Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Άρση της ασυλίας βουλευτών για συμμετοχή σε πανηγύρι το καλοκαίρι

Δημοσιεύθηκε

στις

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Κουτσούμπα γιατί σηκώθηκε και χόρεψε στο πανηγύρι, ενώ η βουλευτής της δική του Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιώτα Πούλου που δεν χόρεψε να παραμείνει κάτω από την βολική ‘ομπρέλα’ της βουλευτικής ασυλίας: αυτή ήταν η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής η οποία ασχολήθηκε με την λήψη μέτρων κατά των δύο βουλευτών που συμμετείχαν σε πανηγύρι, παρά τα μέτρα του κορονοϊού το καλοκαίρι. Τελικά, με τις ψήφους των ΝΔ, Κινήματος Αλλαγής και ‘Ελληνικής Λύσης’ αποφασίστηκε να αρθεί η ασυλία και των δύο.

Μάλιστα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μετείχαν στην επιτροπή ζήτησαν να αρθεί η ασυλία του βουλευτή της ΝΔ καθ’ ότι σε φωτογραφίες εμφανίζεται όχι απλά να χορεύει, αλλά να σέρνει τον χορό, ενώ στην επιχειρηματολογία τους εντάχθηκε και ο προβληματισμός εάν η συμμετοχή σε πανηγύρια είναι ή όχι στο πλαίσιο άσκησης καθηκόντων του βουλευτή.

Στην ίδια συνεδρίαση το ΚΚΕ δήλωσε “παρών”, ενώ το ‘Μερα25’ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Κατά της άρσης ασυλίας και των δυο εμφανίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Κελέτσης. Υπενθυμίζεται πως τα περιοριστικά μέτρα για τα πανηγύρια το καλοκαίρι αφορούσαν αριθμό καθημένων στα τραπέζια και απαγόρευση χορού.

www.capital.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement