Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021
Connect with us

Οικονομία

Κώστας Πηλαδάκης: Μπαίνει δυνατά για άδεια στοιχήματος και τυχερών παιγνίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Η κοινοπραξία του ιδιοκτήτη του Καζίνο Ρίου Πηλαδάκη με τον επιχειρηματία Χρήστο Πλατσατούρα πέρασε επιτυχώς το πρώτο στάδιο αξιολόγησης της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για τις νέες διαδικτυακές άδειες στοιχήματος και τυχερών παιγνίων.

Ακολουθούν δύο ακόμη στάδια και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία με την καταβολή του τιμήματος για επταετή άδεια.

Τρία εκατομμύρια για στοίχημα και δυόμισι για τυχερά παιχνίδια. Το δεύτερο στάδιο πέρασαν επιτυχώς 20 από τα 21 σχήματα.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Οικονομία

Συντάξεις Ιουλίου: Πότε θα ξεκινήσει η πληρωμή κύριων και επικουρικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι δικαιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων Ιουλίου θα πληρωθούν από την Πέμπτη, 24 Ιουνίου έως και την Τρίτη, 29 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:

Κύριες και επικουρικές συντάξεις

– Στις 24 Ιουνίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

– Στις 25 Ιουνίου 2021, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

– Στις 28 Ιουνίου 2021, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

– Στις 29 Ιουνίου 2021, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

 

Περισσότερα

Οικονομία

ΕΝΦΙΑ: Μειωμένος για τα φυσικά πρόσωπα και για το 2021

Δημοσιεύθηκε

στις

Την επέκταση του μειωμένου ΕΝΦΙΑ για ακίνητα φυσικών προσώπων και για το 2021 προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στην Βουλή. Με την ίδια ρύθμιση προβλέπεται η απαλλαγή ενοικίου και για το μήνα Ιούνιο των επιχειρήσεων για τις οποίες έχουν ληφθεί μέτρα αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας ή πλήττονται οικονομικά λόγω της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 και ανήκουν σε συγκεκριμένους κλάδους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους: «Τροποποιούνται-συμπληρώνονται διατάξεις του ν. 4223/2013 σχετικά με την καταβολή του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.). Συγκεκριμένα:

α. Δεν συνυπολογίζεται και για το έτος 2021 (ίσχυε για τα έτη 2016-2020) στη συνολική αξία των δικαιωμάτων επί ακινήτου για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α., η αξία των δικαιωμάτων επί γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού.

β. Επεκτείνεται και για το έτος 2021 (ίσχυε ειδικά για τα έτη 2019 και 2020), η μείωση στον ΕΝ.Φ.Ι.Α., φυσικώνν προσώπων, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

γ. Η ισχύς των ανωτέρω αρχίζει από 1.1.2021.

Απαλλάσσονται από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., ειδικά για το έτος 2021. τα ακίνητα, τα οποία βρίσκονται εντός των οριζόμενων οικισμών των Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε.) Φλώρινας. Κοζάνης και Γρεβενών».

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ έχει ως εξής:

α) για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 60.000 ευρώ, κατά ποσοστό 30%,

β) για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 70.000 ευρώ, κατά ποσοστό 27%,

γ) για αξία ακίνητης περιουσίας 80.000 ευρώ, κατά ποσοστό 25%,

δ) για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 1.000.000 ευρώ, κατά ποσοστό 20% και

ε) για αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1.000.000 ευρώ, κατά ποσοστό 10%.

Περισσότερα

Οικονομία

Η INTERAMERICAN συνεισφέρει στην αξία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την ενίσχυση της αιμοδοσίας και την ανάδειξη της αξίας του εθελοντισμού, υποστήριξε με ασφάλιση αστικής ευθύνης την αιμοδοσία που οργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) στις 28 και 29 Μαΐου στο μετρό της πλατείας Συντάγματος (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων).

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, στις 14 Ιουνίου κινητοποιεί και πάλι όλους τους φορείς. Η εταιρεία παραμένει και φέτος αρωγός της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.) στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει σε όλη την Ελλάδα με τους τοπικούς Συλλόγους μέλη. Συγκεκριμένα, οχήματα της INTERAMERICAN Βοήθειας θα υποστηρίξουν τη 19η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, συνοδεύοντας τη «Φλόγα της Αγάπης» κατά την τελετή έναρξης από την Αθήνα μέχρι το Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Η Λαμπαδηδρομία, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 30 Ιουλίου, θα περάσει από 9 Περιφέρειες της χώρας μας. Παράλληλα, η εταιρεία θα ενισχύσει και φέτος υλικά την Π.Ο.Σ.Ε.Α. για λειτουργικές ανάγκες.

Εξ άλλου, στο επίπεδο του εθελοντισμού εντός της εταιρείας και παρά τους υγειονομικούς περιορισμούς της συγκυρίας, το Γραφείο Πωλήσεων της INTERAMERICAN στο Ηράκλειο Κρήτης οργανώνει και φέτος την καθιερωμένη αιμοδοσία, καλώντας συνεργάτες, πελάτες και την τοπική κοινωνία να συμμετάσχουν με μια «Κατάθεση Ζωής».

Η Παγκόσμια Ημέρα αναδεικνύει την Εθελοντική Αιμοδοσία ως κορυφαία πράξη αλτρουισμού, καθώς και ενημέρωσης για την άρση της προκατάληψης και του φόβου. Ταυτόχρονα, στοχεύει στην προσέλκυση και ενθάρρυνση νέων τακτικών εθελοντών αιμοδοτών και στην υποστήριξη της ιδέας, καθώς οι ανάγκες σε αίμα, που υπολογίζονται περί τις 600 χιλιάδες μονάδες ετησίως, καλύπτονται μόνο κατά ένα 40% από εθελοντές. Το μήνυμα για τον εθελοντή αιμοδότη είναι καθαρό: χωρίς κανέναν κίνδυνο για τον ίδιο, 10 λεπτά χρόνου και 400 κ.ε. αίματος που ανανεώνονται γρήγορα στα 6 λίτρα που διαθέτει συνολικά, είναι πολύτιμα για τη ζωή ενός συνανθρώπου.

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα