Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: 120 κρούσματα μέσα σε 4 μέρες-49 επιβεβαιωμένα περιστατικά νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Υψηλό παραμένει το επιδημιολογικό φορτίο στην Αχαΐα, καθώς χθες ανακοινώθηκαν 32 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 50.

Είναι ενδεικτικό ότι από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας, μέσα σε τέσσερις μόλις μέρες, μετράμε στην Αχαΐα ήδη 120 νέα κρούσματα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία.
Μάλιστα, μόνο την Κυριακή ανακοινώθηκαν 24 κρούσματα, ενώ από την Δευτέρα μέχρι και χθες οι αριθμοί ξεπερνούν το φράγμα των 30!

«Με ανησυχεί το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που καταγράφεται στην περιοχή», δηλώνει στην «Γ» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ωστόσο, επισημαίνει ότι το σύστημα υγείας της περιοχής μας είναι πανέτοιμο και ανταποκρίνεται στις ανάγκες, εφόσον υπάρχει δυναμικότητα κλινών τόσο στις ΜΕΘ όσο και στις Κλινικές Covid -19.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της 6ης ΥΠΕ, οι νοσηλείες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ανέρχονται σε 23 (17 στην Κλινική και 6 στην ΜΕΘ Covid-19), ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας ανέρχονται σε 26, εκ των οποίων τα 22 είναι επιβεβαιωμένα περιστατικά και νοσηλεύονται στην Κλινική Covid -19 (10 ακόμα περιστατικά θεωρούνται ως ύποπτα), ενώ 4 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην ΜΕΘ Covid.

Ροή ειδήσεων

Advertisement