Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Διακίνηση μέσω… Λευκάδας

Το Λιμενικό εξάρθρωσε κύκλωμα που επρόκειτο να μεταφέρει με ιστιοφόρο μετανάστες στην Ιταλία

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Λιμενικό εξάρθρωσε κύκλωμα που επρόκειτο να μεταφέρει με ιστιοφόρο μετανάστες στην Ιταλία

 

Η οργάνωση που είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας το έργο της μετακίνησης τους,  προς την Ιταλία εξαρθρώθηκε από τις λιμενικές αρχές της Λευκάδας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το λιμενικό εντόπισε ιστιοφόρο σκάφος με 36 μετανάστες και πρόσφυγες που είχε προορισμό την Ιταλία, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά από τη Λευκάδα.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το ιστιοφόρο σκάφος με τη συνοδεία σκάφους του λιμενικού κατέπλευσε στο λιμάνι στη Λευκάδα όπου και κατασχέθηκε, ενώ τρία μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν ως διακινητές και μέλη οργανωμένου κυκλώματος.

Παράλληλα εντοπίστηκε στη ξηρά και συνελήφθη άλλος ένας αλλοδαπός, μέλος του ίδιου κυκλώματος.

TI ΒΡΗΚΑΝ ΣΕ ΕΛΕΓΧΟ

Σε έλεγχο στην οικία του βρέθηκαν και κατασχεθηκαν πέντε κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim, μία πλαστή άδεια διαμονής, μία πλαστή ταυτότητα, ένα ναρκωτικό δισκίο SUBOXONE 8MG/2MG, φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους δέκα πέντε και εβδομήντα έξι γραμμαρίων (15,76), μία ζυγαριά ακριβείας και χαρτονομίσματα συνολικής αξίας τεσσάρων χιλιάδων είκοσι ευρώ.

ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ

Οι μετανάστες έφτασαν στο σημείο, όπου επρόκειτο να επιβιβαστούν στο ιστιοφόρο σκάφος, με λεωφορείο, ο οδηγός του οποίου αναγνωρίστηκε και  ταυτοποιήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας.

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement