Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Τα αυξημένα κρούσματα στην Αχαΐα και η απόδοση του lockdown

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερα από 800 κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας μέσα στο Νοέμβριο.

Αυτό σημαίνει πως αναλογούν πάνω από 100 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ένα ποσοστό που ασφαλώς είναι ανησυχητικό και δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό.

Αντίθετα, μάλιστα, αυτή τη στιγμή διαφαίνεται μία μάλλον αυξητική τάση και η ελπίδα είναι πως αυτή η τάση αποτελεί την εικόνα της περιοχής πριν 10-15 μέρες, δηλαδή λίγο πριν ή στις αρχές του νέου lockdown.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως τα περισσότερα κρούσματα (34) στην Αχαΐα από την αρχή της πανδημίας, εμφανίστηκαν μόλις την περασμένη Τρίτη.

Εφόσον το lockdown έχει αποδώσει, αυτό μάλλον θα αρχίσει να φαίνεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης που θα έχουν συμπληρωθεί δύο εβδομάδες καραντίνας. Ελπίζουμε, αυτή η προσδοκία να επαληθευτεί…

 

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Έβαλαν «λουκέτο» με το «καλημέρα»-Υπό κατάληψη χθες 22 Γυμνάσια και Λύκεια στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Πριν καλά-καλά ξεκινήσουν τα μαθήματα, άρχισαν οι καταλήψεις στα σχολεία.

Χθες υπό κατάληψη τελούσαν 22 Γυμνάσια και Λύκεια της Πάτρας, καθώς οι μαθητές αποφάσισαν να κλείσουν τα σχολεία τους για να τιμήσουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου 2013.
Μεταξύ των σχολείων που έκλεισαν ήταν τα εξής: 13ο Λύκειο, 2ο ΕΠΑΛ, Πειραματικό Λύκειο Καστριτσίου, ενώ παραμένει άγνωστο τι θα γίνει από την ερχόμενη Δευτέρα.
Αντίστοιχα, σύμφωνα με πληροφορίες, μαθητές έβαλαν «λουκέτα» και σε οκτώ σχολεία εντός της πόλης του Αγρινίου. Από τα Λύκεια, υπό κατάληψη τελούν το 1ο, το 2ο, το 4ο και το 1ο ΕΠΑΛ.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Πόσοι ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στα νοσοκομεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Το τελευταίο 24ωρο στην Αχαΐα καταγράφηκαν 71 νέες μολύνσεις, 20 περισσότερες από προχθές, όμως το ισοζύγιο εισαγωγών και εξαγωγών στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας.

Χθες στα δύο μεγάλα νοσοκομεία νοσηλεύονταν συνολικά 107 ασθενείς, εκ των οποίων οι 16 στις ΜΕΘ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 51 ασθενείς στις Κλινικές Κορωνοϊού, ένας μικρός ασθενής στην Παιδιατρική και άλλοι 12 στην ΜΕΘ Covid, ενώ στο ΓΝΠ 39 ασθενείς στις Κλινικές και 4 στην Εντατική Κορωνοϊού.
Στην Αιτωλοακαρνανία χθες καταγράφηκαν 29 νέα κρούσματα και 24 στην Ηλεία.
Χθες από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 2.255 νέα κρούσματα στη χώρα. Στην Αττική εντοπίστηκαν 431 μολύνσεις, στη Θεσσαλονίκη 337, στη Λάρισα 88, ενώ 53 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νέα διαμάχη στη «Μέριμνα»-Ανοικτή επιστολή των εκπροσώπων του Δήμου

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει η νέα χρονιά και άρχισαν ξανά τα «όργανα» στη «Μέριμνα», καθώς οι δύο εκπρόσωποι του Δήμου Πατρέων στο Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο, Αντώνης Ταβουλάρης και Παναγιώτης Σουλελές, καταγγέλλουν σε ανοικτή επιστολή τους πως δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες όσον αφορά στην πρόσληψη προσωπικού, όπως επίσης, και ότι απολύθηκε εργαζόμενος για να αντικατασταθεί μ’ άλλον που είναι συγγενής μέλους του Δ.Σ.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους «με αφορμή την εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση που μας επιδόθηκε από την πρόεδρο του Θ.Π.Κ. Μέριμνα και επειδή προκληθήκαμε από αυτούς που χρησιμοποιούν το ίδρυμα προς όφελός τους, θέλουμε να κάνουμε γνωστά τα εξής:
Παρ’ όλο που κάθε χρόνο στο τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς γίνεται ο προγραμματισμός για την επόμενη χρονιά, από τον οποίο προκύπτουν οι ανάγκες του ιδρύματος σε προσωπικό και προκηρύσσονται οι θέσεις εργασίας, φέτος δεν τηρήθηκε η διαδικασία. Τι φοβήθηκαν; Μην υποβάλλουν αίτηση άτομα με προσόντα και δεν μπορέσουν να προσλάβουν τους ημέτερους κα τα παιδιά τους; Χρησιμοποιώντας την απαρτία και αναιρώντας την απόφασή τους να δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία σε εργαζόμενο (μάγειρα), προχώρησαν στην απόλυσή του, για να πάρουν εργαζόμενη, συγγενής μέλους Δ.Σ., δίχως τα τυπικά προσόντα αλλά αντιπρόσωπο του νόθου σωματείου του γνωστού εργατοπατέρα Καραγεωργόπουλου. Αυτό δείχνει πως είναι τα συγκοινωνούντα δοχεία.
Παρ’ όλες τις ενέργειες που έγιναν, με την βοήθεια του Δήμου Πατρέων, να διαμορφωθεί χώρος για την στέγαση Λογοθεραπευτηρίου, Φυσικοθεραπευτηρίου για τις ανάγκες των παιδιών. Η Διοίκηση ασχολήθηκε μόνο με την επέκταση του Αρτοποιείου. Τη δική τους επιχείρηση μέσα στο ίδρυμα.
Την ίδια στιγμή αφήνουν τις ασφαλιστικές εισφορές αρκετών μηνών των εργαζομένων απλήρωτες, ενώ είχε τη δυνατότητα το ίδρυμα να τις πληρώσει. Είναι απαράδεκτο! Εμείς δεν θα γίνουμε το σκαλοπάτι τους για να παίρνουν αντεργατικά μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, να απολύουν και να προσλαμβάνουν τα παιδιά τους και τους ημέτερούς τους σε βάρος των ωφελουμένων. Βλέπουν το ίδρυμα σαν αποθήκη ψυχών κι όχι σαν χώρο εκπαίδευσης των ωφελουμένων, γι αυτό το λόγο δεν έχουν φέρει, μέχρι σήμερα, κανένα θέμα στο Δ.Σ. που να αφορά την καλυτέρευση της ζωής και της εκπαίδευσης των παιδιών.
Δυστυχώς σε αυτό το ρόλο παίζει και ο έτερος εκπρόσωπος του Δ.Π. κ. Ξυλιάς που αποτελεί το δεκανίκι τους στο Δ.Σ. και με δική του στάση απολύθηκε και ο εργαζόμενος. Είναι ηθικό να είναι πρόεδρος του συλλόγου «Φίλοι της Μέριμνας», δηλαδή και εποπτεύων και εποπτευόμενος;
Εμείς, ενημερώνουμε τους γονείς των παιδιών, τους εργαζόμενους και το λαό της Πάτρας ότι, σαν εκπρόσωποι του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε τις άθλιες και ανήθικες πρακτικές που βλάπτουν τους ωφελούμενους και το ίδρυμα. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας.
Μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων και την Αγωνιστική Δημοτική Αρχή θα διεκδικήσουμε όλα αυτά που πρέπει».

 

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα