Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
Connect with us

Μαγειρική

Ομελέτα με τόνο και λαχανικά  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

10 αβγά

2 κονσέρβες τόνος σε νερό

8 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο

2 κρεμμύδια μικρά, σε φέτες

1 πιπεριά κόκκινη σε μπαστουνάκια

2 φλιτζάνια ανάμικτα λαχανικά

ελαιόλαδο για το τηγάνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε ελάχιστο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με την πιπεριά. Όταν γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτετε τα ανάμικτα λαχανικά και σοτάρετε για λίγο ακόμη. Στο τέλος ανακατεύετε τον τόνο, τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζετε το περιεχόμενο του σε πιάτο. Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ με λίγο νεράκι και το τυρί. Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνετε τα αβγά. Μετά από λίγο χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι. Όταν ροδίσει η κάτω πλευρά και πήξει και η πάνω πλευρά, ρίχνετε το μίγμα του τόνου που έχετε στο πιάτο πάνω από την ομελέτα και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Μετά από λίγο διπλώνετε την ομελέτα και τη βγάζετε σε πιατέλα.

Μαγειρική

Κεφτέδες κοκκινιστοί με πιπεριές       

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τους κεφτέδες

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

3 φέτες από ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, μέτριες

1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας ρίγανη, θυμάρι ή θρούμπι

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 αβγό, ελαφρώς χτυπημένο

λίγο αλεύρι για το πασπάλισμα των κεφτέδων

αλάτι, πιπέρι

Για το φαγητό

3 πιπεριές πράσινες, σε χοντρές λωρίδες

3 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης, σε χοντρές λωρίδες

1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, σε χοντρές φέτες

2 φλιτζάνια ντομάτες αποφλοιωμένες, τριμμένες

2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

½ κουτ. γλυκού ζάχαρη

1 ξυλάκι κανέλας μικρό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Μουσκεύετε την ψίχα ψωμιού και τη στραγγίζετε καλά. Αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι τα υλικά να ενωθούν καλά. Πλάθετε μέτριους κεφτέδες, τους πασπαλίζετε με αλεύρι και τους στρώνετε σε λαδωμένο ταψί. Τους ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τους ενδιάμεσα να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Σε πλατιά κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε τις πιπεριές και τις σοτάρετε λίγο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε την τομάτα, το βασιλικό, τη ζάχαρη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 15 λεπτά και προσθέτετε τους κεφτέδες. Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει για 25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες.

Περισσότερα

Μαγειρική

 Ρολά κοτόπουλου και πέννες με πέστο ανθότυρου         

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

½ φλιτζάνι κρασί

1 φλιτζάνι νερό

1 φλιτζανάκι του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο

1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

1 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανο ψιλοκομμένα

500γρ. πέννες

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 νεροπότηρο ντομάτα ψιλοκομμένη

3 κουτ. σούπας κάππαρη

αλάτι, πιπέρι

Για το πέστο

400γρ. ανθότυρο φρέσκο

2 φλιτζάνι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζανάκι του καφέ παρμεζάνα λεπτοτριμμένη

1 φλιτζανάκι του καφέ κουκουνάρι

2 κουτ. σούπας ξίδι

1 σκελίδα σκόρδο

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Με κοφτερό μαχαίρι ανοίγετε τα φιλέτα κοτόπουλου σαν σνίτσελ. Σε μπολ ανακατεύετε μαϊντανό, δυόσμο, άνηθο, ρίγανη, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζετε τα φιλέτα με το μίγμα. Τα κάνετε ρολό και τα δένετε με φυτικό σπάγκο στις άκρες. Τα τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και τα περιχύνετε με ένα φλιτζάνι νερό ανακατεμένο με το κρασί. Τα σκεπάζετε και τα ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά να πάρουν λίγο χρώμα αλλά να μη στεγνώσουν. Κατά διαστήματα τα περιχύνετε με το ζωμό του ταψιού. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Διαλύετε τον πελτέ σε νεροπότηρο με λίγο νερό και τον προσθέτετε στο τηγάνι. Ρίχνετε την κάππαρη και την ψιλοκομμένη τομάτα. Αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά να πήξει καλά η σάλτσα. Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τις πέννες και ετοιμάζετε το πέστο. Βάζετε στο μπλέντερ του μίξερ βασιλικό, ανθότυρο, ελαιόλαδο, παρμεζάνα, κουκουνάρι, ξίδι, σκόρδο, αλάτι και τέσσερις κουταλιές νερό. Χτυπάτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Σουρώνετε τις πέννες μόλις βράσουν, τις ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, ρίχνετε μέσα το πέστο και ανακατεύετε. Σερβίρετε τις πέννες με πέστο κι από πάνω τα ρολά κοτόπουλου, από τα οποία έχετε αφαιρέσει τον σπάγκο και γαρνίρετε με την κόκκινη σάλτσα.

Περισσότερα

Μαγειρική

Γκρατέν με μελιτζάνες, πέννες και κοτόπουλο        

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, σε κύβους

600γρ. πέννες

3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους

2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο

3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 φλιτζάνι μπεσαμέλ ή κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

1½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα πικάντικη, τριμμένη

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους 1,5 εκ. και τις ροδέλες σε κύβους. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, τις κόβετε στα τέσσερα και τις στύβετε να φύγουν τα σποράκια. Βράζετε τις πέννες για 11 λεπτά σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τις σουρώνετε. Ζεσταίνετε το λάδι σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια. Κατόπιν, προσθέτετε το κοτόπουλο και συνεχίζετε το σοτάρισμα να αλλάξει χρώμα. Τέλος, ρίχνετε τις μελιτζάνες και τις ανακατεύετε για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 20 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες. Ανακατεύετε το μίγμα με τις βρασμένες πέννες και την μπεσαμέλ ή την κρέμα γάλακτος και το μεταφέρετε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και το τυρί και ψήνετε το φαγητό στο γκριλ για 10 λεπτά σχεδόν, μέχρι να γκρατιναριστεί και να ροδίσει η επιφάνειά του. Σερβίρετε χωρίς καθυστέρηση, συνοδεύοντας με φρέσκια σαλάτα.

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα