Πέμπτη 13 Μαΐου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Σπιράλ»: Πηγή ανομίας και υγειονομική βόμβα το Παράρτημα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, οι πολίτες της Πάτρας έγιναν για πολλοστή φορά θεατές του γνωστού «θεάτρου του παραλόγου» που εκτυλίσσεται στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου, επί της οδού Κορίνθου, στο κέντρο της πόλης.

Το «σπιράλ» σε ανακοίνωσή του επιρρίπτει ευθύνες στον δήμαρχο για την κατάσταση του παραρτήματος, το οποίο χαρακτηρίζει «πηγή ανομίας και υγειονομική βόμβα». Όπως αναφέρει «καθώς το κτίριο είναι δημοτική περιουσία, η ευθύνη για την όλη κατάσταση βαραίνει τη δημοτική αρχή και τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Η αλλαγή στη χρήση του Παραρτήματος θα μπορούσε να επιτευχθεί άμεσα και με εντυπωσιακά θετικά αποτελέσματα για το κέντρο της πόλης.

Οι ιδέες που έχουν κατατεθεί κατά καιρούς είναι ποικίλες, ευφάνταστες, λειτουργικές και εύκολα υλοποιήσιμες –είτε κοινωνικού, είτε πολιτιστικού χαρακτήρα- και παραμένουν στα συρτάρια κάποιου γραφείου κάποιου υπεύθυνου(;) αντιδημάρχου.
Όπως και σε άλλα αντίστοιχα ζητήματα, το μόνο που χρειάζεται για να μπει τέλος στην άθλια παρούσα κατάσταση είναι η απαιτούμενη πολιτική βούληση. Το σπιράλ ζητά από τη Δημοτική Αρχή να πάρει θέση και να αναλάβει πρωτοβουλία».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Ένας στους τρεις έχει εμβολιαστεί

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εμφανίζονται στη σχετική πλατφόρμα (emvolio.gov.gr) 95.794 πολίτες στην Αχαΐα έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους τρεις πολίτες στο νομό έχουν κάνει το εμβόλιο (τουλάχιστον την πρώτη δόση), ενώ και τις δύο δόσεις έχουν κάνει περισσότεροι από 30.000 πολίτες. Δηλαδή, πλήρης εμβολιασμός για ποσοστό 10% του πληθυσμού της Αχαίας και μερικός εμβολιασμός για το 33%.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η πανδημία απλά… κουκούλωσε για λίγο το πρόβλημα

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Είναι αλήθεια ότι το άνοιγμα της αγοράς, των σχολείων, κλπ, αύξησε κατά πολύ την κινητικότητα και το αποτέλεσμα είναι, η Πάτρα να έχει επιστρέψει σε καθημερινότητα… μποτιλιρισμάτων, διπλοπαρκαρισμάτων και γενικότερα, παράνομων σταθμεύσεων.

 

Έτσι και η αστυνομία, προσπαθώντας να ελέγξει την κατάσταση, προχωράει πλέον στην επιβολή προστίμων ή και αφαίρεσης πινακίδων. Η ανάγκη να υπάρξει ένα νέο κυκλοφοριακό σχέδιο στην Πάτρα καθώς και περισσοτέρων χώρων στάθμευσης δεν… εξαφανίστηκε λόγω της πανδημίας. Απλά «κουκουλώθηκε» για λίγο. Και επανέρχεται…

 

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Έλεγχοι από κλιμάκια στην περιοχή των ΤΕΙ για τήρηση μέτρων στην εστίαση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ελέγχους πραγματοποιούν από το πρωί της Πέμπτης κλιμάκια του ΕΟΔΥ και η Αστυνομία στην περιοχή των ΤΕΙ.

Οι αστυνομικοί και άνθρωποι του ΕΟΔΥ βρίσκονται στα ΤΕΙ και κάνουν ελέγχους στα μαγαζιά εστίασης για την τήρηση των μέτρων.

Στο επίκεντρο των ελέγχων βρέθηκαν οι αποστάσεις ανάμεσα στα τραπεζοκαθίσματα και η χρήση μάσκας από το προσωπικό.

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα