Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Ελεγχόμενη η πίεση στο Σύστημα Υγείας-Πόσοι νοσηλεύονται

Δημοσιεύθηκε

στις

Η σταδιακά αυξητική πορεία της πανδημίας αποτυπώνεται το τελευταίο διάστημα από τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, από τον οποίο συνολικά ανακοινώθηκαν 2.198 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού σ’ όλη τη χώρα.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι η πίεση στο Σύστημα Υγείας της περιοχής μας είναι ελεγχόμενη καθώς στα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας οι νοσηλείες ανέρχονται σε 38.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 6 ασθενείς στην ΜΕΘ Covid -19 και δέκα ασθενείς στην αντίστοιχη Κλινική, ενώ χθες δόθηκαν δέκα συνολικά εξιτήρια, εκ των οποίων ο 12χρονος που είχε βρεθεί θετικός, ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος και ο Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας.

Στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται τέσσερις ασθενείς στην ΜΕΘ Covid -19 και άλλοι 13 στην αντίστοιχη Κλινική. Δυστυχώς, απεβίωσε ένας ασθενής (78 ετών περίπου, ο οποίος έπασχε από πολυοργανική ανεπάρκεια).
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ερωτηθείς από την «Γ» δεν έκρυψε την ανησυχία του καθώς «τα κρούσματα αυξάνονται και παρακολουθούμε στενά την κατάσταση αλλά μέχρι στιγμής δεν καταγράφρται έντονη πίεση στο ΕΣΥ».

Ροή ειδήσεων

Advertisement