Πέμπτη 13 Μαΐου 2021
Connect with us

Μαγειρική

Ομελέτα με τόνο και λαχανικά  

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

10 αβγά

2 κονσέρβες τόνος σε νερό

8 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο

2 κρεμμύδια μικρά, σε φέτες

1 πιπεριά κόκκινη σε μπαστουνάκια

2 φλιτζάνια ανάμικτα λαχανικά

ελαιόλαδο για το τηγάνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε ελάχιστο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με την πιπεριά. Όταν γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτετε τα ανάμικτα λαχανικά και σοτάρετε για λίγο ακόμη. Στο τέλος ανακατεύετε τον τόνο, τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζετε το περιεχόμενο του σε πιάτο. Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ με λίγο νεράκι και το τυρί. Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνετε τα αβγά. Μετά από λίγο χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι. Όταν ροδίσει η κάτω πλευρά και πήξει και η πάνω πλευρά, ρίχνετε το μίγμα του τόνου που έχετε στο πιάτο πάνω από την ομελέτα και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Μετά από λίγο διπλώνετε την ομελέτα και τη βγάζετε σε πιατέλα.

Μαγειρική

Πικάντικο λιβανέζικο κοτόπουλο και πιλάφι

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κοτόπουλο μεγάλο, σε μερίδες

2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι

3 κουτ. σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα, κομμένα στη μέση (κατά μήκος)

2 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους

½ φλιτζάνι μικρές σταφίδες μαύρες, μουσκεμένες σε 1 φλιτζάνι νερό

½ φλιτζάνι βούτυρο + ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγάλο, με 3 γαρίφαλα καρφωμένα πάνω

1 μεγάλη τομάτα ώριμη, χαραγμένη στα τέσσερα

1 ξυλάκι κανέλας

1 κουτ. σούπας κανέλα

2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

400γρ. γιαούρτι για το σερβίρισμα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε την κανέλα σε σκόνη με το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζετε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου με το μίγμα και τα σοτάρετε με το μισό βούτυρο και ελαιόλαδο να ροδίσουν. Προσθέτετε το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα, την τομάτα, το ξυλάκι κανέλας και αρκετό καυτό νερό να σκεπαστεί το κοτόπουλο. Όταν πάρει βράση, προσθέτετε το μισό από το υπόλοιπο βούτυρο και ελαιόλαδο. Σιγοβράζετε το κοτόπουλο για 45 λεπτά να ψηθεί. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Αφαιρείτε τα κόκαλα και την πέτσα του και τεμαχίζετε το ψαχνό σε μικρότερα κομμάτια. Στραγγίζετε το ζωμό του κοτόπουλου και τον μετράτε. Συμπληρώνετε με όσο νερό χρειάζεται για να γίνει πέντε φλιτζάνια σε ποσότητα και βάζετε το ζωμό να βράσει. Προσθέτετε το ρύζι και το σιγοβράζετε σκεπασμένο για 15 λεπτά. Ανοίγετε την κατσαρόλα και τοποθετείτε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου χωρίς να ανακατέψετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σταθεί. Σε μικρό τηγάνι σοτάρετε τα αμύγδαλα και τους κουκουναρόσπορους με το υπόλοιπο βούτυρο και ελαιόλαδο. Στραγγίζετε τις σταφίδες από το νερό και τις προσθέτετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και αποσύρετε από τη φωτιά. Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και στρώνετε σε μεγάλη πιατέλα με τα μισά κομμάτια. Τοποθετείτε όλο το πιλάφι από πάνω και μετά στρώνετε το υπόλοιπο κοτόπουλο. Τέλος, πασπαλίζετε με αμύγδαλα, κουκουναρόσπορους και σταφίδες. Σερβίρετε συνοδεύοντας με γιαούρτι.

Περισσότερα

Μαγειρική

Στριφτούδια με κιμά και γραβιέρα Κρήτης

Δημοσιεύθηκε

στις

 

           

Υλικά (για 4 άτομα)

400γρ. στριφτούδια Κρήτης

120γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη

1 κουτ. σούπας στακοβούτυρο

Για τον κιμά

300γρ. κιμά ανάμικτο (χοιρινό και μοσχαρίσιο)

200γρ. απάκι

½ σκελίδα σκόρδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

100ml κρασί λευκό

1 φύλλο δάφνη

1 κόκκος μπαχάρι

Εκτέλεση

Κόβετε το απάκι σε μικρούς κύβους και το αλέθετε στον πολτοποιητή μέχρι να γίνει κιμάς. Σε τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το κρεμμύδι και μόλις μαραθεί λίγο ρίχνετε το σκόρδο και τον πελτέ. Προσθέτετε τον κιμά και το απάκι και σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τη δάφνη και το μπαχάρι. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε λίγο νερό και καλύπτετε με το καπάκι. Αφήνετε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Βράζετε τα στριφτούδια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε καλά. Στην ίσια κατσαρόλα όπου βράσατε τα στριφτούδια λιώνετε το στακοβούτυρο μέχρι να πάρει χρώμα και προσθέτετε τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε καλά με τον κιμά και το τυρί και σερβίρετε. Για επιπλέον φρεσκάδα μπορείτε να γλασάρετε μερικά τοματίνια και να προσθέσετε λίγο φρεσκοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό. Τα στριφτούδια είναι παραδοσιακά κρητικά ζυμαρικά και θα τα βρείτε σε παντοπωλεία και μεγάλες υπερ-αγορές.

Περισσότερα

Μαγειρική

Μπιφτέκια κοτόπουλου πανέ στο φούρνο   

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τα μπιφτέκια

½ κιλό κιμά κοτόπουλου (στήθος ή μπούτι)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

3-4 φρυγανιές κοπανισμένες

1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί

ξύσμα + χυμό από μισό λεμόνι

2 κουτ. σούπας μουστάρδα

2 κουτ. σούπας σόγια σος

½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για το πανάρισμα

λίγο αλεύρι

1 αβγό ελαφρά χτυπημένο

1¼ φλιτζανιού φρυγανιά κοπανισμένη ανακατεμένη με ¼ φλιτζανιού κεφαλοτύρι τριμμένο ή άλλο πικάντικο τυρί

αλάτι, πιπέρι

Για το συνοδευτικό

1 πράσινη σαλάτα

ψητές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης (σε μικρά κομμάτια)

ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι

Εκτέλεση

Βάζετε σε μπολ τον κιμά κοτόπουλου, τις κοπανισμένες φρυγανιές, το κρασί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη σόγια σος, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνετε. Σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και το ρίχνετε μαζί με το λάδι του στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνετε καλά το μίγμα και μετά το πλάθετε σε 8 μπιφτέκια μέτριου μεγέθους. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180°C στον αέρα. Βάζετε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, το χτυπημένο αβγό και το μίγμα της φρυγανιάς. Πρώτα τα αλευρώνετε, μετά τα βουτάτε στο αβγό και κατόπιν στο μίγμα της φρυγανιάς ώστε να καλυφθούν εντελώς. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετείτε πάνω τα μπιφτέκια. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα ανακατεμένη με ψητές κόκκινες πιπεριές, και περιχύνετε με ένα ανάλαφρο συνοδευτικό με ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι.

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα