Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τα παράδοξα του 13033

Δημοσιεύθηκε

στις

Tα παράδοξα του 13033, δεν έχουν τέλος.

Το βράδυ της Κυριακής (22.12), συμπολίτης έστειλε μήνυμα για να μεταβεί σε πάρτι με τη συμμετοχή 50 ατόμων και η θετική απάντηση ήταν άμεση. Μήπως πρέπει η λειτουργία του συγκεκριμένου συστήματος να επανεξεταστεί;

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κλειτορία: Η ανακατασκευή της πλατείας και οι διαπληκτισμοί

Δημοσιεύθηκε

στις

Από το 2007 ξεκίνησαν στην Κλειτορία οι προσπάθειες ανακατασκευής της πλατείας.

Πέρασαν 13 χρόνια και τώρα που ξεκίνησαν τα έργα άρχισαν οι διαπληκτισμοί.

Ειδικότερα η μελέτη προβλέπει πίσω από το Ηρώον να δημιουργηθεί χώρος πρασίνου με γκαζόν εμβαδού 36 τ.μ. Αυτό προφανώς ενοχλεί κάποιους που επικαλούνται ότι, αν κατασκευασθεί, δεν θα έχουν πρόσβαση στην πλατεία ορισμένα από τα καταστήματα.

Το χωριό είναι διχασμένο και το θέμα ήρθε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή με το ερώτημα αν θα πρέπει να αλλάξει η μελέτη. Δήμαρχος, επικεφαλής παρατάξεων, που άλλωστε δεν κατάγονται από εκεί, απέφυγαν να πάρουν ουσιαστικά θέση, καθώς συνυπολογίζουν και το κόστος που θα έχει.

Βρέθηκε λοιπόν η λύση να πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα σύσκεψη στην Κλειτορία με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων που κατάγονται από εκεί, των μελών του τοπικού συμβουλίου, του δημάρχου και επικεφαλής των παρατάξεων με την ελπίδα να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση. Διαφορετικά το έργο κινδυνεύει να καθυστερήσει για μήνες ή και ακόμα να χαθεί!

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

¨Άρνηση η απλώς βλακεία;

Δημοσιεύθηκε

στις

-Κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει ελέω πανδημίας και δυσχεραίνουν το έργο του Συστήματος Υγείας.

Το περιστατικό του περασμένου Σαββάτου σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτηματικά. Κάτοικοι επιτέθηκαν με κροτίδες σε νοσηλευτές που μετέβησαν για να πραγματοποιήσουν τεστ κορωνοϊού με τους τελευταίους να τρέπονται σε φυγή.

Φανταστείτε τι έχει να γίνει το προσεχές διάστημα που θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί. Πρόκειται περί άρνησης η απλώς βλακείας;

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καλάβρυτα:Με ποιους κανόνες σχεδιάζεται να λειτουργήσει φέτος το Χιονοδρομικό Κέντρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη είναι οι διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε σχέση με το άνοιγμα των Χιονοδρομικών.

Χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν η απόφαση για άνοιγμα θα είναι οριστική (σ.σ. τα Χιονοδρομικά δεν έχουν επαναλειτουργήσει από την περίοδο της έναρξης του 1ου lockdown τον Μάρτιο), οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωτόκολλο της επαναλειτουργίας θα περιλαμβάνει:
@ Πινακίδες πληροφόρησης με οδηγίες συμμόρφωσης για το Covid-19 στα σημεία πρόσβασης στις εγκαταστάσεις μεταφοράς, τις καμπίνες τελεφερίκ, τα εστιατόρια, τα καταστήματα αθλητικών ειδών και τις αποθήκες σκι.
@ Οταν κάποιος αγοράζει μια κάρτα σκι, θα του δίνουν δωρεάν μια full face mask, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μάσκα προστασίας. Η full face mask θα είναι υποχρεωτική στις περιοχές με αντίστοιχα σημάδια.
@ Οι επισκέπτες θα τοποθετούνται στις περιοχές αναμονής ανεξάρτητα από τις ισχύουσες νομικές διατάξεις με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφευχθούν ομάδες ατόμων που στέκονται μαζί σε κοντινή απόσταση όσο το δυνατόν περισσότερο.
@ Στις εγκαταστάσεις των τελεφερίκ και στα εστιατόρια θα υπάρχουν τοποθετημένα αντισηπτικά χεριών.
@ Η μείωση του υψηλότερου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται στις καμπίνες του τελεφερίκ ή των αναβατήρων δεν είναι νομικά υποχρεωτική. Οι επιτρεπόμενες χωρητικότητες όμως, δεν θα χρησιμοποιηθούν πλήρως εάν η κίνηση στο χιονοδρομικό είναι χαμηλή.
@ Ολες οι καμπίνες θα πρέπει να απολυμαίνονται πολλές φορές την ημέρα.
@ Συχνή απολύμανση σε όλους τους χώρους των χιονοδρομικών (τουαλέτες, στα μαγαζιά, στις καφετέριες κ.α.).
@ Στα εστιατόρια και καφέ θα πρέπει να τηρείτε η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε τραπέζια και καθίσματα, όπως ορίζουν οι αρχές.
@ Ολα τα μενού φαγητού / ποτών θα παρέχονται σε ψηφιακή μορφή.
«Το Χιονοδρομικό ανακοινώνει πως προχωράει κανονικά σε όλες τις αναγκαίες εργασίες για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του και θα ενημερώσει άμεσα όλους τους φίλους χιονοδρόμους και επισκέπτες μόλις υπάρξει επίσημη ενημέρωση σε σχέση με την λειτουργία του για την επερχόμενη περίοδο» σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την σελίδα του Χιονοδρομικού στα social media.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα