Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Πολιτισμός

Έρχονται τα Χριστούγεννα-Οι καθηγητές του εικαστικού εργαστηρίου δημιουργούν εν μέσω καραντίνας δώρα και διάκοσμο

Δημοσιεύθηκε

στις

To δικό τους ξεχωριστό μήνυμα και αποτύπωμα, στο φετινό εορτασμό των Χριστουγέννων και των δράσεων που ετοιμάζει ο Πολιτιστικός Oργανισμός του Δήμου Πατρέων, θα αφήσουν οι νεοπροσληφθέντες καθηγητές του εικαστικού εργαστηρίου.

Μπορεί τα μέτρα για τον κορωνοϊό να οδήγησαν σε αναστολή των μαθημάτων του εργαστηρίου, αλλά οι νέοι διδάσκοντες προσφέρουν τις γνώσεις τους και την καλλιτεχνική τους πείρα, συμμετέχοντας στην προετοιμασία της Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης της πόλης, καταγράφοντας- ταξινομώντας και αξιοποιώντας μια μεγάλη δωρεά κεραμικών έργων του σπουδαίου Πατρινού καλλιτέχνη, Γιώργου Χατζηγιάννη, κατασκευάζοντας Χριστουγεννιάτικα δώρα τα οποία θα διατεθούν δωρεάν στους οικονομικά και κοινωνικά ευάλωτους πολίτες της πόλης, προκειμένου να τους εμψυχώσουν σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες και μαγνητοσκοπώντας βίντεο δημιουργίας εικαστικών κατασκευών που θα προβληθούν ψηφιακά από την ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Την προσφορά των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών μέσα στις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, επισημαίνει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού επισημαίνει, ότι είναι «επιτακτική η ανάγκη για άμεση χρηματοδότησή, ώστε να καλυφθεί πλήρως το κόστος η μισθοδοσία των εργαζόμενων ωρομίσθιων εικαστικών για όλο το διάστημα της αναγκαστικής παύσης λειτουργίας του Εικαστικού Εργαστηρίου, από τον κρατικό προϋπολογισμό.», σημειώνοντας συγχρόνως ότι «είναι καθήκον της κυβέρνησης να στηρίξει τους εργαζόμενους, ιδιαίτερα στο χώρο του πολιτισμού που δικαίως διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από τα συλλογικά τους όργανα.

Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται η ανάγκη για άμεσες προσλήψεις που να καλύπτουν τις ανάγκες της καλλιτεχνικής παιδείας στο σύνολό τους. Δε νοείται ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της Ελλάδας να μην έχει μόνιμο προσωπικό εικαστικών και να υποχρεώνεται από το κράτος να απασχολεί σε τόσο σημαντικές δομές της πόλης εργαζόμενους με οκτάμηνες συμβάσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά την περίοδο του πρώτου lockdown, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου δεν εισπράχθηκαν δίδακτρα από τους μαθητές, με τους εκπαιδευτικούς του Εικαστικού Εργαστηρίου και του Δημοτικού Ωδείου να αμείβονται όπως ήταν σωστό και όφειλε να πράξει ο Οργανισμός από τον προϋπολογισμό του, με την συνολική δαπάνη να ανέρχεται στα 50.000 ευρώ».

Πολιτισμός

Έρχεται το «Καρτ ποστάλ»-Ανακοινώθηκαν οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές για τη σειρά της Βικτόριας Χίσλοπ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το «Καρτ ποστάλ» της Βικτόριας Χίσλοπ, η νέα σειρά, δηλαδή, που ετοιμάζει η βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της, για την κρατική τηλεόραση έχει ήδη μπει στην τελική ευθεία για να φτάσει στις οθόνες μας την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, καθώς εδώ και λίγο καιρό έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τα γυρίσματα τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη.

Για τη σειρά έχουν επιλεγεί 12 ηθοποιοί, όσα και τα επεισόδια της σειράς τα οποία θα είναι αυτοτελή και σε κάθε ένα από αυτά θα λαμβάνει μέρος ένας από τους 12 πρωταγωνιστές, για να βοηθήσει -μέσα από το ρόλο του- τον κεντρικό ήρωα, να βρει τις απαντήσεις που αναζητά σχετικά με τα καρτ ποστάλ που κρατά στα χέρια του.
Να σημειώσουμε ότι το βιβλίο έχει αναφορές στην Πάτρα και τα Καλάβρυτα.
Τρεις από αυτούς τους ηθοποιούς στη σειρά λοιπόν είναι η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Ορφέας Αυγουστίδης -ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει και στο «Νησί» το 2010- και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Στη σειρά θα δούμε και τον ηθοποιό Ανδρέα Κωνσταντίνου.
Στο νησί εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται η ίδια η συγγραφέας, Βικτόρια Χίσλοπ, άνθρωποι της παραγωγής αλλά και κάποιοι τεχνικοί για να κάνουν το ρεπεράζ, την έρευνα δηλαδή για να βρεθούν οι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν στα γυρίσματα. Οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν όλη αυτή τη διαδικασία με μεγάλη χαρά αφού χαίρονται για την προβολή του τόπου τους.

Περισσότερα

Πολιτισμός

Προς πώληση λάβαρα του Πατρινού Καρναβαλιού

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων (ΚΕΔΗΠ) Καρναβάλι Πάτρας διαθέτει προς πώληση λάβαρα του Πατρινού Καρναβαλιού που μπορούν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι και φίλοι του Καρναβαλιού όπως πληρώματα, ιδιώτες κ.ά.

Συγκεκριμένα πωλούνται 5 λάβαρα διαστάσεων 1,20cm x 2,10cm προς 60 ευρώ το ένα και 50 λάβαρα διαστάσεων 1,00cm x 1,80cm προς 45 ευρώ το ένα.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον υπάλληλο Βασίλη Κατσιφάρα στο τηλέφωνο 6906758923.

 

Περισσότερα

Πολιτισμός

Διεκδικεί 80.000 ευρώ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων προχώρησε σε ολοκληρωμένη κατάθεση προτάσεων προς το Υπουργείο Πολιτισμού, οι οποίες αφορούν στην επιχορήγηση του Διεθνούς Φεστιβάλ και των σύνθετων πολιτιστικών δράσεων που υλοποιούνται μέσα από αυτό καθώς και της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Στην πρόταση για την επιχορήγηση του Διεθνούς Φεστιβάλ, περιλαμβάνονται και φέτος εκδηλώσεις και παραστάσεις σε όλη την έκταση του Δήμου, οι οποίες μέσα από τις ενότητες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.
Επιπρόσθετα φέτος με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, προβλέπεται η πραγματοποίηση ενός ιδιαίτερου κύκλου-ενότητας εκδηλώσεων, με θεατρικά έργα και μουσικά δρώμενα, σε συνεργασία με φορείς και συλλογικότητες της πόλης.

Σε σχέση με την ολοκληρωμένη πρόταση επιχορήγησης της Δημοτικής Πινακοθήκης, αυτή περιλαμβάνει δύο ενότητες οι οποίες αφορούν στην παραγωγή και διοργάνωση εκθέσεων – παράλληλες δράσεις – ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών καθώς και την ψηφιακή καταγραφή και αξιοποίηση μόνιμης συλλογής έργων τέχνης-εκδοτικού αρχείου – δημοσιευμάτων-ομιλιών – βίντεο.

Η κατάρτιση των σχετικών προτάσεων για την επιχορήγηση του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας και της Δημοτικής Πινακοθήκης συντάχθηκαν από τους εργαζόμενους στον πολιτιστικό οργανισμό παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, λόγω της πανδημίας και παρά τις σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό.

H αιτούμενη επιχορήγηση αφορά σε ποσά έως 30.000€ και 50.000€ για το Διεθνές Φεστιβάλ και την Δημοτική Πινακοθήκη αντίστοιχα, όπως αυτά έχουν οριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού ως ανώτερο ποσό χρηματοδότησης.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα