Connect with us

Χωρίς κατηγορία

ΕΛ.ΑΣ: 27 προσαγωγές, 16 «300άρια»

Published

on

Σε 27 ανήλθαν συνολικά τα άτομα που προσήχθησαν από τους αστυνομικούς από διάφορα σημεία της Πάτρας κατά την προχθεσινή ημέρα της συμπλήρωσης 47 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Από τον έλεγχο των αστυνομικών, βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις των 300 ευρώ, καθώς δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές του νόμου που ίσχυαν λόγω της πανδημίας.

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία κατέγραψε τα όσα σημειώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προχθεσινής ημέρας, η οποία δεν σηματοδοτήθηκε από επεισόδια όπως συνέβη σε άλλες πόλεις. Συγκεκριμένα, έκανε γνωστά τα εξής: «Στις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης, εκατό περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν ξαφνικά από διάφορα σημεία, στην οδό Κορίνθου σε χώρο του πρώην Πανεπιστημίου Πατρών (Παράρτημα), όπου εγκλωβίστηκαν από τις υπάρχουσες στο χώρο αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πορεία.

Από την 14:30 ώρα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προσπάθησαν σε διάφορα σημεία της πόλης να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και πορείες, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν, καθόσον στα σημεία υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις που απέτρεψαν τόσο τις συγκεντρώσεις όσο και τις πορείες.

Περί την 18:45΄ ώρα, εξήντα περίπου άτομα, συγκεντρώθηκαν ξαφνικά από διάφορα σημεία, στο ύψος της πλατείας Πυροσβεστείου και προσπάθησαν να προσεγγίσουν το χώρο του Παραρτήματος, πλην όμως αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονταν στο σημείο, τους απέτρεψαν εκ νέου.

Τα άτομα οπισθοχωρώντας προκάλεσαν πυρκαγιά σε κάδο απορριμμάτων, ενώ εκτόξευαν παράλληλα πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Προσήχθησαν συνολικά από διάφορα σημεία της Πάτρας 27 άτομα και βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις των 300 ευρώ. Δεν έγινε χρήση δακρυγόνων μέσων».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement