Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η παραχώρηση γραφείων στις παρατάξεις στο κτίριο του Δημοτικού Υπνωτηρίου προκάλεσε αντιδράσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακόμη και με… προσωπικές βολές εκατέρωθεν συνεχίστηκε χθες η διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ του επικεφαλής της «Πάτρα Ενωμένη», Νίκου Παπαδημάτου και του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη με φόντο την παραχώρηση γραφείων στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τις παρατάξεις πως θα τους παραχωρηθούν γραφεία στο κτίριο που στεγάζεται και η δομή αστέγων, στην οδό Γούναρη και Μπουκαούρη, κάτι που ο κ. Παπαδημάτος χαρακτήρισε «θεσμικό ατόπημα».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος χθες σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της δημοτικής Αρχής κάνει λόγο για παραλήρημα Παπαδημάτου, ο οποίος περιφρονεί την φτωχολογιά, ενώ άμεση ήταν η απάντηση του επικεφαλής της «Πάτρα Ενωμένη».
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται πως «η παράταξη του κ. Παπαδημάτου για μία ακόμη φορά αναδεικνύει το αξιακό της σύστημα, βάσει του οποίου περιφρονεί όλους όσους βρίσκονται «με την πλάτη στον τοίχο» εξαιτίας του άδικου συστήματος που κυριαρχεί στη χώρα μας και γενικότερα.

Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, αρνήθηκε ακόμα και να δει τους χώρους που προτάθηκαν για γραφεία των δημοτικών παρατάξεων, γιατί όπως είπε «ο Δήμαρχος τη μία τους πάει στους “λαθρομετανάστες” και την άλλη στους άστεγους». Γι’ αυτόν το λόγο, αρνήθηκε να ανέβει και να δει τα γραφεία του τέταρτου ορόφου της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται και η δομή των αστέγων του Δήμου, ακολουθούμενος από τον κ. Τζανάκο.

Για μία ακόμη φορά αποδεικνύει ότι του είναι ανυπόφορο να είναι κοντά σε ανθρώπους που υποφέρουν.
Η Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κυρία Σολωμού, μαζί με τον Δήμαρχο και τους κ.κ. Ρώρο, Ψωμά και Δραγώτη (εκπρόσωπο του κ. Πατούχα), επισκέφθηκαν τα πλήρως ανακαινισμένα γραφεία, που καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παρατάξεων. Το κάθε γραφείο είναι σύγχρονο και έχει την δική του αυτονομία σε όλα τα επίπεδα.

Η Δημοτική Αρχή είχε και έχει όλη τη διάθεση να βοηθήσει τη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων, γι’ αυτό και παραχωρεί έναν ολόκληρο όροφο, στο συγκεκριμένο κτίριο. Ενημερώνουμε τον κ. Παπαδημάτο, ότι οι άστεγοι και οι άλλοι φτωχοί συνδημότες μας, έχουν αξιοπρέπεια, λεβεντιά και φιλότιμο. Δεν είναι «λιανομαρίδα», όπως έχει αποκαλέσει τους εργαζόμενους.

Το παραλήρημά του, αποκαλύπτει ότι δεν αντέχει ούτε να αντικρίσει τους άστεγους, περιφρονεί βαθιά και μισεί τα φτωχά λαϊκά στρώματα».
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΥ

Απαντώντας ο κ. Παπαδημάτος τονίζει πως «στις δηλώσεις μου είτε τις προσωπικές είτε της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», πολλές φορές είμαι καυστικός, αλλά καυστικός προς εκπροσώπους θεσμών και όχι προσωπικά. Δυστυχώς, ο κ. Δήμαρχος απάντησε σε προσωπικό επίπεδο με αφορμή το δίκαιο αίτημα των δημοτικών παρατάξεων για στέγαση σε χώρο που ο ίδιος μας είχε υποσχεθεί και στην πορεία βγήκαν άλλα…

Δηλώνω, λοιπόν, το εξής: Οι καταβολές, οι πράξεις και η διαχρονική στάση ζωής είναι αυτές που χαρακτηρίζουν κάποιον για το αν έχει ειλικρινείς ή όχι ευαισθησίες προς τους συνανθρώπους μας. Κι εγώ προσωπικά θεωρώ ότι έχω δώσει δείγματα γραφής για το ενδιαφέρον μου για τις ευπαθείς ομάδες μέχρι σήμερα.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Πελετίδης, κρατώντας όψιμα το λάβαρο του Κομμουνιστή, θα πρέπει, για να είναι συνεπής στο κόμμα που ανήκει, να ταυτίζει με τις ιδέες του ΚΚΕ και την προσωπική, επαγγελματική, κοινωνική και οικονομική του συμπεριφορά.

Αρα θα πρέπει να διερωτηθεί αν το ότι είναι κάτοικος στην περιοχή των πλουσίων (Ηρώων Πολυτεχνείου) ή το ότι ξεκουράζεται το καλοκαίρι στην περιοχή των ιδιοκτητών βιλών (Αραχωβίτικα), είναι στοιχεία που συνάδουν με τις ιδέες του Μαρξισμού/Λενινισμού…

Τέλος θα ξεκαθαρίσω το εξής: Όποτε κι από όποιον θίγομαι σε προσωπικό επίπεδο, θα απαντώ και εγώ σε προσωπικό επίπεδο.

Όλα τα υπόλοιπα είναι ένα κακοστημένο επικοινωνιακό τρικ της Δημοτικής Αρχής, η οποία νομίζει ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς ή υπηκόους Σοβιετίας…».

Να σημειωθεί πως στο θέμα πήρε θέση και η «Ανυπότακτη Πολιτεία» με τον επικεφαλής της, Χρήστο Πατούχα να εκφράζει την ικανοποίησή του για την παραχώρηση των γραφείων.


Ροή ειδήσεων

Advertisement