Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Υγεία

Η πανδημία «χτυπά» τους νέους – 11 ασθενείς 18 έως 39 ετών σε ΜΕΘ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το γεγονός πως ο φονικός ιός δεν γνωρίζει ηλικίες επιβεβαιώνεται σε καθημερινή πλέον βάση.

Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση για τον κοροναϊό σήμερα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 11 άνθρωποι ηλικίας 19 – 39 ετών. Μάλιστα, τις τελευταίες 24 ώρες δύο άνθρωποι ηλικίας 27 ετών χρειάστηκε να διασωληνωθούν.

Πρόκειται για 27χρονους από Αθήνα και Πάτρα που νοσηλέυονται σε ΜΕΘ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες χρειάστηκε να διασωληνωθεί ένας 19χρονος ναύτης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα voria.gr, ο 19χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου.

11 διασωληνωμένοι ηλικίας 19 – 39 ετών

Σύμφωνα με την σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ, από τον αριθμό ρεκόρ των 519 διασωληνωμένων, 11 ασθενείς -όλοι άνδρες- της ηλικιακής ομάδας 18 έως 39 ετών νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, έχει επισημάνει αρκετές φορές κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κοροναϊό πως υπάρχει προβληματισμός για τα στοιχεία που καταγράφονται σε αυτές τις ηλικίες καθώς μπορούν να μεταδώσουν ευκολότερα τον ιό στις μεγαλύτερες και ευπαθέστερες ηλικιακές ομάδες.

Επίσης, ενδεικτικά είναι τα όσα είπε σήμερα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, η Βάνα Παπαευαγγέλου, υπογραμμίζοντας πως «η εμπειρία έχει δείξει ότι είναι εντελώς απρόβλεπτο ποιος θα κινδυνέψει από τον ιό.

Ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις και είμαστε όλοι ευάλωτοι» στέλνοντας έτσι μήνυμα για τήρηση των μέτρων από ανθρώπους όλων των ηλικιών.

www.in.gr

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement