Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Διεθνή

Ο κορονοϊός ακυρώνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στον Ισημερινό

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακυρώνουν οι αρχές στις δύο μεγαλύτερες πόλεις του Ισημερινού, την πρωτεύουσα Κίτο και τη Γουαγιακίλ, τους εορτασμούς για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, καθώς διαπιστώνεται εκ νέου σταθερή αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

 

Η δήμαρχος της Γουαγιακίλ Σίνθια Βιτέρι ανακοίνωσε ότι οι αρχές αποφάσισαν να ακυρωθούν όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις τον Δεκέμβριο. «Το άνοιγμα περιπάτων, πάρκων και άλλων αναστέλλεται για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ακυρώσαμε επίσης όλες τις εκδηλώσεις στις οποίες κρίναμε ότι θα συγκεντρώνονταν πλήθη» όπως οι παρελάσεις, διευκρίνισε.

 

Η Γουαγιακίλ, πρωτεύουσα της νοτιοδυτικής επαρχίας Γουάγιας, επίκεντρο της οικονομικής δραστηριότητας και μεγάλο λιμάνι, είχε καταγράψει συνολικά 16.075 κρούσματα του νέου κορονοϊού. Τις τελευταίες ημέρες, σημειώνεται αύξηση των κρουσμάτων σε επτά τομείς της πόλης, όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ.

 

 

Η προσπάθεια να ελεγχθεί η εξάπλωση της πανδημίας «είναι δουλειά που δεν σταματά ποτέ», τόνισε η Βιτέρι, προειδοποιώντας εναντίον της οργάνωσης πάρτι και κοινωνικών συγκεντρώσεων σε σπίτια, αφού δημιουργούν εστίες μόλυνσης, όπως τόνισε.

 

Στο Κίτο, επίκεντρο της πανδημίας του κορονοϊού το τρέχον διάστημα, οι αρχές επίσης αποφάσισαν να αναστείλουν όλες τις δημόσιες συγκεντρώσεις τον Δεκέμβριο, συμπεριλαμβανομένων των εορτών για την ίδρυση της πόλης, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

 

Ο αντιδήμαρχος Σαντιάγο Γουαρδέρας εξήγησε ότι «αποφασίσαμε να αναστείλουμε την έκδοση αδειών για τη χρήση δημόσιων χώρων, για γαστρονομικές εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και για άλλα γεγονότα με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ανθρώπων». Το Κίτο έχει καταγράψει 59.579 κρούσματα του SARS-CoV-2.

 

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον Ισημερινό ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 13.016 νεκρούς επί συνόλου 180.676 μολύνσεων.

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement