Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020
Connect with us

Μαγειρική

Ιταλικά γιουβαρλάκια       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα canederli (γιουβαρλάκια)

100γρ. κιμά μοσχαρίσιο

250γρ. ψωμί του τοστ χωρίς κόρα, σε μικρούς κύβους(κρουτόν)

100γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

30γρ. βούτυρο

150ml γάλα φρέσκο

2 αβγά

1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

λίγο μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

2γρ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

5γρ. αλάτι

40γρ. αλεύρι

Για το βράσιμο

2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή ψυγείου

Για τη γαρνιτούρα

2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

50γρ. φύλλα σπανάκι, πλυμένα

3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

200γρ. φαγόπυρο, βρασμένο

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε στο βούτυρο το ψιλοκομμένο μπέικον μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε μέχρι να γλασάρει με τα υγρά του. Σε μπολ χτυπάτε καλά το γάλα με τα αβγά και τα μπαχαρικά και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Ρίχνετε τον κιμά, τα κρουτόν και το αλεύρι και ζυμώνετε. Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια μέτριου μεγέθους. Βράζετε τον ζωμό σε μεγάλη κατσαρόλα και προσεκτικά ρίχνετε μέσα τα γιουβαρλάκια. Τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά. Σβήνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Σε τηγάνι σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι για 3 λεπτά. Ρίχνετε το βρασμένο φαγόπυρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Προσθέτετε το φρέσκο σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Τοποθετείτε τη γαρνιτούρα στο μέσο ενός μπολ ή μιας σουπιέρας, από πάνω τα γιουβαρλάκια και περιχύνετε με ζωμό από τον βρασμό τους.

 

Περισσότερα
Advertisement

Μαγειρική

   Κοτόπουλο με λαχανικά, πορτοκάλι και μέλι           

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

800γρ. φιλέτο κοτόπουλο, σε μπουκιές

250γρ. κολοκύθα κίτρινη, σε κύβους

250γρ. σελινόριζα, σε κύβους

150γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια

1 ξινόμηλο, σε κύβους

2 καρότα, σε ροδέλες

2 κρεμμύδια, κομμένα στα 4

1 κουτ. σούπας μέλι ρευστό

40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 πορτοκάλι

1 μοσχολέμονο (λάιμ)

1/2 κουτ. γλυκού κουρμουμά

1 κουτ. γλυκού εστραγκόν

1 κουτ. γλυκού θυμάρι, φρέσκο ή ξερό

λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα ταψί στρώνετε διπλή λαδόκολλα, βάζετε μέσα το κοτόπουλο, όλα τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Σε ένα βάζο αναμειγνύετε το μέλι, το ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα και τους χυμούς από το πορτοκάλι και το μοσχολέμονο, τον κουρκουμά, το εστραγκόν, το θυμάρι και χτυπάτε δυνατά. Περιχύνετε τα λαχανικά και το κοτόπουλο, κλείνετε καλά τη λαδόκολλα και ψήνετε για περίπου 50-60 λεπτά. Ανοίγετε τη λαδόκολλα και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά να πάρει χρώμα. Σερβίρετε το κοτόπουλο με τα λαχανικά ζεστά γαρνίροντας με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι. Αν έχετε χρόνο, αφήστε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στο ψυγείο να μαριναριστούν για μερικές ώρες. Θα αποκτήσουν ακόμα περισσότερη γεύση.

Περισσότερα

Μαγειρική

 Γλύκισμα ψυγείου με μαντολάτο και φρυγανιές

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Υλικά (για 1 πυρέξ 32×22εκ.)

1 πακέτο φρυγανιές

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα φρέσκο (τα 100ml είναι για το μαντολάτο)

6 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

2 κρόκους αβγών

½ φλιτζάνι ζάχαρη

1 λοβό βανίλιας

1 κουτ. σούπας μαργαρίνη

100γρ. μαντολάτο με γκοφρέτα μαλακό, σε κύβους (αφαιρείτε την γκοφρέτα)

Για το σιρόπι

3 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλας

Για τη διακόσμηση

500γρ. φυτική κρέμα παγωμένη, χτυπημένη

κανέλα σε σκόνη

50γρ. μαντολάτο με γκοφρέτα καλά παγωμένο, σε μικρούς κύβους

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε 100ml από το γάλα και το ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με τους κύβους μαντολάτο και μία κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη. Ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσετε ένα πηχτό μίγμα. Σε ένα μπολ ενώνετε το κορνφλάουρ, την υπόλοιπη ζάχαρη, τα σποράκια βανίλιας και τους κρόκους των αβγών. Ανακατεύετε καλά. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα, το αποσύρετε για λίγο από τη φωτιά και προσθέτετε το παραπάνω μίγμα. Ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη. Ξαναβάζετε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει προσθέτετε το μίγμα με το μαντολάτο και συνεχίζετε το ανακάτεμα πάντα πάνω σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά ακόμη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τη μαργαρίνη. Ανακατεύετε. Σε μικρό σκεύος ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά. Σε πυρέξ στρώνετε μια στρώση φρυγανιές και τις σιροπιάζετε. Ξαναστρώνετε φρυγανιές και ξανασιροπιάζετε. Απλώνετε την κρέμα. Βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα. Βγάζετε το γλυκό και επάνω στρώνετε τη σαντιγί. Πασπαλίζετε με κανέλα και τους κύβους μαντολάτου. Το αφήνετε 2-3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει πριν το σερβίρετε.

Περισσότερα

Μαγειρική

Νουντλς ρυζιού με τηγανιά γαλοπούλας       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1.200γρ. γαλοπούλα στήθος ή μπούτι, σε κύβους

1 κουτ. σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν (σε μπαστουνάκια)

1 κίτρινη πιπεριά κομμένη ζουλιέν

2 κοτσάνια σέλερι καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες

150γρ. baby καλαμπόκι, κομμένο στη μέση

250γρ. καρότο κομμένο ζουλιέν

100γρ. νουντλς ρυζιού ή φιδέ

3 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές φέτες

3 κουτ. σούπας σάκε

3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας

1 κουτ. σούπας γλυκιά σάλτσα σόγιας

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. μέλι διαλυμένο στο σάκε

1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο

200γρ. κάσιους

½ ματσάκι δυόσμο χοντροκομμένο

Εκτέλεση:

Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα, απομακρύνετε από τη φωτιά, ρίχνετε και κρατάτε τα νουντλς στο ζεστό νερό για 4 λεπτά. Σουρώνετε και κρυώνετε με μπόλικο κρύο νερό. Αν έχετε φιδέ, τον βράζετε για 2-3 λεπτά και τον σουρώνετε. Τον κρυώνετε με τον ίδιο τρόπο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή σε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι ή σε ένα γουόκ, θα μαγειρέψετε το φαγητό σε δύο φάσεις (όχι όλο μαζί), για να γίνει σωστά. Αφού ζεστάνετε το τηγάνι πάρα πολύ καλά, ρίχνετε το λάδι και αμέσως μετά τη γαλοπούλα. Σοτάρετε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα (stir-fry). Προσθέτετε το τζίντζερ και το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Ρίχνετε όλα τα λαχανικά και σοτάρετε για μισό λεπτό επιπλέον. Συνεχίζετε ρίχνοντας τα νουντλς, τη σάλτσα σόγιας, το σάκε με το μέλι και τη γλυκιά σάλτσα σόγιας και ανακατεύετε μέχρι όλα τα υλικά ζεσταθούν σωστά. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε το σησαμέλαιο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το δυόσμο. Σερβίρετε σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε από πάνω με τα κάσιους.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα