Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Βόλεϊ

Ο Πατρινός Παν. Παπαδόπουλος μιλά για τα αίτια που το πατρινό βόλεϊ βρίσκεται σε κάθοδο και στέλνει μήνυμα μέσω της «Γ»

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ
Με την ευκαιρία που ο ερασιτεχνικός αθλητισμός βρίσκεται σε lockdown λόγω των αποφάσεων της κυβέρνησης για τον covid-19 είχαμε την δυνατότητα να τα πούμε με έναν από τους κορυφαίους Πατρινούς βολεϊμπολίστες.
Ο λόγος για τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο της Κηφισιάς ο οποίος μίλησε στη «Γ» τόσο για το αν θα επιστρέψουμε στη δράση όσο και για τους λόγους που το πατρινό βόλεϊ δεν έχει εκπρόσωπο στις 2 πρώτες κατηγορίες του ελληνικού βόλεϊ ενώ κάνει και μια πρόταση που δεν θα περάσει απαρατήρητη…

-Παναγιώτη, τι βλέπεις με την επανέναρξη της volleyleague; Υπάρχουν πιθανότητες να μπείτε γήπεδο;
Π.Π.: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως η κατάσταση δυσκολεύει συνεχώς και ακόμα δεν φαίνεται η ανάλογη βελτίωση που θα απελευθερώσει τον αθλητισμό στη χώρα. Παρόλα αυτά, το καλοκαίρι δείξαμε, σε συνεργασία με τη λίγκα, πως φανήκαμε ικανοί να διεξαγάγουμε ακόμα και το τέλος του πρωταθλήματος σε συνθήκες πανδημίας. Νομίζω, δεν το τόλμησε κάποια άλλη λίγκα στην Ευρώπη. Στα αιτήματα έχουμε αναφέρει την αναγκαιότητα διεξαγωγής προπονήσεων σε πρώτη φάση και διεξαγωγής αγώνων άμεσα μόλις το επιτρέψουν οι καταστάσεις. Δεν είμαστε γιατροί και το αντιλαμβανόμαστε συνεχώς.

Το θέμα από την πλευρά της λίγκας και των αθλητών είναι να πείσουμε την κυβέρνηση πως πρωταρχικός στόχος είναι η διαφύλαξη της υγείας. Προφανώς, μέχρι σήμερα κάτι δε γίνεται σωστά προς αυτή την κατεύθυνση. Το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο το έκαναν. Γνωρίζω πως έχει σταλεί πρωτόκολλο ίσως και πιο αυστηρό από τη λίγκα του μπάσκετ. Ιδανικό θα ήταν ένα σενάριο εκκίνησης προπονήσεων άμεσα και πραγματοποίηση τουλάχιστον δύο αγώνων πριν από τις διακοπές Χριστουγέννων. Σε κάθε άλλη περίπτωση ίσως να μετράμε ομάδες που θα θελήσουν να αποσυρθούν».
-Γενικότερα το ελληνικό βόλεϊ βρίσκεται σε κάμψη τα τελευταία χρόνια αλλά ειδικότερα η Πελοπόννησος μετά και την αποχώρηση του Παμβοχαϊκού, έχει μείνει χωρίς εκπρόσωπο μετά από πολλά χρόνια. Τι φταίει;
Π.Π.: «Αυτή η πραγματικότητα, μάλλον θα σταματήσει να βλάπτει και τον αθλητισμό από τον νέο χρόνο. Γρήγορα ή λίγο αργότερα θα συζητάμε και πάλι για το τι παρουσιάζουμε ως περιοχή στο άθλημά μας! Ο Παμβοχαϊκός δεν τα κατάφερε φέτος και η περιοχή μας έμεινε χωρίς ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Όμως, φάνηκε πως αυτή η ομάδα έκανε το χρέος της για σχεδόν δέκα χρόνια. Πρέπει να αναλογιστούμε πόσα χρόνια έχει κάποια ομάδα της Πάτρας να κάνει το χρέος της, να ανοίξει και να κλείσει έναν κύκλο. Αίτια νομίζω είναι η έλλειψη κινήτρων σε κάθε περίπτωση. Απασχολεί νομίζω από αθλητές μέχρι και παράγοντες!».
– Η Πάτρα επίσης μετά από πολλά χρόνια δεν έχει εκπρόσωπο στις 2 πρώτες Εθνικές κατηγορίες και βλέπουμε ομάδες μόνο στην Α2 Εθνική. Για ποιους λόγους;
Π.Π.: «Προσωπικά, θεωρώ πως ακόμα δεν υπάρχει στον νομό μας η ομάδα που βάζει στόχο τον πρωταθλητισμό, ακόμα, σε κατηγορία χαμηλότερη της volleyleague. Αρκετές πατρινές ομάδες έχουν επιλέξει να ασχολούνται με την παράγωγη παικτών που τελικά δεν καταφέρνουν να αγωνιστούν, ή έστω, πολλοί λίγοι θα αγωνιστούν σε υψηλό επίπεδο. Έπειτα, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, χωρίς την ύπαρξη μιας ανταγωνιστικής πραγματικά ομάδας, οι προπονητές να κρατούν τους αθλητές στο γήπεδο επί χρόνια. Απουσιάζει το επόμενο βήμα τους. Μάλλον είναι ο μόνος τρόπος να οραματιστούν την εξέλιξή τους. Οι προηγούμενες γενιές το βιώσαμε. Απλά, θέλαμε και προσπαθούσαμε να αγωνιστούμε στο ανδρικό τμήμα. Επειδή, πάντα θέλω να κρατάω μόνο τα θετικά, πρέπει να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια του Αιγίου τα τελευταία χρόνια. Πραγματικά, χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μάλλον θα τους δούμε να κάνουν κάτι πολύ καλό που θα αλλάξει την εικόνα στην περιοχή μας. Όλοι οι αθλητές είναι φίλοι μου και μάλιστα με ενθουσίασε το πάθος τους σε όλα τα φιλικά. Ακόμα, η Ολυμπιάδα η οποία είναι σταθερή αξία στην Πάτρα και είχε τη διάθεση να δώσει την ευκαιρία σε νέους αθλητές να αγωνιστούν σε ανδρικό πρωτάθλημα.
Από την άλλη ο Ερμής μέσα σε δύο χρόνια, έχει δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα ανθρώπων που στηρίζουν τις αναπτυξιακές ηλικίες. Θέλησαν με προτροπή του τεχνικού διευθυντή να ενεργοποιήσουν δυναμικά το ανδρικό τμήμα. Γνωρίζω, πως και εν μέσω της πρώτης καραντίνας γινόταν προσπάθεια να απασχοληθούν τα παιδιά μέσω διαδικτύου. Η Παναχαϊκή και ο Αίολος διαθέτουν πολύ έμπειρους προπονητές που δουλεύουν και έχουν επιτυχίες πριν ξεκινήσω εγώ το άθλημα. Οπότε εστιάζω, χωρίς να θέτω ευθύνες, πως μάλλον αποτυγχάνουμε να έλξουμε πρόσωπα που θα αποτελέσουν κινητήριο δύναμη και θα επενδύσουν κάποια χρήματα.
Με τα δεδομένα αυτά, είναι πιο εύκολο από πότε να βρεθεί μια πατρινή ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Δεν χρειάζεται καν να αγωνιστεί αν και θεωρώ αυτή την οδό σωστή. Ένας φάκελος ή μια πρόταση ενός σωματείου, η οποία θα στηρίζεται από συγκεκριμένους τοπικούς φορείς, όπως ο δήμος και η περιφέρεια, που θα εγγυάται την ομαλή λειτουργία σίγουρα θα πριμοδοτηθεί με ελεύθερη συμμετοχή από τη λίγκα. Αυτό δεν είναι προσωπική άποψη αλλά ο καθένας μπορεί να το επαληθεύσει αν επικοινωνήσει με τη διοργανώτρια αρχή».
-Τα τελευταία χρόνια, όπως και εσύ, έτσι και αρκετοί Πατρινοί, αγωνίζεστε εκτός πόλης. Αν υπήρχε μια πρόταση από πατρινή ομάδα, εκτιμάς πως μπορείτε να επιστρέψετε στην γενέτειρά σας;
Π.Π.: «Προφανώς, υπάρχουν πολλοί αθλητές που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες της Ελλάδας. Τους έχουμε αναφέρει πολλές φορές. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα και εκτιμώ πως είμαστε ικανοί και αρκετοί να στηρίξουμε σε πολύ καλό επίπεδο ομάδα κάθε κατηγορίας. Αυτό όμως που δεν ακούγεται συχνά, είναι πως υπάρχουν αθλητές σε πολύ καλό επίπεδο που αγωνίζονται σε ομάδες του νομού μας. Και δεν αναφέρομαι σε δύο άτομα. Ο αριθμός είναι μεγάλος. Οπότε, μετά από συζητήσεις με συναθλητές που μετακινούνται κάθε Σεπτέμβρη, θα τους χαροποιούσε ιδιαίτερα μια πρόταση πατρινής ομάδας. Εννοείται και έμενα θα με έκανε χαρούμενο (γέλια). Αρκεί, να παρουσιαστεί ένα πλάνο διάθεσης για εξέλιξη σε επαγγελματικές συνθήκες. Είμαι σίγουρος πως η αγωνιστική εικόνα μιας τέτοιας προσπάθειας, θα καλύπτει κάθε άνθρωπο που παρακολουθεί βόλεϊ ακόμα και με αμιγώς πατρινή ομάδα. Σίγουρα, δε θα χρειαστεί ούτε ένας αλλοδαπός αθλητής».
-Εχουν πάρει ευκαιρίες οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια λόγω και των συνθηκών που επικρατούν στο άθλημα;

Π.Π.: «Αλήθεια είναι αυτό, βλέπω τα τελευταία δύο χρόνια ομάδες να μπαίνουν στη διαδικασία για να προχωρήσουν με Έλληνες αθλητές. Αρκετές φορές δίνονται ευκαιρίες σε αθλητές που θέλουν να δουλέψουν αποφεύγοντας και μετεγγραφές ξένων αμφιβόλου ποιότητας. Συγκεκριμένα, η Κηφισιά φέτος δημιούργησε ομάδα μονό με ένα ξένο. Συγχρόνως, οι ομάδες μειώνονται οπότε και οι αθλητές που θα αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία είναι λίγες. Τέλος, μέσω του ΠΑΣΑΠ προσπαθούμε να προωθήσουμε πάντα ενέργειες που θα θωρακίζουν επαγγελματικές συνθήκες στα σωματεία. Το ζήτημα είναι να αγωνίζονται οι πραγματικά καλύτεροι στη volleyleague και να αμείβονται καλά για αυτό».

 

Βόλεϊ

Η Μ. Αγγελοπούλου της ΠΓΕ μιλά για τον …πάγο που έχει μπει στα πρωταθλήματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στον «πάγο» έχει μπει η αγωνιστική δράση σε όλα τα αθλήματα εξαιτίας των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο κόσμος έχει επηρεάσει φυσικά -όπως όλους τους συλλόγους- και την ΠΓΕ και τα τμήματά της, στα οποία έχει μπει «λουκέτο» μέχρι να επιτραπούν ξανά προπονήσεις και αγώνες από την Πολιτεία, σε μια περίοδο πάντως που οι κοκκινόμαυροι βρίσκονταν σε εξαιρετική φόρμα.

Μάλιστα, το Τμήμα πετοσφαίρισης βρισκόταν στην πρώτη θέση της Β’ Εθνικής Γυναικών της Ε.Σ.ΠΕ.Π., με τις αθλήτριες του Ανδρέα Φαλιέρου να σημειώνουν πριν από τη διακοπή το 2/2 σε αναμετρήσεις απέναντι σε Ομόνοια Ναυπάκτου (3-0 σετ εντός έδρας) και Ολυμπιάδα (3-0 σετ εκτός έδρας).

Η διεθνής παίκτρια Μ. Αγγελοπούλου μίλησε στο Panachaiki1891.gr για τη θετική εικόνα της Παναχαϊκής τις πρώτες αγωνιστικές, το δεύτερο lockdown στη χώρα, ενώ έστειλε και το δικό της αισιόδοξο μήνυμα αναφορικά με την επόμενη ημέρα στον αθλητισμό:

Μέρος της συνέντευξης:

-Δεύτερο lockdown στη χώρα μας μέσα σε λίγους μήνες. Πώς αφουγκράζεσαι την κατάσταση αυτή;

«Είναι κάτι που δεδομένα μας στενοχωρεί, αλλά είναι και λογικό θεωρώ που συνέβη.Αν σκεφτεί κανείς πως στα ομαδικά αθλήματα έρχονται σε πολύ κοντινή επαφή πολλά άτομα από διαφορετικές ομάδες που στη συνέχεια θα πάνε και σε διαφορετικά σπίτια ή και συναντήσεις, είναι αρκετά εύκολο να μεταδοθεί ο ιός. Ελπίζω σύντομα οι επιστήμονες να καταφέρουν να εξαφανίσουν την πανδημία και να ξαναμπούμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς».

-Πιστεύεις πως στον τομέα του αθλητισμού θα έπρεπε να υπήρχαν παραπάνω εξαιρέσεις;

«Άποψή μου είναι πως θα μπορούσε να είχε μείνει ανοικτό το beach volley, όπως για παράδειγμα έμεινε σε συγκεκριμένες περιπτώσεις ο στίβος, το τένις, αλλά και ένα άθλημα εξωτερικού χώρου όπως το πάντελ, τα οποία παίζονται με λίγα άτομα.

Ωστόσο, μάλλον η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το… ξέχασε».

-Μαριώτα, με την Παναχαϊκή μας στο βόλεϊ είχατε πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα. Δυστυχώς, όμως, η προσπάθειά σας διακόπηκε απότομα…

«Η Παναχαϊκή φέτος στο γυναικείο τμήμα του βόλεϊ έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά που έρχονται από τις Ακαδημίες, η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά και πράγματι με τον κόουτς Φαλιέρο ξεκινήσαμε πολύ δυναμικά τη σεζόν.

Κατακτήσαμε το τουρνουά του Ερυθρού Αστέρα και στη συνέχεια πετύχαμε 2/2 νίκες με την Ομόνοια και την Ολυμπιάδα, αποτελέσματα που μας έφεραν στην κορυφή της κατηγορίας μας. Στη συνέχεια, όμως, ήρθε το δεύτερο κύμα, η Κυβέρνηση πήρε τις αποφάσεις της και η όλη προσπάθειά μας μπήκε… στον “πάγο”».

Περισσότερα

Βόλεϊ

Α. Μαυροειδή: «Ήμασταν σε καλό σημείο στη διακοπή, προέχει η υγεία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Την άποψή της πως η διακοπή του πρωταθλήματος ήρθε σε άσχημο χρονικό σημείο, κατέθεσε η πασαδόρος της ομάδας βόλεϊ του Απόλλωνα Άννα Μαυροειδή, η οποία αναφέρθηκε στο πρόβλημα που έχει δημιούργησε σε όλους τους αθλητές το lockdown.

«Το δεύτερο lock down, δυστυχώς, βρήκε την ομάδα του Απόλλωνα σε μια αρκετά καλή στιγμή αφού είχε προηγηθεί νίκη στην πρεμιέρα της Α2 Εθνικής» είπε αρχικά η Άννα Μαυροειδή η οποία εκτός από βόλεϊ σπουδάζει στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Παράλληλα η Πατρινή πασαδόρος πρόσθεσε: «Σίγουρα προέχει η προστασία και η υγεία όλων, ωστόσο αυτή η αποχή δυσκολεύει το έργο των αθλητών. Δεν γνωρίζουμε πότε θα αρθούν τα μέτρα με αποτέλεσμα η ομάδα να συνεχίζει με ατομικά προγράμματα από το σπίτι για να είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να επιστρέψει στο γήπεδο.

Ελπίζω να ξεπεράσουμε γρήγορα τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει όλος ο κόσμος και να καταφέρουμε. Φυσικά και εμείς από την πλευρά μας θέλω να ολοκληρώσουμε με ασφάλεια το πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής που αποτελεί πρόκληση».

Π. ΚΟΓΚΟΣ

 

 

 

Περισσότερα

Βόλεϊ

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΕΠ κάνει μπλοκ στη βίας κατά των γυναικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. της ΕΣΠΕΠ  που είναι γνωστό για τις κοινωνικές του δράσεις, κάνει γνωστό πως στο πλαίσιο της εκστρατείας και ευαισθητοποίησης ενάντια στη βία κατά των γυναικών συμμετάσχει για 3η χρονιά με το δικό της μήνυμα.

“Με το μήνυμα «Κάνουμε μπλοκ: στη βία κατά των γυναικών» δίνουμε δύναμη σε όλες εκείνες τις γυναίκες που υποφέρουν σιωπηλά, να ξεπεράσουν το φόβο και να σπάσουν τη σιωπή τους, απευθυνόμενες στους αρμόδιους φορείς για να ζητήσουν στήριξη, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στη βία και στην απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας” αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΠΕΠ.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα