Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Αυτό είναι το τρένο που θα μεταφέρει στην Αθήνα ασθενείς με κορωνοϊό

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τρένο για διακομιδή ασθενών με κορωνοϊό για πιθανή μεταφορά τους στην Αθήνα, βρίσκεται ήδη στο σταθμό Θεσσαλονίκης.

Οπως είχε γράψει νωρίτερα το iefimerida.gr τα κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη ξεπέρασαν χθες τα 900, προκαλώντας νέο σοκ και δείχνοντας για ακόμη μία φορά την κρισιμότητα της κατάστασης.

Το σύστημα στη Θεσσαλονίκη ήδη πιέζεται και οι ΜΕΘ στενάζουν, ενώ υπάρχει έτοιμο σχέδιο για τη μεταφορά ασθενών στις ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων της χώρας.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας

Συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα, Μακεδονία και Θράκη, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 259 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ χθες έγιναν 120 εισαγωγές σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Προκειμένου να αποσυμφορηθεί το σύστημα έχει προκριθεί η μεταφορά ασθενών στην Αττική είτε με C-130 (σ.σ.: μπορούν να μεταφερθούν μέχρι τρεις ασθενείς), είτε με τρένο, με το οποίο μπορούν να μεταφερθούν περισσότεροι.

Το σενάριο επιβεβαίωσε εμμέσως και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ο οποίος δεν απέκλεισε την πιθανότητα διακομιδής ασθενών με τρένα από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πέτσας, τόνισε ότι «οι συνθήκες είναι συνθήκες πολέμου. Αντιμετωπίζουμε τη χώρα ως ενιαία υγειονομική περιφέρεια. Θα κάνουμε ό,τιδηποτε χρειαστεί για να κερδίσουμε τη μάχη».

Έτσι, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει διαθέσιμη αμαξοστοιχία στη Θεσσαλονίκη ώστε να μεταφερθούν με ένα δρομολόγιο περισσότεροι ασθενείς με COVID σε νοσοκομεία της Αττικής αλλά και να αποφευχθεί να εγκλωβιστούν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε μια διαδρομή ωρών.

Ηδη έχει διαμορφωθεί μερικώς το ένα από τα τέσσερα βαγόνια τύπου «πούλμαν» -Φωτογραφία: Intimenews/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Οπως έγραφε νωρίτερα το GRTimes.gr, ήδη έχει διαμορφωθεί μερικώς το ένα από τα τέσσερα βαγόνια τύπου «πούλμαν», ενώ υπάρχει ετοιμότητα για να προχωρήσουν οι εργασίες καθώς χρειάζεται να αφαιρεθούν τα καθίσματα κ.λπ

Ο συρμός αποτελείται συνολικά από τέσσερα βαγόνια τύπου πούλμαν, ένα βαγόνι-κυλικείο και ένα βαγόνι-κουπέ, ενώ βρίσκεται στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, σε σημείο που θα μπορεί να γίνει ευκολότερα και με ασφάλεια η μεταφορά των ασθενών.

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/thessaloniki-ayto-einai-treno-poy-tha-metaferei-stin-athina-astheneis-me-koronoio

Ροή ειδήσεων

Advertisement