Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Οικονομία

Apple: Μειώνει στο μισό τις χρεώσεις των εφαρμογών στο App Store

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Apple μειώνει κατά το ήμισυ τις χρεώσεις για τους περισσότερους προγραμματιστές που πωλούν το λογισμικό τους και τις υπηρεσίες του στο App Store, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη αλλαγή στη δομή εσόδων του καταστήματος από όταν ξεκίνησε την υπηρεσία, το 2008.

Η εταιρεία μειώνει το τέλος του App Store κατά  15% από 30% για προγραμματιστές που παράγουν ετήσια έσοδα έως και 1 εκατ. δολάρια από τις εφαρμογές και για εκείνους που μόλις ξεκίνησαν να συνεργάζονται με την υπηρεσία. Η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου ως μέρος ενός Προγράμματος Μικρών Επιχειρήσεων του App Store, δήλωσε πρόσφατα ο αμερικανικός κολοσσός. Η εταιρεία πιστοποιεί ότι η νέα δομή θα ισχύει για τη «συντριπτική πλειονότητα» των προγραμματιστών που χρεώνουν τις υπηρεσίες τους και τις αγορές εντός της εφαρμογής στις συσκευές της Apple. Παρόλα αυτά, εκτός του νέου προγράμματος τίθενται ορισμένες σημαντικές εφαρμογές, όπως αυτές του Netflix και της μουσικής εφαρμογής Spotify.

Ο τεχνολογικός γίγαντας με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια δήλωσε ότι προχώρησε σε αυτή την αλλαγή, με σκοπό να βοηθήσει τους μικρούς προγραμματιστές οικονομικά και να τους δώσει ώθηση να επενδύσουν στις επιχειρήσεις τους που έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία του Covid-19.

Η Apple ήταν σε συνεχή έλεγχο από κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές και είχε έρθει αντιμέτωπη με τις αρνητικές κριτικές από μερίδα προγραμματιστών σχετικά με το ποσοστό εσόδων που λαμβάνουν από τις αγορές στο App Store. Η εταιρεία είναι επίσης σε διαπραγματευσεις  την Epic Games, τον κατασκευαστή του βιντεοπαιχνιδιού Fortnite, σχετικά με τις προμήθειες και τους κανόνες πληρωμής του App Store.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως και η Google της Alphabet χρεώνει αντίστοιχα παρόμοιες χρεώσεις για τους προγραμματιστές των εφαρμογών που είναι στη διάθεση στο Google Store των συσκευών Android.

Τα έσοδα από τους προγραμματιστές εφαρμογών αποτέλεσε το κλειδί για την αναπτυσσόμενη επιχείρηση υπηρεσιών της Apple, η οποία έφτασε τα 54 δισ. δολάρια σε έσοδα το οικονομικό έτος 2020. Το App Store είναι ένα από τα πολλά προϊόντα στη μονάδα υπηρεσιών, αλλά είναι και η μεγαλύτερη πηγή εσόδων, σύμφωνα με τον Τόνι Σακονάτσι, αναλυτής στο Sanford C Bernstein. Υπολογίζει ότι το μόνο το App Store θα αποφέρει 18,7 δισ. δολάρια το 2021, περίπου το ένα τρίτο των συνολικών εσόδων της Apple για την επόμενη χρονιά.

Η Apple δήλωσε ότι υπάρχουν 1,8 εκατ. εφαρμογές στο App Store σε όλες τις πλατφόρμες της εταιρείας με περισσότερους από 28 εκατ. εγγεγραμμένους προγραμματιστές, ενώ η εταιρεία δήλωσε έχει δημιουργήσει πακέτο επενδύσεων 155 δισ. δολάρια για προγραμματιστές από τότε που ξεκίνησε το App Store.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δημοσιοποίησε τις πρακτικές του App Store της εταιρείας σε ακρόαση τον Ιούλιο ενώπιον των νομοθετών των ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα η Apple δημοσίευσε μια μελέτη που ισχυρίστηκε ότι η περικοπή του 30% είναι φυσιολογική για τα δεδομένα της βιομηχανίας και πρόκειται για τη χαμηλότερη σε σύγκριση με τα υπόλοιπα καταστήματα εφαρμογών.

Η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί στα App Store στα iPhone, iPad, Mac, Apple TV και Apple Watch. Η εταιρεία δήλωσε ότι το 85% των εφαρμογών που βρίσκονται στο App Store είναι δωρεάν και δεν αποτελούν μέρος του συστήματος τελών εσόδων.

Οι δικηγόροι του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχουν διερευνήσει τους κανόνες που διέπουν το App Store της Apple και τουλάχιστον ένας προγραμματιστής ρωτήθηκε για το τέλος 30%. Η Spotify έχει επίσης διαμαρτυρηθεί για τα τέλη στον αντιμονοπωλιακό οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα
Advertisement

Οικονομία

Στις τηλεπικοινωνίες μπαίνει η ΔΕΗ

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις τηλεπικοινωνιακές υποδομές εισέρχεται η ΔΕΗ.

Σε πρώτη φάση, θα αξιοποιήσει σύμφωνα με τις πληροφορίες τα 242.000 μήκους δίκτυα ηλεκτρισμού του ΔΕΔΔΗΕ για να «κουμπώσουν» πάνω τους οπτικές ίνες και σε δεύτερη φάση αυτά θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας 5G, επένδυση που απαιτεί συμμαχία με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Τα «αποκαλυπτήρια» της είδησης θα γίνουν στο πλαίσιο παρουσίασης του νέου φιλόδοξου Business Plan για την τριετία 2021-2023 που θα ανακοινώσει η διοίκηση της επιχείρησης, παρουσία, δεκάδων Ελλήνων και ξένων αναλυτών στο Investor Day της επόμενης Τετάρτης.

Περισσότερα

Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των νοικοκυριών

Δημοσιεύθηκε

στις

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα καθορίσει τις προϋποθέσεις και τους δικαιούχους του φετινού επιδόματος θέρμανσης, ενώ η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ αναμένεται να ανοίξει στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου προκειμένου τα νοικοκυριά να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης. Το επίδομα φέτος ξεκινάει από τα 80 ευρώ και μπορεί να φθάνει τα 600 – 700 ευρώ ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχές.

Η υπουργική απόφαση θα προβλέπει την ένταξη για πρώτη φορά και άλλων μορφών επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης, όπως είναι το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και τη βιομάζα (Pellet).

Πιο συγκεκριμένα:

–              Το επίδομα θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 θα καταβληθεί και στα νοικοκυριά ανά την επικράτεια που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο, ενώ τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών, με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους, που καταναλώνουν καυσόξυλα ή pellet, θα λάβουν επίσης το επίδομα θέρμανσης.

–              Ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης αλλάζει ριζικά και, στο εξής, θα λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας.

–              Ο υπολογισμός του επιδόματος θα στηριχτεί σε έρευνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία ανά την ελληνική επικράτεια.

–              Το ελάχιστο ύψος του επιδόματος θα διαμορφώνεται στα 80 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 600-700 ευρώ για τις περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης.

–              Το ύψος του επιδόματος υπολογίζεται σε τουλάχιστον 84 εκατ. ευρώ και η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες θα εκδοθεί εντός τον επόμενων ημερών, μετά την ψήφιση της εν λόγω διάταξης.

–              Η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους αναμένεται μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Περισσότερα

Οικονομία

Ενοίκια: Τα 6 σημεία που πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Δημοσιεύθηκε

στις

Έξι σημεία πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων οι οποίοι υποχρεώνονται να αποδεχθούν μειώσεις στα ενοίκια που εισπράττουν από τους μισθωτές τους, προκειμένου να υποβάλουν σωστά, στο σύστημα TAXISnet, τις δηλώσεις απώλειας μισθωμάτων – πιο γνωστές ως «Δηλώσεις Covid» – και να κατοχυρώσουν αποζημιώσεις ίσες με το ήμισυ των εισοδηματικών τους απωλειών.

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα εξής σημεία:

Προκειμένου να υποβληθεί «Δήλωση Covid», ο εκμισθωτής θα πρέπει να εισέλθει στο TAXISnet, να επιλέξει την εφαρμογή «Πληροφοριακά Στοιχεία Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας», να εντοπίσει στο μενού «Υποβληθείσες Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μισθώσεων Ακίνητης Περιουσίας» την αρχική ή την τυχόν τελευταία τροποποιητική δήλωση, εφόσον έχει υποβληθεί, για το ακίνητο στο οποίο έχει μειωθεί το μίσθωμα και να επιλέξει το εικονίδιο «Δήλωση Covid» που βρίσκεται στη συγκεκριμένη γραμμή της δήλωσης.

Έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 δύναται να υποβληθεί αρχική «Δήλωση Covid» για τον μήνα Νοέμβριο, κατά τον οποίο ίσχυσε υποχρεωτική μείωση κατά 40%:

για τα ενοίκια επαγγελματικής στέγης που καταβάλλουν περισσότερες από 400.000 επιχειρήσεις, οι οποίες θεωρούνται “πληττόμενες” οικονομικά από την πανδημία του κορωνοϊού και ασκούν κύριες ή δευτερεύουσες δραστηριότητες, οι οποίες περιλαμβάνονται σε αναλυτική λίστα 552 Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (Κ.Α.Δ.) ανακοινωθείσα ήδη από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους (βλ. παρακάτω).

για τα ενοίκια κύριας κατοικίας εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στις παραπάνω επιχειρήσεις, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή μέσα στο Νοέμβριο

για τα ενοίκια φοιτητικής στέγης ενηλίκων τέκνων των παραπάνω εργαζομένων, τα οποία σπουδάζουν μακριά από τις οικογένειές τους.

 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα