Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Μαγειρική

Ομελέτα με τόνο και λαχανικά  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

10 αβγά

2 κονσέρβες τόνος σε νερό

8 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο

2 κρεμμύδια μικρά, σε φέτες

1 πιπεριά κόκκινη σε μπαστουνάκια

2 φλιτζάνια ανάμικτα λαχανικά

ελαιόλαδο για το τηγάνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε ελάχιστο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με την πιπεριά. Όταν γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτετε τα ανάμικτα λαχανικά και σοτάρετε για λίγο ακόμη. Στο τέλος ανακατεύετε τον τόνο, τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζετε το περιεχόμενο του σε πιάτο. Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ με λίγο νεράκι και το τυρί. Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνετε τα αβγά. Μετά από λίγο χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι. Όταν ροδίσει η κάτω πλευρά και πήξει και η πάνω πλευρά, ρίχνετε το μίγμα του τόνου που έχετε στο πιάτο πάνω από την ομελέτα και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Μετά από λίγο διπλώνετε την ομελέτα και τη βγάζετε σε πιατέλα.

Περισσότερα

Μαγειρική

Μοσχαράκι με κυδώνια και αρμπαρόριζα     

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

5 κυδώνια

50 γρ. βούτυρο

50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1½ μοσχαράκι από χτένι, σε μερίδες

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

200 ml κόκκινο ξηρό κρασί

1 ξυλάκι κανέλα

1-2 κλωνάρια αρμπαρόριζα

χυμό από ½ λεμόνι

30 γρ. ζάχαρη

αλάτι

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα κυδώνια και βάζετε τις φλούδες και τα κουκούτσια σε ένα κομμάτι τούλι. Δένετε με σπάγκο μαγειρικής και το κρατάτε στην άκρη. Τα κόβετε σε κυδωνάτες φέτες τις οποίες ρίχνετε σε ένα μπολ και τις ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνετε το κρέας και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για 3΄. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε την κανέλα, την αρμπαρόριζα και 250 ml ζεστό νερό. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το πουγκί με τις φλούδες των κυδωνιών, κλείνετε με το καπάκι και σιγοβράζετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι απλώνετε τις φέτες των κυδωνιών, ρίχνετε 200 ml νερό και τη ζάχαρη. Αφήνετε τις φέτες να καραμελώσουν. Μεταφέρετε τα κυδώνια στην κατσαρόλα, ανακινείτε το σκεύος και συνεχίζετε το βράσιμο για άλλα 30΄ μέχρι να μελώσει η σάλτσα του φαγητού.

Περισσότερα

Μαγειρική

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα!

Δημοσιεύθηκε

στις

Το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας δεν είναι μόνο εύκολο στην παρασκευή του, αλλά έχει και πολύ απλά υλικά, από εκείνα που συνήθως υπάρχουν στο ντουλάπι μας,

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το νηστίσιμο κέικ είναι:

3 κουταλιές της σούπας κακάο, 2 κούπες αλεύρι, 1 κούπα ζάχαρη, 2 κουταλάκι σόδα, 1 πρέζα αλάτι, 2 βανίλιες, 5 κουταλιές της σούπας λάδι, 1 κουταλιά της σούπας ξύδι άσπρο, 1 κούπα νερό.

Για την επικάλυψη σοκολάτας:
1 σοκολάτα μαύρη

Επί το έργον:
Κοσκινείστε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και τις βανίλιες και έπειτα, σε ένα μπωλάκι, ανακατέψτε το κακάο, το αλεύρι, τις βανίλιες, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι, μέχρι να γίνουν όλα ένα.

Προσθέστε το λάδι και το ξύδι και ανακατέψτε καλά. Τέλος, προσθέστε και το νερό και χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί, μέχρι να φτιάξετε την επικάλυψη σοκολάτας.

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέστε και μια κουταλιά ελαιόλαδο για να γίνει πιο λεία η επιφάνεια της σοκολάτας.

Βγάλτε το μείγμα του κεικ σοκολάτας από το ψυγείο και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Για να δείτε αν είναι έτοιμο, βυθίστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κεικ.

Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο, βάλτε του τη λιωμένη σοκολάτα και αφήστε το στο ψυγείο να παγώσει.

Μερικά συμβουλές ακόμα:
1) Μην ξεχάσετε να βάλετε λίγο λάδι στο ταψί σου για να μην κολλήσει το κέικ .

2) Μπορείτε να το σερβίρετε και χωρίς τη λιωμένη σοκολάτα , αλλά να το πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη άχνη.

3) Για διπλή δόση κεικ, χρησιμοποίησε διπλή ποσότητα υλικών.

4)Επίσης, αυτή η ζύμη μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για γρήγορα και νηστίσιμα cupcakes.

 

Περισσότερα

Μαγειρική

Ιταλικά γιουβαρλάκια       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα canederli (γιουβαρλάκια)

100γρ. κιμά μοσχαρίσιο

250γρ. ψωμί του τοστ χωρίς κόρα, σε μικρούς κύβους(κρουτόν)

100γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

30γρ. βούτυρο

150ml γάλα φρέσκο

2 αβγά

1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

λίγο μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο

2γρ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

5γρ. αλάτι

40γρ. αλεύρι

Για το βράσιμο

2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή ψυγείου

Για τη γαρνιτούρα

2 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

50γρ. φύλλα σπανάκι, πλυμένα

3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

200γρ. φαγόπυρο, βρασμένο

αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε στο βούτυρο το ψιλοκομμένο μπέικον μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και συνεχίζετε μέχρι να γλασάρει με τα υγρά του. Σε μπολ χτυπάτε καλά το γάλα με τα αβγά και τα μπαχαρικά και προσθέτετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Ρίχνετε τον κιμά, τα κρουτόν και το αλεύρι και ζυμώνετε. Πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια μέτριου μεγέθους. Βράζετε τον ζωμό σε μεγάλη κατσαρόλα και προσεκτικά ρίχνετε μέσα τα γιουβαρλάκια. Τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά. Σβήνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Σε τηγάνι σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμυδάκι για 3 λεπτά. Ρίχνετε το βρασμένο φαγόπυρο και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Προσθέτετε το φρέσκο σπανάκι και ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Τοποθετείτε τη γαρνιτούρα στο μέσο ενός μπολ ή μιας σουπιέρας, από πάνω τα γιουβαρλάκια και περιχύνετε με ζωμό από τον βρασμό τους.

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα