Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
Connect with us

Μαγειρική

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά και γάλα!

Δημοσιεύθηκε

στις

Το νηστίσιμο κέικ σοκολάτας δεν είναι μόνο εύκολο στην παρασκευή του, αλλά έχει και πολύ απλά υλικά, από εκείνα που συνήθως υπάρχουν στο ντουλάπι μας,

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το νηστίσιμο κέικ είναι:

3 κουταλιές της σούπας κακάο, 2 κούπες αλεύρι, 1 κούπα ζάχαρη, 2 κουταλάκι σόδα, 1 πρέζα αλάτι, 2 βανίλιες, 5 κουταλιές της σούπας λάδι, 1 κουταλιά της σούπας ξύδι άσπρο, 1 κούπα νερό.

Για την επικάλυψη σοκολάτας:
1 σοκολάτα μαύρη

Επί το έργον:
Κοσκινείστε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και τις βανίλιες και έπειτα, σε ένα μπωλάκι, ανακατέψτε το κακάο, το αλεύρι, τις βανίλιες, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το αλεύρι, μέχρι να γίνουν όλα ένα.

Προσθέστε το λάδι και το ξύδι και ανακατέψτε καλά. Τέλος, προσθέστε και το νερό και χτυπήστε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί, μέχρι να φτιάξετε την επικάλυψη σοκολάτας.

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέστε και μια κουταλιά ελαιόλαδο για να γίνει πιο λεία η επιφάνεια της σοκολάτας.

Βγάλτε το μείγμα του κεικ σοκολάτας από το ψυγείο και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Για να δείτε αν είναι έτοιμο, βυθίστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κεικ.

Μόλις το βγάλετε από τον φούρνο, βάλτε του τη λιωμένη σοκολάτα και αφήστε το στο ψυγείο να παγώσει.

Μερικά συμβουλές ακόμα:
1) Μην ξεχάσετε να βάλετε λίγο λάδι στο ταψί σου για να μην κολλήσει το κέικ .

2) Μπορείτε να το σερβίρετε και χωρίς τη λιωμένη σοκολάτα , αλλά να το πασπαλίσετε με λίγη ζάχαρη άχνη.

3) Για διπλή δόση κεικ, χρησιμοποίησε διπλή ποσότητα υλικών.

4)Επίσης, αυτή η ζύμη μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για γρήγορα και νηστίσιμα cupcakes.

 

Μαγειρική

Αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης 

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 πιπεριές Φλωρίνης

1 μεγάλη πατάτα

1 μεγάλο καρότο

50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

400γρ. αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο

300ml ζωμό λαχανικών ή νερό

1 μικρό ματσάκι άνηθο

1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ καθαρίζετε και ψιλοκόβετε όλο το κρεμμύδι και τις πιπεριές και κόβετε σε κύβους την πατάτα και το καρότο. Σε κατσαρόλα ζεσταίνετε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου, σοτάρετε τα λαχανικά και τον αρακά για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον άνηθο ψιλοκομμένο και αλατοπιπερώνετε. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και βράζετε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο πελτέ ή ψιλοκομμένη ντομάτα αν θέλετε.

Περισσότερα

Μαγειρική

Φιλέτο κοτόπουλου με φινόκιο, καρότα και μουστάρδα   

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

4 στήθη κοτόπουλου

4 τεμάχια φινόκιο κομμένα στα 4

4 καρότα, σε ροδέλες

20ml ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες, με τη φλούδα

ξύσμα από 1 λεμόνι

½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο

¼ ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

200ml ζωμό κότας

50γρ. μουστάρδα Ντιζόν

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Αλατίζετε το κοτόπουλο. Σε μεγάλο και βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρετε τα στήθη κοτόπουλου με το ελαιόλαδο για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το κρατάτε σκεπασμένο σε ζεστό φούρνο. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε το σκόρδο και το φινόκιο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές και να μαλακώσουν. Προσθέτετε τα καρότα και το ζωμό κότας και βράζετε με σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Αφαιρείτε το σκόρδο από το τηγάνι. Προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε για να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε το μάραθο, το σχοινόπρασο και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Τοποθετείτε το κοτόπουλο στο τηγάνι ξανά για 2 λεπτά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.

Περισσότερα

Μαγειρική

Μπουκιές κοτόπουλου με σουσάμι, ζυμαρικά και σάλτσα γιαουρτιού               

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου κομμένο σε μπουκιές

σουσάμι για το πανάρισμα

500 γρ. βίδες (ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό)

10 ντοματίνια κομμένα στα 2

1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

χυμό από ½ λεμόνι

200 γρ. γιαούρτι

3 σκελίδες σκόρδο

½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Αλατοπιπερώνετε τις μπουκιές του κοτόπουλου, τις περνάτε από το σουσάμι, τις βάζετε σε λαδωμένο ταψί και τις ψήνετε για 30 λεπτά. Στο μεταξύ βάζετε τα ζυμαρικά να βράζουν σε άφθονο αλατισμένο νερό. Χτυπάτε σε ραβδομπλέντερ τα ντοματίνια, το τζίντζερ, τον χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και δύο σκελίδες σκόρδο. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές και την τελευταία σκελίδα σκόρδο ολόκληρη. Την πετάτε στο τέλος. Ρίχνετε στο τηγάνι το μίγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Παίρνετε τις πένες από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνετε στη σάλτσα, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει ωραία, και σερβίρετε με τις μπουκιές του κοτόπουλου, πασπαλίζοντας με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα