Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Τοπική αγορά

Διαδικτυακή έκθεση για τρόφιμα και ποτά από το Επιμελητήριο Αχαΐας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Επιμελητήριο Αχαΐας ενημερώνει τα μέλη του ότι εξετάζει τη συμμετοχή του στην η 1η διαδικτυακή έκθεση για τα Ελληνικά Τρόφιμα και Ποτά, η FMS – FOOD MARKET SHOW 2020 που θα διεξαχθεί στις 8-11 Δεκεμβρίου 2020, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

Η έκθεση οργανώνεται από την GREAT EXHIBITIONS και είναι η 1η διαδικτυακή έκθεση ελληνικών τροφίμων και ποτών, με στόχο την παγκόσμια αγορά και με απόλυτα εμπορικό χαρακτήρα, η οποία θα φιλοξενηθεί σε ένα λειτουργικό Ψηφιακό περιβάλλον. Η έκθεση στοχεύει στους Έλληνες παραγωγούς και τους διεθνείς αγοραστές προερχόμενους από τον κλάδο της οργανωμένης λιανικής, χονδρεμπορίου, ξενοδοχείων και μαζικής εστίασης.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει προβολή νέων και καινοτόμων προϊόντων των εταιρειών – μελών, Διεύρυνση και ανάπτυξη επαφών με σημαντικούς αγοραστές σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σε 4 μέρες, Εμπορικές B2B συναντήσεις με δυνατότητα αποστολής δειγμάτων (διαδικασία που αναλαμβάνει ο εκθέτης), Προκαθορισμένες συναντήσεις με αγοραστές σε συνεργασία με την εταιρεία Stamegna, παρουσία στο 1ο εκθεσιακό γεγονός ελληνικών τροφίμων και ποτών, μετά από το κενό εκθεσιακό έτος 2020 λόγω της νόσου covid-19 και Ψηφιακή δικτύωση με επαγγελματίες αγοραστές από την ασφάλεια του χώρου όλων των εμπλεκόμενων μερών χωρίς την ανάγκη ταξιδιών.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, προσπαθεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες να βρίσκεται κοντά στα μέλη του και μέσα σε αυτά τα πλαίσια καλεί όλες τις εταιρείες, οι οποίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν να επικοινωνήσουν με την κα Νόρα Νικολοπούλου έως τις 25.11.2020 στο [email protected] ή στο 694 88 99901 προκειμένου να οργανωθεί μία παρουσίαση από την διοργανώτρια εταιρεία στην οποία θα μπορέσουν να δουν την διάρθρωση των περιπτέρων αλλά και να θέσουν τις απορίες τους άμεσα.

Τοπική αγορά

Πάτρα: Ζητείται κοπέλα για φύλαξη διδύμων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ζητείται κοπέλα έως 40 ετών για φύλαξη δίδυμων.

Φοιτήτρια νηπιαγωγός ή λογοθεραπεύτρια.

Απαραίτητες οι συστάσεις. Τηλέφωνο επικοινωνίας 693 6218329

Περισσότερα

Οικονομία

Κτηματολόγιο : Ποιες περιοχές της Αιγιάλειας αφορά, τι πρέπει να κάνουν οι κάτοχοι ακίνητης περιουσίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο ενημερώνει όσες και όσους είναι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ανατολικής Αττικής πως ξεκίνησε χθες η Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων.

Η διαδικασία της Ανάρτησης έχει διάρκεια δύο μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις για όσους μένουν στο εξωτερικό και πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, πλήρως ψηφιακά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης.

Οι ιδιοκτήτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr, μπορούν να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν ή να διορθώσουν την καταγραφή της ιδιοκτησίας τους, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:
• Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
• Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)
Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.
Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση διόρθωσης (μέχρι την αντίστοιχη ημερομηνία λήξης), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.
Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 08/06/2021 για τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και μέχρι 18/09/2021 για τις περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις ψηφιακά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.
Από την έναρξη της Ανάρτησης τίθενται σε ισχύ οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995 (που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου και στην καταχώριση οποιασδήποτε πράξης στο Υποθηκοφυλακείο).
ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΟΤΑ: Ακράτας , Αιγείρας, Διακοπτού, Ελαιώνος Αιγιαλείας, Ελίκης, Ζαχλωριτίκων, Νικολαιίκων, Παραλίας Πλατάνου, Πλατάνου, Ριζομύλου, Ροδιάς και Τραπέζης
Γραφεία Κτηματογράφησης:
-Κράθιο Αιγιαλείας (ισόγειο κατάστημα επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών, πλησίον της διασταύρωσης για Ακράτα), τηλ. 26960-32125, Ε-mail: [email protected] (μόνο για πληροφορίες), .Καθημερινές 8:00 -16:00 και Τετάρτη 8:00 -20:00
-Διακοπτό (ισόγειο κατάστημα, έναντι Πνευματικού Κέντρου Διακοπτού), τηλ. 26910-43410, mail: [email protected] (μόνο για πληροφορίες).Καθημερινές 8:00 -16:00 και Τετάρτη 8:00 -20:00
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ktima-akrata-diakopto.gr υπάρχει εφαρμογή μέσω της οποίας μπορείτε να κλείσετε ραντεβού.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στην… ουρά τα μικρά εμπορικά!

«Πλήρωσαν» το τίμημα του συνωστισμού στα καταστήματα των πολυεθνικών

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Βαρύ το κλίμα στην τοπική αγορά από τα επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η ένταξη του Δήμου Πατρέων στην ζώνη «Αυξημένου Κινδύνου». Δυστυχώς οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις «πλήρωσαν» για ακόμη μία φορά το τίμημα του συνωστισμού που παρατηρήθηκε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έξω από τα καταστήματα των πολυεθνικών.

Από το Σάββατο επέστρεψαν οι κορδέλες και τα τραπεζάκια στην είσοδο των εμπορικών επιχειρήσεων, πλην των καταστημάτων με είδη ένδυσης, υπόδησης και των βιβλιοπωλείων στα οποία επιτρέπεται να εισέρχονται οι καταναλωτές αρκεί να έχουν κλείσει ραντεβού.

Τα νέα δεδομένα στην αγορά μετά το lockdown στην Πάτρα εκτός από αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα κάνουμε τα ψώνια μας έφερε στο προσκήνιο την λειτουργία της αγοράς σε δύο ταχύτητες αλλά και την έντονη αγωνία των εμπόρων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την επιβίωσή τους.

Οι Πατρινοί έμποροι είχαν «επενδύσει στην εκπτωτική περίοδο καθώς το διάστημα πριν τις γιορτές ήταν κλειστοί και το εμπόρευμα παραμένει στα ράφια τους. Η αγωνία είναι μεγάλη καθώς εάν δεν δουλέψουν δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν τις επιταγές και τις υποχρεώσεις τους αλλά και να ζήσουν τις οικογένειές τους.

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Τα νέα περιοριστικά μέτρα προκάλεσαν και αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Τα εμπορικά ανοίγουν στις 9 το πρωί και κλείνουν στις 5 το απόγευμα, ενώ ορισμένοι έμποροι εξετάζουν το ενδεχόμενο τις Δευτέρες και τις Τετάρτες να κλείνουν νωρίτερα (στις 2 μ.μ.) κάτι που θα εξαρτηθεί από το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Ωστόσο ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας και στα σούπερ μάρκετ το Σάββατο προκάλεσε «ουρές» και συνωστισμό έξω από τις αλυσίδες τροφίμων.

Διαφοροποιημένο πλέον είναι και το ωράριο και στα μίνι μάρκετ, τα οποία κλείνουν στις 5.30 μ.μ.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΑΓΟΡΑ

Η αγορά στην «κόκκινη» Πάτρα λειτουργεί με click away (προπαραγγελία και παραλαβή από το κατάστημα) και click inside (ραντεβού για ψώνια εντός του καταστήματος μόνο για τα είδη ένδυσης, υπόδησης και τα βιβλιοπωλεία).

Φυσικά  και στις δύο περιπτώσεις ισχύουν περιορισμοί, αφού εντός των καταστημάτων  ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών είναι ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ., ενώ για τη μετακίνηση του ο καταναλωτής θα πρέπει να στείλει sms με τον κωδικό 2 στο 13033 είτε να συμπληρώσει το ειδικό έντυπο.

 

 

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα