Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σε «νηπιακή» ηλικία η τηλεκπαίδευση-Με προβλήματα η πρεμιέρα για χιλιάδες μαθητές Δημοτικών και Νηπιαγωγείων

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρεμιέρα με μικροπροβλήματα επεφύλασσε χθες η τηλεκπαίδευση για χιλιάδες μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι για τους μαθητές των δημοτικών και νηπιαγωγείων με τις διδακτικές ώρες να διαρκούν 30 λεπτά η κάθε μία.

Στην Πάτρα κατεγράφησαν αρκετά προβλήματα στη λειτουργία της πλατφόρμας Webex από τα πρώτα λεπτά έναρξης της διαδικασίας, καθώς αρκετοί μαθητές δεν κατάφεραν καν να συνδεθούν στην πλατφόρμα, άλλοι μπήκαν αντιμετωπίζοντας σοβαρό πρόβλημα κυρίως με τον ήχο, ενώ για κάποιους που στάθηκαν πιο τυχεροί και συνδέθηκαν από την αρχή, ακολούθως το σύστημα “έπεσε” και χάθηκε κάθε επαφή… με τους εκπαιδευτικούς.
Πάντως, σύμφωνα με «πηγές» από το υπουργείο Παιδείας, από τις δύο το μεσημέρι είχαν συνδεθεί 47.000 τμήματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που αντιστοιχούν σε περίπου 700.000 μαθητές.

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η τηλεκπαίδευση και για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ και θα πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 μ.μ. για τα δημοτικά, και από τις 2 έως τις 4:20 μ.μ. για τα νηπιαγωγεία, συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων.

ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Την ίδια ώρα, αρκετοί γονείς επαναλάμβαναν το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αδυνατώντας να παρέχουν στα παιδιά τους τον απαιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ υπάρχουν και οι περιπτώσεις που σ’ ένα σπίτι υπάρχουν περισσότερα από τρία παιδιά που φοιτούν όλα στο Δημοτικό και σε διαφορετικές τάξεις.

Αυτό σημαίνει ότι μία οικογένεια πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον τρεις συσκευές (υπολογιστή, tablet, κινητό) για να μπορέσουν να κάνουν μάθημα όλα τα παιδιά. Να σημειωθεί πως στην Αχαΐα ο όποιος εξοπλισμός διατέθηκε αφορούσε στην πρώτη καραντίνα και υπεύθυνοι για την διάθεσή τους θέτοντας κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια είναι οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων.

ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ

Εξ άλλου, το πρόβλημα της τηλεκπαίδευσης γίνεται ακόμη πιο έντονο για τα παιδιά της περιφέρειας και κυρίως των απομακρυσμένων χωριών, στα οποία δεν υπάρχει καν η δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εννέα μαθητών από το Μπόσι Καλαβρύτων τα οποία δεν έχουν ίντερνετ. Έτσι τα παιδιά παραμένουν στο χωριό όπου δεν έχουν πρόσβαση, αφού στον οικισμό δεν υπάρχει σήμα από κανένα δίκτυο κινητής η σταθερής τηλεφωνίας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement