Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Η ενημέρωση για τον κορονοϊό Live —Το σχέδιο εμβολιασμού για την CoViD-19

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η παρουσίαση του εθνικού σχεδίου για τον εμβολιασμό του πληθυσμού από το Υπουργείο Υγείας.

Η ενημέρωση πραγματοποιείται από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

«Μπαίνουμε στον χειμώνα, με καιρικές συνθήκες που δεν βοηθούν. Είναι συγκλονιστική η εικόνα που παρουσιάζει η Ευρώπη. Βρισκόμαστε σε καλύτερη τύχη και σημείο από τη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών. Ήθελα να παρακαλέσω να κάνουμε την προσπάθεια τους επόμενους μήνες. Κανείς δεν θέλει να δει τις εικόνες, που βλέπουν σε άλλες χώρες», τόνισε αρχικά ο κ. Κικίλιας.

«Δεν έχει μειωθεί η προσέλευση στα νοσοκομεία. Είναι ίδια η πίεση στα νοσοκομεία. Τα κρούσματα είναι ανησυχητικά. Να σεβαστούμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Πιέζεται το σύστημα στη Βόρεια Ελλάδα και γενικώς πλέον. Όλη η Ελλάδα είναι μία υγειονομική περιφέρεια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις νοσηλεύτριες από την Κρήτη, που μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσουν και άλλοι», πρόσθεσε.
Σε 1.018 σημεία σε όλη τη χώρα ο εμβολιασμός και με ραντεβού
Στην συνέχεια, ο υπουργός Υγείας ξεκίνησε την ανάλυση του σχεδίου της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν (με sms, onlike και μέσω τηλεφωνικών κέντρων). Τα εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα θα είναι 1018 και θα μπορούν να εμβολιαστούν 2.117.440 πολίτες τον μήνα.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-kikilias-embolio-koronoioy

Ροή ειδήσεων

Advertisement