε μια πρόταση από πατρινή ομάδα, εκτιμάς πως μπορείτε να επιστρέψετε στην γενέτειρά σας;
Π.Π.: «Προφανώς, υπάρχουν πολλοί αθλητές που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες της Ελλάδας. Τους έχουμε αναφέρει πολλές φορές. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα και εκτιμώ πως είμαστε ικανοί και αρκετοί να στηρίξουμε σε πολύ καλό επίπεδο ομάδα κάθε κατηγορίας. Αυτό όμως που δεν ακούγεται συχνά, είναι πως υπάρχουν αθλητές σε πολύ καλό επίπεδο που αγωνίζονται σε ομάδες του νομού μας. Και δεν αναφέρομαι σε δύο άτομα. Ο αριθμός είναι μεγάλος. Οπότε, μετά από συζητήσεις με συναθλητές που μετακινούνται κάθε Σεπτέμβρη, θα τους χαροποιούσε ιδιαίτερα μια πρόταση πατρινής ομάδας. Εννοείται και έμενα θα με έκανε χαρούμενο (γέλια). Αρκεί, να παρουσιαστεί ένα πλάνο διάθεσης για εξέλιξη σε επαγγελματικές συνθήκες. Είμαι σίγουρος πως η αγωνιστική εικόνα μιας τέτοιας προσπάθειας, θα καλύπτει κάθε άνθρωπο που παρακολουθεί βόλεϊ ακόμα και με αμιγώς πατρινή ομάδα. Σίγουρα, δε θα χρειαστεί ούτε ένας αλλοδαπός αθλητής».
-Εχουν πάρει ευκαιρίες οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια λόγω και των συνθηκών που επικρατούν στο άθλημα;

Π.Π.: «Αλήθεια είναι αυτό, βλέπω τα τελευταία δύο χρόνια ομάδες να μπαίνουν στη διαδικασία για να προχωρήσουν με Έλληνες αθλητές. Αρκετές φορές δίνονται ευκαιρίες σε αθλητές που θέλουν να δουλέψουν αποφεύγοντας και μετεγγραφές ξένων αμφιβόλου ποιότητας. Συγκεκριμένα, η Κηφισιά φέτος δημιούργησε ομάδα μονό με ένα ξένο. Συγχρόνως, οι ομάδες μειώνονται οπότε και οι αθλητές που θα αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία είναι λίγες. Τέλος, μέσω του ΠΑΣΑΠ προσπαθούμε να προωθήσουμε πάντα ενέργειες που θα θωρακίζουν επαγγελματικές συνθήκες στα σωματεία. Το ζήτημα είναι να αγωνίζονται οι πραγματικά καλύτεροι στη volleyleague και να αμείβονται καλά για αυτό».

 

Βόλεϊ

Οι αρχηγοί των τριών πατρινών ομάδων βόλεϊ μιλούν στη «Γ» σχολιάζοντας το λουκέτο και την απόφαση της ΕΟΠΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Την ώρα που η πολιτεία άναψε το πράσινο φως σε πολλά αθλήματα να επιστρέψουν από σήμερα στις προπονήσεις, το βόλεϊ είναι το μοναδικό άθλημα όπου δεν υπάρχει αγωνία, καθώς με εξαίρεση τη Volley League ανδρών και γυναικών που είναι σε εξέλιξη, σε όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα έχει μπει παύλα από την ΕΟΠΕ με την πρόσφατη απόφασή της.

Πλέον οι όποιες επαφές και συζητήσεις γίνονται από τους ανθρώπους του χώρου είναι για να διεξαχθούν τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα προς τον Μάιο, αν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.
Με την απόφαση της ΕΟΠΕ θυμίζουμε πως μπήκε τελεία σε τέσσερις ομάδες της Αχαΐας: τον ΑΟ Αιγιαλέων που δεν πρόλαβε να κάνει το ντεμπούτο του στην Preleague, τις γυναικείες ομάδες της ΕΑΠ και του Απόλλωνα, αλλά και την ανδρική ομάδα της Ολυμπιάδας, οι οποίες πλέον κάνουν τα όποια σχέδια για την περίοδο 2021-22.
Η «Γ» μίλησε χθες με τους αρχηγούς των τριών πατρινών ομάδων διατυπώνοντάς τους τα εξής ερωτήματα:
1. Συμφωνείτε με την απόφαση της ΕΟΠΕ ή θα μπορούσε να περιμένει λίγες μέρες ακόμα;
2. Τι σημαίνει για τους αθλητές του βόλεϊ να έχουν μείνει σχεδόν 12 μήνες εκτός δράσης;
ΚΡ. ΥΦΑΝΤΗ: «ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ»
Η αρχηγός της ΕΑΠ Κρίστι Υφαντή δήλωσε:
1. «Συμφωνώ με την απόφαση της ομοσπονδίας για την διακοπή του πρωταθλήματός μας. Οι αθλητές στο σύνολό τους δεν θα μπορέσουν μετά από μια τόσο μεγάλη διακοπή και αποχή να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος. Ήδη βλέπουμε πόσα προβλήματα αντιμετωπίζουν αθλήτριες που παίζουν σε υψηλότερο επίπεδο από εμάς. Αν δεν κάνω λάθος, έχουμε τρία σοβαρά περιστατικά με κομμένους χιαστούς! Αυτό από μόνο του χρειάζεται 15 μήνες για να επανέλθει κάποιος. Άρα μιας και η κατάσταση είναι τέτοια, είναι καλύτερο να σταματήσει το πρωτάθλημα και να γίνει τη νέα χρονιά.
Αυτό λέει η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη όψη είναι το οικονομικό κόστος που έχουν οι ομάδες και εννοώ αυτές που έχουν βάλει χρήματα για μεταγραφές, καθώς και τα όποια χρήματα έχουν δώσει για την συμμετοχή τους στην κατηγορία. Αυτούς δεν βλέπω να τους έχει υπολογίσει κάνεις!
2. Κατά βάση είναι πολύ κακό για όλους μια τόσο μεγάλη αποχή. Δεν αγγίζει την καταστροφή, αλλά είναι κακό. Όπως είπα και πριν, επειδή είναι σχεδόν βέβαιο ότι όλες οι ομάδες θα έχουν τραυματισμούς, είναι καλύτερη μια μεγάλη αποχή, αλλά να είσαι υγιής ως αθλητής και να κάνεις μια προετοιμασία αρκετά μεγαλύτερη σε χρόνο για τη νέα χρονιά παρά να μπεις γρήγορα και εννοώ τη φετινή χρονιά για να μην έχεις 12 μήνες αποχής και να κινδυνεύεις με έναν τραυματισμό που θα μπορεί να είναι και ο λόγος για να σταματήσεις τον αθλητισμό».
Χ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ: «Η ΕΟΠΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ»
Από την πλευρά της γυναικείας ομάδας του Απόλλωνα, η αρχηγός Χαρά Σπυρόπουλου είπε:
1. «Δυστυχώς τα νέα δεδομένα δείχνουν πως η ομοσπονδία γρήγορα και πρόχειρα έτρεξε να κλείσει τη συζήτηση για το άνοιγμα των πρωταθλημάτων. Την Παρασκευή η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εξέθεσε το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας για την βιασύνη του. Όμως το κλείσιμο των πρωταθλημάτων είναι πραγματικότητα και πρέπει να ενεργήσουμε σύμφωνα με αυτήν.
2. Για τους αθλητές η αποχή των 12 μηνών είναι πολύ δύσκολη και επικίνδυνη για πολύ μεγάλο και σοβαρό τραυματισμό. Η επάνοδος χρειάζεται σοβαρή και επιστημονική δουλειά και ελπίζω όλα να κυλήσουν ομαλά».
ΑΝΤ. ΦΙΛΙΠΠΟΥ: «ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ»
1. «Εγώ ήμουν σίγουρος ότι θα συμβεί αυτό δεδομένου ότι δεν έβλεπα καμία προσπάθεια από τους αρμόδιους. Δυστυχώς οι κατηγορίες πέραν της Α1 πλήρωσαν την νύφη. Δεν είμαι φυσικά υπέρ του να σταματάς κάτι έτσι απλά και να μην προσπαθείς να κάνεις υποδομές και να βρίσκεις λύσεις για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Μπορώ να μιλάω ώρες για το πόσο κακό μπορεί να κάνει όλο αυτό στους αθλητές, μικρούς και μεγάλους.
2. Η απραξία όλων αυτών των μηνών μόνο κακά αποτελέσματα μπορεί να φέρει στην φυσική μας κατάσταση, στην ψυχολογία μας, στην καθημερινότητα που όλοι είχαμε συνηθίσει, στην προσπάθεια τού να γινόμαστε καλύτεροι και χίλια δυο άλλα. Δεν θα ξεχάσω το χτυποκάρδι που είχαμε πριν από κάθε ντέρμπι του Σαββάτου και τώρα το χτυποκάρδι μας είναι για το πότε επιτέλους θα μας ανοίξουν. Δεύτερη χρονιά που πάει στα σκουπίδια και πλέον χρειάζεται πολλή δουλειά να επανέλθουμε όλοι μας ξανά σε καλό επίπεδο».

 

Περισσότερα

Βόλεϊ

Πρόθεση να γίνουν τα αναπτυξιακά του βολεϊ τον Μάιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά το «λουκέτο» που μπήκε στην prelague και την Α2 Εθνική βόλεϊ για τη σεζόν 20-21 λόγω της πανδημίας, πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν θα πραγματοποιηθούν τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα για τη φετινή περίοδο.

Η πρόθεση τόσο της ομοσπονδίας όσο και των κατά τόπους ενώσεων, είναι να υλοποιηθούν τα πρωταθλήματα ώστε τα παιδιά να μείνουν κοντά στο άθλημα αφού σε αντίθετη περίπτωση, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.
Ο σχεδιασμός είναι τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα να γίνουν τέλη Μαΐου όμως και αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία του ιού με τον Μάρτιο να είναι ο κρίσιμος μήνας.
Αν έχουν υποχωρήσει τα νούμερα, τότε είναι πιθανό η ΓΓΑ να ανάψει πράσινο φως για προπονήσεις τον Απρίλιο και δράση τον Μάιο καθώς και τα χρονικά περιθώρια είναι περιορισμένα αφού τον Ιούνιο η πλειοψηφία των αθλητών δίνει Πανελλήνιες εξετάσεις.
Π.Κ.

 

Περισσότερα

Βόλεϊ

Θ. Κανελλόπουλος: «Η απόφαση της ΕΟΠΕ μας επηρεάζει, πρόταση για Κύπελλο covid-19»

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά το «λουκέτο» στην Preleague και την Α2 Εθνική βόλεϊ, φαίνεται πως το πιθανότερο είναι να μπει «λουκέτο» και στα πρωταθλήματα που είναι υπό την σκέπη της ΕΣΠΕΠ, την Β΄ Εθνική ανδρών-γυναικών.

Αυτό φαίνεται από την χθεσινή δήλωση του πρόεδρου της ΕΣΠΕΠ Θεόδωρου Κανελλόπουλου ο οποίος μίλησε στην «Γ» και ανέφερε πως η απόφαση επηρεάζει και τα δικά του πρωταθλήματα.
Ο Θ. Κανελλόπουλος δήλωσε: «Δυστυχώς η απόφαση της Ομοσπονδίας για ματαίωση των πρωταθλημάτων της Pre League και Α2 ανδρών-γυναικών μας στενοχώρησε όλους.
Είχαμε μια ελπίδα έστω και την τελευταία στιγμή, να δοθεί το πράσινο φως από την πολιτεία για επανέναρξη των προπονήσεων και την συνέχιση των πρωταθλημάτων, έστω και ενός γύρου μέχρι τα τέλη Ιουνίου.
Προσωπικά ως πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ δεν είχα συμμετοχή και αρμοδιότητα, στις τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των σωματείων και της Ομοσπονδίας για την εξέλιξη των πρωταθλημάτων.
Ως εκ τούτου δεν γνωρίζω τη διάθεση της πλειοψηφίας των σωματείων, για τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στο οικονομικό κόστος, επανέναρξης και ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων.
Σίγουρα η παραπάνω απόφαση επηρεάζει και τα πρωταθλήματα που διεξάγονται με ευθύνη της ΕΣΠΕΠ.
Πρωταρχικός σκοπός μας θα είναι να ανοίξουν τα γυμναστήρια για προπονήσεις και να διεξαχθούν τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα παίδων-κορασίδων και Παμπαίδων-Παγκορασίδων, για μην χαθεί μια νέα γενιά αθλητών και αθλητριών.
Για τους άνδρες και τις γυναίκες θα συζητήσουμε στο Δ.Σ. της ΕΣΠΕΠ, την διοργάνωση ενός κυπέλλου με την ονομασία «Κυπέλλου Covid ανδρών και γυναικών», δίνοντας τη δυνατότητα της αγωνιστικής συμμετοχής και σε μεγαλύτερες ηλικιακά κατηγορίες».
Η λογική λέει πως θα γίνει προσπάθεια, εφόσον υποχωρήσουν τα κρούσματα και η πορεία της πανδημίας, να γίνουν τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα στο βόλεϊ ώστε οι αθλητές να μην χάσουν την επαφή τους με το άθλημα.
Να θυμίσουμε πως στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής ανδρών την Πάτρα εκπροσώπησαν οι Ερμής, Άθλος Πατρών, Σείριος Παραλίας αλλά και η Ολυμπιάδα Β΄ ενώ στις γυναίκες συμμετείχαν οι Ερυθρός Αστέρας, Ολυμπιάδα, Παναχαϊκή και Αίολος Αγυιάς.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα