Connect with us

Ελλάδα

Μάκης Βορίδης: Δεν πρόκειται να σταματήσει η λειτουργία των εκτροφείων γουνοφόρων ζώων εξαιτίας της πανδημίας

Published

on

«Δεν πρόκειται να σταματήσει η λειτουργία των εκτροφείων γουνοφόρων ζώων» δήλωσε κατηγορηματικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης μιλώντας πριν από λίγη ώρα στη Βουλή.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, το μέλος της κυβέρνησης επεσήμανε ότι «αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται απαρέγκλιτα η τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων. Το υγειονομικό πρωτόκολλο είναι πλήρες και στην περίπτωση που υπάρχει διαπιστωμένο κρούσμα κορονοϊού παρακολουθούνται στενά και ελέγχονται όλες οι συγκεκριμένες φάρμες εκτροφής γουνοφόρων ζώων» μετά και τα κρούσματα σε Κοζάνη, Γρεβενά και Καστοριά, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «γίνονται συστηματικοί και επαναλαμβανόμενοι έλεγχοι».

«Τηρείται πλήρως το υγειονομικό πρωτόκολλο και εκεί όπου διαπιστώθηκαν κρούσματα Covid-19, έχουν ήδη γίνει επανέλεγχοι και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των εργαστηριακών δειγμάτων» ήταν τα λόγια του, ενώ επεσήμανε ότι θα δοθούν 3 εκατομμύρια ευρώ στους παραγωγούς γουνοφόρων ζώων για την οικονομική ενίσχυσή τους, εξαιτίας της ζημιάς που υπέστησαν λόγω των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως είπε, «τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα βιοασφάλειας όταν υπάρχει κάτι ύποπτο, και δεν υπάρχει η παραμικρή ολιγωρία σε ό,τι αφορά τη διαδικασία που ακολουθείται. Αμέσως μόλις υπάρξει ζήτημα ύποπτου κρούσματος ή θανάτου ξεκινά η προβλεπόμενη διαδικασία, γίνεται καταγραφή όλων των θηλαστικών και ενημερώνονται όλες οι αρμόδιες Αρχές και αρχίζουν οι έλεγχοι».

Ροή ειδήσεων

Advertisement