Τρίτη 6 Ιουνίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

ΚΚΕ Θεσσαλονίκης: Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες, να μην επιβληθούν πρόστιμα στους διαδηλωτές

Δημοσιεύθηκε

στις

«Όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής» καταγγέλλει η οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη.

«Η κυβέρνηση είπε ότι απαγορεύει τις συγκεντρώσεις για να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού, την ίδια ώρα όμως είχε συνωστισμένους εκατοντάδες αστυνομικούς γύρω από το ΑΠΘ και το Αμερικάνικο προξενείο», αναφέρει το ΚΚΕ.

«Περικύκλωσε τους διαδηλωτές στη μεσημεριανή διαδήλωση έξω από το αμερικάνικο προξενείο. Προχώρησε σε 6 συλλήψεις, 28 προσαγωγές και 94 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ. Δεν πήρε κανένα μέτρο κατά της διασποράς του κορονοϊού σε όσους προσήγαγαν» αναφέρει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είχε στόχο «από τη μία να καλύψει τις ευθύνες για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους όπως συμβαίνει και στη Θεσσαλονίκη όπου έχουν καλυφθεί σχεδόν όλες οι ΜΕΘ και από την άλλη να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου».

Το ΚΚΕ απαιτεί, όπως τονίζει, να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες και να μην επιβληθούν τα πρόστιμα στους διαδηλωτές.

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement