Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συναγερμός για «ρύπανση» στο λιμάνι-Πραγματοποιήθηκε άσκηση

Published

on

Άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης, πραγματοποιήθηκε χθες στον προβλήτα Νο 2 του Βορείου Λιμένα Πατρών.

Σκοπός της άσκησης ήταν ο συντονισμός των συναρμόδιων υπηρεσιών και φορέων, προκειμένου να αποκτηθεί εμπειρία – τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης στη περιοχή δικαιοδοσίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών.

Ειδικότερα το σενάριο της άσκησης προέβλεπε διαρροή πετρελαιοειδών καταλοίπων κατά την διάρκεια μετάγγισης μεταξύ βυτιοφόρου οχήματος μεταφοράς καταλοίπων σε Δ/Ξ–ΣΛΕΠΙ.

Για την αντιμετώπισή της τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο καταπολέμησης ρύπανσης του Οργανισμού Λιμένα Πατρών Α.Ε. υπό την εποπτεία και τη διεύθυνση του Κεντρικού Λιμεναρχείου και συγκεκριμένα εφαρμόζοντας εν μέρει το τοπικό σχέδιο Παράλληλα για την αντιμετώπιση του περιστατικού ενεργοποιήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αρχές και Υπηρεσίες, ήτοι ο Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε., η Εταιρεία Παραλαβής και Μεταφοράς Πετρελαιοειδών καταλοίπων «H.E.C.», η Εταιρεία Καθαρισμού Λιμένα «ANTIPOLLUTION ANE», η Πλοηγική Υπηρεσία Λιμένα, το Ε.Κ.Α.Β., καθώς και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.
Από την πραγματοποίησή της, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κ.Λ.Π. διαπιστώθηκε η ετοιμότητα, ταχύτητα και συνεργασία μεταξύ των συναρμοδίων φορέων και υπηρεσιών, ενώ ακολούθησε αξιολόγηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν ολιστικά στο μέλλον τυχόν αδυναμίες που παρουσιάστηκαν.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement