Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κορωνοϊός: Το λάθος του καλοκαιριού

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί στη χώρα μας, οι αρμόδιοι να αρνούνται ακόμα ότι η προσπάθεια διάσωσης του τουρισμού κατά τη θερινή περίοδο συσχετίζεται με την επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης, όμως άλλες ευρωπαϊκές χώρες παραδέχονται πια ότι η επανεκκίνηση των διεθνών ταξιδιών υπήρξε αιτία «αναθέρμανσης» της πανδημίας.

Και χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Ισπανία και η Κροατία. Μάλιστα, με σχετικά γραφήματα η Wall Street Journal έδειξε ποια ήταν η προσπάθεια αναζωογόνησης της οικονομίας στην Ευρώπη κατά τους θερινούς μήνες, η οποία οδήγησε αρχικά και στην απόφαση να μην επαναληφθούν νέα lockdown.

Όμως οι υπολογισμοί ήσαν λαθασμένοι. Τα κρούσματα ανέβηκαν ραγδαία, οι οικονομίες κατέρρευσαν και τελικά, όλες οι χώρες οδηγήθηκαν σε νέους αυστηρούς περιορισμούς. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ευρώπη έχει αρχίσει ήδη να μπαίνει σε μία νέα πτωτική πορεία της πανδημίας, ωστόσο τα δύσκολα είναι μπροστά… (Στη φωτό το σχεδιάγραμμα που δείχνει πως ο αριθμός κρουσμάτων στην Ευρώπη έχει αρχίσει να πέφτει).

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Χάρισε ζωή μετά το θάνατό του-Με επιτυχία στο ΠΓΝΠ μεταμόσχευση νεφρού σε ασθενή

Δημοσιεύθηκε

στις

Σήμερα 3 Αυγούστου 2021, ημέρα Τρίτη, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, επιτυχής μεταμόσχευση νεφρού από αποβιώσαντα δότη συνεπεία εγκεφαλικής αιμορραγίας, σε ασθενή του κέντρου μας, ο οποίος υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση επί σειρά ετών.

Στην προ, κατά και μετά τη μεταμόσχευση διαδικασία, συμμετείχαν ιατροί του Νεφρολογικού Κέντρου (Διευθυντής Καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας κ. Δημήτριος Γούμενος), ιατροί της Χειρουργικής Κλινικής (Διευθυντής Καθηγητής Χειρουργικής κ. Ιωάννης Μαρούλης) και ο κ. Βασίλειος Τάτσης Επικουρικός Επιμελητής Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Στη διαδικασία της μεταμόσχευσης συμμετείχαν Αναισθησιολόγοι του Παν. Νοσοκομείου Πατρών ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των νοσηλευτών του χειρουργείου και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού.
Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. ευχαριστεί πολύ την οικογένεια του εκλιπόντος που υπερβαίνοντας τον πόνο, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του δικού της ανθρώπου σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Επιπλέον, ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Φώφη και Γιώργος στην Αχαΐα-Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψής τους

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρόγραμμα επίσκεψης της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά μαζί με τον Βουλευτή Αχαΐας και πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σε πληγείσες από τις πρόσφατες πυρκαγιές περιοχές της
Αχαΐας, την Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021:

11:00  Δημαρχείο Δήμου Αιγιαλείας. Συνάντηση- ενημέρωση με Δήμαρχο και
επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων
11:45 Επίσκεψη στην πυρόπληκτη περιοχή στη Ζήρια.
13:30 Δημαρχείο Ερυμάνθου- Χαλανδρίτσα. Συνάντηση με Δήμαρχο και
επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων .

Πάτρα 03/08/2021

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά και στην περιοχή των Καλαβρύτων – Ζητούν βοήθεια και από εναέρια μέσα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περίπου 30 άνδρες και 13 οχήματα, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή εναέριων μέσων.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα