Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Μαγειρική

Φασόλια με χοιρινό κρασάτο στον ταβά       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1½ κιλό χοιρινό από λαιμό, σε μερίδες

500γρ. φασόλια μέτρια, Πρεσπών ή Νευροκοπίου

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

5-6 κλωνάρια λεπτό σέλινο, χοντροκομμένα

2-3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες

1½ φλιτζάνι ντομάτα ξεφλουδισμένη, ψιλοκομμένη

½ φλιτζάνι κρασί κόκκινο

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

4-5 κόκκους μπαχάρι

2 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό ή ανάμικτο με λίγο καυτερό (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Μουλιάζετε τα φασόλια αποβραδίς και τα στραγγίζετε. Τα βράζετε σε αρκετό νερό για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα στραγγίζετε και κρατάτε το ζωμό τους. Σοτάρετε σε κατσαρόλα τα κομμάτια του χοιρινού στο λάδι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και σβήνετε το κρέας με το κρασί. Προσθέτετε το σέλινο, την ντομάτα, το μπαχάρι, το αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε όσο από το ζωμό από τα φασόλια χρειάζεται για να σκεπάσει το κρέας με τα φασόλια. Αν δεν φτάνει, προσθέτετε και λίγο νερό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Μεταφέρετε το φαγητό σε πήλινο ταβά και προσθέτετε τα φασόλια. Σκεπάζετε τον ταβά και ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 1 ώρα με 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και τα φασόλια. Ξεσκεπάζετε τον ταβά τα τελευταία 20 λεπτά, για να πάρει χρώμα και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του. Πριν το σερβίρισμα πασπαλίζετε με το μπούκοβο.

Περισσότερα
Advertisement

Μαγειρική

Τούρτα σοκολάτας με γκοφρέτες  

Δημοσιεύθηκε

στις

       

 

Υλικά (για 1 τούρτα διαμ. 26εκ.)

120ml γάλα

400γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

6-7 γκοφρέτες

100γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα

360ml φυτική κρέμα γάλακτος 20% λιπαρά, παγωμένη από το ψυγείο

Εκτέλεση:

Σε μπεν μαρί ρίχνετε τις σπασμένες γκοφρέτες και ανακατεύετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να λιώσει η εξωτερική επικάλυψη τους. Με τη μαρίζ σπάτε τα μεγάλα κομμάτια. Σε φόρμα διαμέτρου 26εκ. στρώνετε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και αδειάζετε μέσα το μίγμα της γκοφρέτας. Βάζετε στο μπεν μαρί την κουβερτούρα με το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει, για 15 λεπτά. Χτυπάτε τα φουντούκια στο μούλτι μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα και να βγάλουν τα έλαια τους. Κάνετε μια παύση για 2 λεπτά και στη συνέχεια ξαναχτυπάτε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να πάρουν μια υφή όπως του φυστικοβούτυρου με κομματάκια. Χτυπάτε τη φυτική κρέμα στο μίξερ, με το εξάρτημα που μοιάζει με αβγοδάρτη μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, ενσωματώνετε τη σοκολάτα και προσθέτετε και την πάστα από τα φουντούκια. Με απαλές κινήσεις ανακατεύετε το μίγμα χρησιμοποιώντας μία μαρίζ ή κουτάλα. Μεταφέρετε την κρέμα στη φόρμα με τις γκοφρέτες και την αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε την τούρτα από τη φόρμα, διακοσμείτε με λιωμένη σοκολάτα, κομμάτια γκοφρέτας και ψιλοκομμένα φουντούκια.

Περισσότερα

Μαγειρική

Νουντλς ρυζιού με τηγανιά γαλοπούλας       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1.200γρ. γαλοπούλα στήθος ή μπούτι, σε κύβους

1 κουτ. σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν (σε μπαστουνάκια)

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν

2 κοτσάνια σέλερι καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες

150γρ. baby καλαμπόκι, κομμένο στη μέση

250γρ. καρότο κομμένο ζουλιέν

100γρ. νουντλς ρυζιού ή φιδέ

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές φέτες

3 κουτ. σούπας σάκε

3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουτ. σούπας γλυκιά σάλτσα σόγιας

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. μέλι διαλυμένο στο σάκε

1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο

200γρ. κάσιους

½ ματσάκι δυόσμο χοντροκομμένο

Εκτέλεση:

Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα, απομακρύνετε από τη φωτιά, ρίχνετε και κρατάτε τα νουντλς στο ζεστό νερό για 4 λεπτά. Σουρώνετε και κρυώνετε με μπόλικο κρύο νερό. Αν έχετε φιδέ, τον βράζετε για 2-3 λεπτά και τον σουρώνετε. Τον κρυώνετε με τον ίδιο τρόπο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι ή σε ένα γουόκ, θα μαγειρέψετε το φαγητό σε δύο φάσεις (όχι όλο μαζί), για να γίνει σωστά. Αφού ζεστάνετε το τηγάνι πάρα πολύ καλά, ρίχνετε το λάδι και αμέσως μετά τη γαλοπούλα. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα (stir-fry). Προσθέτετε το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Ρίχνετε όλα τα λαχανικά και σοτάρετε για μισό λεπτό επιπλέον. Συνεχίζετε ρίχνοντας τα νουντλς, τη σάλτσα σόγιας, το σάκε με το μέλι και τη γλυκιά σάλτσα σόγιας και ανακατεύετε μέχρι όλα τα υλικά ζεσταθούν σωστά. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σησαμέλαιο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το δυόσμο. Σερβίρετε σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε από πάνω με τα κάσιους.

Περισσότερα

Μαγειρική

Σκορδαλιά από την «Κατσαρόλα της Τούλας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Παραδοσιακά στο πλαίσιο της μεγάλης εορτής του Πολιούχου της Πάτρας, Αποστόλου Ανδρέου από το οικογενειακό τραπέζι δεν λείπει η σκορδαλιά- βακαλάος, ένια πιάτο που κι εφέτος προσφέρει έστω και take away η «Κατσαρόλα της Τούλας», στην Ρήγα Φεραίου 49.

Η μαμά Τούλα βάζει μεράκι, εμπειρία και γνώση και μαγειρεύει την καλύτερη σπιτική σκορδαλιά με βακαλάο! Βελούδινη στην υφή, κλασσική με ελαιόλαδο και σκόρδο όσο επιβάλλει η παράδοση! Φέτος  την απολαμβάνουμε σε πακέτο για το σπίτι. Όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν από το πρωί τις παραγγελίες τους.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα