Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Έφυγε» ο Σπύρος Μπονέλης-Συγκίνηση για τον Πατρινό μουσικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών ο Πατρινός μουσικός Σπύρος Μπονέλης και η κηδεία του έγινε χθες το μεσημέρι από το Α΄Δημοτικό Νεκροταφείο της Πάτρας. Γεννήθηκε στην Πάτρα εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών και με τη σύζυγό του Μαρία η οποία έχει φύγει από τη ζωή απέκτησαν δύο παιδιά, τον Ανδρέα και την Νικολίτσα.

Ήταν πολλά χρόνια μουσικός στην Μπάντα της Πάτρας και έπαιζε ακορντεόν και μπάσο σε πολλά μαγαζιά της Πάτρας.
Σε σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο του Διονύση Μπονέλη (ανιψιός του Σπύρου) “Οι Μουσικοί της νύχτας, Ένα αληθινό παραμύθι”, αναφέρεται «ήμουνα δώδεκα χρονών άκουγα την μπάντα που ήταν τότε στο Μαρκάτο εκεί που είναι τώρα η Αστυνομική Διεύθυνση και είπα κι εγώ να πάω να γραφτώ.

Μ’ άρεσε τότε η μουσική και είπα του πατέρα μου να με γράψει. Τότε ο Μαέστρος ήταν ο Καρυδάκης γιατί ήταν μια μουσική , δεν υπήρχε η Μπαντίνα…. Να σας πω για του ΣΠΑΘΑΚΑ που πήγα. Του ΣΠΑΘΑΚΑ ήταν ένα κέντρο που ήταν μόνο με γυναίκες, μάλιστα τα λέγαμε «Εργαλεία!».

Ο ίδιος ο Γιώργης ο Σπάθακας έλεγε «Θα φέρω πέντε εργαλεία…να κάνουμε δουλειά». Εγώ δεν τα ‘ξερα αυτά τα πράματα. Εμείς που παίζαμε στα ευρωπαϊκά, στο ΛΙΝΤΟ στην ΠΑΡΙΖΙΑΝΑ, κ.α. παίρναμε μεροκάματα.

Εκεί δεν είχε μεροκάματα, είχε μόνο «χαρτούρα» και μένα μου φάνηκε παράξενο. Όμως όταν πήγα δεν υπήρχε ούτε ένας να χορέψει, χωρίς να πληρώσει …απαγορευότανε.

Ήταν τόσες πολλές οι παραγγελίες που τρελάθηκα από τα λεφτά, παρ’ ότι δεν πληρωνόμαστε από το μαγαζί. Γιατί άντε να παίρναμε ένα ποσό, εκεί για κάθε τραγούδι παίρναμε πενήντα!
….. Το μαγαζί το λέγανε «ΤΡΙΑΝΑ» και μάλιστα είχε μια καρτέλα που έγραφε «Κέντρο Τριάνα, κάθε μέρα διασκέδαση» από κάτω έλεγε άλλη ταμπέλα Β΄ Νεκροταφείο!»

Περισσότερα
Advertisement

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο οίνος ταξιδεύει-Χρηματοδότηση για την προώθηση των κρασιών της Αχαΐας σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συνεπής στη δέσμευσή της για υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της περιοχής ευθύνης της, εξασφάλισε την έγκριση ποσού 1.770.141,53 ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την προώθηση οίνων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) και Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) στις αγορές της Ιαπωνίας και της Νοτίου Κορέας.

Οι συγκεκριμένες αγορές αποτελούν στοίχημα για το ελληνικό κρασί ποιότητας, καθώς σημειώνουν ραγδαία αύξηση κατανάλωσης οίνου και συνεχώς αυξανόμενη προτίμηση σε προϊόντα από μη παραδοσιακές αγορές. Τα ελληνικά κρασιά έχουν αρχίσει να διεισδύουν στις αγορές αυτές με ιδιαίτερη επιτυχία.

Στην προσπάθεια της Περιφέρειας πολύτιμοι αρωγοί υπήρξαν τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Ηλείας, με τα οποία συνυπογράφηκε Συμφωνητικό Συνεργασίας για την υλοποίηση του προγράμματος «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών».
Μέσα από το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί ένα ευρύ φάσμα δράσεων, όπως συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις, διοργάνωση σεμιναρίων και master classes, ψηφιακή προώθηση και παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού. Η χρηματοδότηση αγγίζει το 100%, ενώ δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τον Φεβρουάριο 2021 έως και τον Αύγουστο 2023.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ 21 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια αγκαλιάστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των οινοποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής, με τη συμμετοχή 21 οινοποιείων, τα οποία είναι:
ΠΕ Αχαΐας- τα μέλη του Επιμελητηρίου Αχαΐας
1. Αφοί Κανακάρη ΟΕ
2. Π. Δημητρόπουλος (Sant’or)
3. Καβίνο Α.Ε.
4. Τετράμυθος Ε.Π.Ε.
5. Κιντώνης Γ. Ο.Ε.
6. Μέγα Σπήλαιο Οινοποιητική Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.
7. Παρπαρούσης Αθανάσιος & ΣΙΑ Ο.Ε.
8. Οινοποιία Κοτρότσος Ι.Κ.Ε.
9. Αχάια Clauss Α.Ε.
10. Παπανικολάου Ελένη/Λαρίσος
11. Λιγδόπουλος Φίλιππος/Edanos Wines
12. Ε.Α.Σ. Πάτρας
13. Οινοποιία Ερύμανθου Α.Ε.
14. Οινοφόρος Α.Ε.
15. Κληρονόμοι Κων. Κατσικώστα Ο.Ε.
ΠΕ Ηλείας – τα μέλη του Επιμελητηρίου Ηλείας
1. Κτήμα Σταυρόπουλου Ο.Ε.
2. Κτήμα Μπριντζίκη Α.Ε.
3. Κτήμα Μερκούρη Α.Ε.
4. Υιοί Ι. Χριστόπουλοι Ο.Ε.
5. Κτήμα Ολυμπία Γη Foods Ο.Ε.
6. Κτήμα MikroBio
«Η συνεχής προσπάθειά μας για την ουσιαστική υποστήριξη των επιχειρήσεων της Περιφέρειας αρχίζει να δρέπει καρπούς. Ιδιαίτερα στην δύσκολη συγκυρία της πανδημίας, η οποία έχει οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις σε ανάγκη αναζήτησης νέων αγορών, κάθε υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας προϊόντων οφείλει να μας βρει αρωγούς και συμπαραστάτες» δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.
Σημειώνεται πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι η πρώτη ελληνική Περιφέρεια στην οποία εγκρίνεται αντίστοιχο πρόγραμμα, ενώ τα επόμενα βήματά της περιλαμβάνουν ανάπτυξη παρόμοιων προτάσεων και για άλλα αγροδιατροφικά προϊόντα.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς νερό την Πέμπτη

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πως δρούσε το 10μελες κύκλωμα που διηύθυνε έγκλειστος των φυλακών

Δημοσιεύθηκε

στις

Στρατολογούσαν άτομα από διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας για να αποσπούν πληροφορίες προκειμένου να «χτυπήσουν» φλέβα χρυσού και μετρητών, κυρίως σε σπίτια ηλικιωμένων, ενώ παρίσταναν και τους αστυνομικούς ασκώντας βία σε βάρος τους!

Το 10μελές κύκλωμα που φέρεται να διηύθυνε τους τελευταίους μήνες ένα άτομο από τις φυλακές (!) μέσα σ’ έναν χρόνο διέπραξε 7 ληστείες και 26 κλοπές με συνολική λεία ύψους 100.000 ευρώ!

Η δράση του «ξεσκεπάστηκε» χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, η οποία μετά από μια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με την συνδρομή της ΟΠΚΕ Πατρών, προχώρησε χθες σε δέκα συλλήψεις, εκ των οποίων οι δύο στην Πάτρα και οι υπόλοιπες οκτώ στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές έχουν συλληφθεί εννέα Ελλήνες, εκ των οποίων πέντε Ρομά, ένας απόστρατος αστυνομικός της Αιτωλοακαρνανίας φέρεται να είχε ενεργό συμμετοχή στη διάπραξη ληστειών και κλοπών, καθώς επίσης ένας αλλοδαπός. Οι δράστες, “χτυπούσαν” κυρίως ηλικιωμένους τους οποίους “ξάφριζαν”, ενώ οι περισσότερες κλοπές έχουν γίνει στα όρια της Αιτωλίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα