Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νοσοκομείο Πύργου: Έρευνα για ασθενή που κινδύνευσε

Δημοσιεύθηκε

στις

Τον δρόμο της διερεύνησης έχει πάρει η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας για τον κίνδυνο που διέτρεξε ασθενής στο νοσοκομείο του Πύργου επειδή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου Πύργου, είχε αποσυρθεί ουρολόγος από το πρόγραμμα εφημεριών, με αποτέλεσμα να μην έχει ο ασθενής τις εξειδικευμένες φροντίδες υγείας που απαιτούνταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», διεξάγεται από την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή του συγκεκριμένου ασθενή.

Με βάση τις ίδιες πηγές έως και σήμερα έχει προκύψει ότι ο ασθενής μπήκε την προηγούμενη Παρασκευή στο νοσοκομείο με εξέταση γενική αίματος, όπου εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε 30 αιματοκρίτη, τον είδε γιατρός, χωρίς να δοθεί κάποια ειδική θεραπευτική αγωγή.

Το Σάββατο το πρωί ο αιματοκρίτης είχε πέσει στο 17 και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ενημερώθηκε ο αρμόδιος ιατρός προκειμένου να έρθει στο νοσοκομείο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ασθενή, αλλά εμφανίστηκε στις 7:00 μ.μ….

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο νόμος ορίζει πως αν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή ασθενούς και ενημερωθεί γιατρός ακόμα και όταν δεν είναι εφημερία θα πρέπει άμεσα να προσέλθει, προκειμένου να παρέχει τις φροντίδες που απαιτείται στον ασθενή.

Η έρευνα που διεξάγεται έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται το πόρισμα να παραδοθεί στην Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, στο οποίο εξετάζεται το ενδεχόμενο της ύπαρξης ευθύνης για την παρακολούθηση και την εξέλιξη της πορείας του συγκεκριμένου ασθενούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. “Πατρίς” η απόσυρση του Ουρολόγου από την εφημερία τη συγκεκριμένη ημέρα είχε γίνει λόγω του ότι το νοσοκομείο του Πύργου δεν ήταν σε γενική εφημερία, αλλά σε περιορισμένης έκτασης και θεωρήθηκε από την Διεύθυνση Ιατρικών Υπηρεσιών ότι δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει.

Συνεχίζονται οι χημειοθεραπείες

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» έχει ήδη γίνει ανάκληση της απόφασης για την μη χορήγηση χημειοθεραπευτικών φαρμάκων σε ασθενείς.

Μάλιστα υπάρχει email προς το φαρμακείο του νοσοκομείου σταλμένο στις 9:56 (Πέμπτη βράδυ), από τον Διοικητή του νοσοκομείου όπου δίνει εντολή για την συνέχιση της χορήγησης των φαρμάκων σε ασθενείς με καρκίνο.

Κύριος λόγος που είχε διαταχθεί η προσωρινή αναστολή των χημειοθεραπειών στην ουρολογική κλινική ήταν το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πού εναποθέτονται τα φάρμακα τα οποία χορηγούνται μετά από ανάμιξη στους καρκινοπαθείς ασθενείς.

Η έρευνα για το θέμα αυτό συνεχίζεται από την διοίκηση του νοσοκομείου προκειμένου να διαπιστωθεί αν ακολουθούνται οι κανόνες ασφαλείας που απαιτούνται στην εναπόθεση των φαρμάκων για το καρκίνο, για τα οποία απαιτείται ειδική διαδικασία γιατί σε ενδεχόμενη επαφή με τον ανθρώπινο οργανισμό μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας.

www.patrisnews.gr

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Επεισόδιο και σύλληψη ενός άνδρα στην Αρόη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη σύλληψη ενός άνδρα προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης η ΕΛ.ΑΣ στην περιοχή της Αρόης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία κλήθηκε σε περιστατικό που έλαβε χώρα στην οδό Αμφίσσης. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση από τον άνδρα στην προσπάθειά τους να περάσουν χειροπέδες, με τον ίδιο να διαφεύγει από το σημείο. Λίγα λεπτά αργότερα εντοπίστηκε από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθη και μεταφέρθηκε στην Ερμού.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

17 κρούσματα κορωνοϊού στην Αχαΐα

Δημοσιεύθηκε

στις

Μειωμένος σε σχέση με την Τετάρτη(25/11) είναι ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του gnomip.gr ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει σε λίγη ώρα 17 νέες περιπτώσεις του ιού στην περιοχή.

Το μεγαλύτερο φορτίο παραμένει σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ υψηλά είναι τα νούμερα για μια ακόμη ημέρα και στη Θεσσαλία.

Αναλυτικότερα:

– 2 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 408 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής

– 562 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

– 42 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας

– 17 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

– 5 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας

– 22 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών

– 24 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας

– 26 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ευρυτανίας

– 11 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

– 70 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας

– 19 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων

– 37 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου

– 28 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς

– 6 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

– 12 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς

– 26 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

2 κρούσματα από την Π.Ε. Λακωνίας

– 115 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

– 14 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου

– 4 κρούσματα στην Π.Ε. Λήμνου

– 52 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

– 10 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

– 42 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

– 70 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

– 113 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

– 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

– 9 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

– 8 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

– 2 κρούσματα στην Π.Ε. Σάμου

– 64 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

– 1 κρούσμα στην Π.Ε. Σποράδων

– 40 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

– 25 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

– 29 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας

– 27 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

– 7 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

18 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Το ντεμπούτο της Μαργαρίτας Παπανδρέου και το παρασκήνιο

Δημοσιεύθηκε

στις

Το ντεμπούτο της Μαργαρίτας-Ελενας Παπανδρέου στο δημόσιο χώρο ήταν επιτυχημένο. Η παρουσία της στη διαδικτυακή συζήτηση για τις έμφυλες ανισότητες ήταν σεμνή και ουσιαστική.

Πρόσωπα που παρακολούθησαν την ομιλία της βεβαιώνουν ότι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη και έκανε μια τεκμηριωμένη παρουσίαση της εικόνας που υπάρχει στα πανεπιστήμια. Με ενδιαφέρον αναμένεται η συνέχεια.

Η Μαργαρίτα-´Ελενα Παπανδρέου, μοριακή βιολόγος-ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Κρήτης ξεκαθάρισε από την αρχή, για να αποφευχθούν παρεξηγήσεις, ότι θα μιλήσει σαν επιστήμονας.

Ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη για την παρουσίαση στοιχείων σε ευρωπαϊκό επίπεδο που τεκμηριώνουν την ανισότητα των φύλων στους χώρους της ανώτατης παιδείας και έκανε μια βιωματική προσέγγιση με βάση την προσωπική της εμπειρία.

Η μόνη αναφορά στην καταγωγή της έγινε για να σημειώσει ότι στην οικογένειά της το θέμα της ισότητας των φύλων ήταν πάντα πολύ σημαντικό. Πράγματι, η γιαγιά της, η Μαργαρίτα Τσαντ Παπανδρέου είχε έντονη φεμινιστική δράση και θεωρείται ότι συνέβαλε στην αλλαγή του οικογενειακού δικαίου από τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Η απουσία οποιουδήποτε στελέχους από το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά από την παρακολούθηση της εκδήλωσης προφανώς και δεν είναι τυχαία. Ούτε η σημασία που δόθηκε στην προβολή στην ανάλογη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη μέρα στην οποία μίλησε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Με άλλα λόγια, έγινε ό,τι ήταν δυνατόν για να υποβαθμιστεί η συζήτηση στην οποία συμμετείχε η Μαργαρίτα-Έλενα Παπανδρέου. Σαν να μην υπήρχε, προωθείτο λίγες ώρες πριν, εκδήλωση για την οικονομία την Πέμπτη με τη συμμετοχή των Ν. Χριστοδουλάκη και Φ. Σαχινίδη.

Όλοι πιθανολογούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και βέβαια ήξερε, προφανώς ρωτήθηκε, για το βάπτισμα του πυρός της κόρης του στη δημόσια συζήτηση. Και πολλοί αναρωτιούνται αν ο ίδιος έπαιξε ρόλο στην επιλογή ενός forum εκτός του ελέγχου της Χαριλάου Τρικούπη.

Οι εικασίες σχετικά με τις προθέσεις του Γ. Παπανδρέου έχουν ενδιαφέρον δεδομένης της εσωκομματικής συγκυρίας, με τη μάχη για την ηγεσία να έχει ατύπως ξεκινήσει και τον Ανδρέα Λοβέρδο να εμφανίζεται ως ο υποψήφιος που θα μετακινήσει το ΚΙΝΑΛ προς την ΝΔ. Στην περίπτωση που κέρδιζε την αρχηγία, το ΚΙΝΑΛ, πιθανότατα, θα οδηγείτο σε διάσπαση και σίγουρα ο Γ. Παπανδρέου δεν θα ακολουθούσε τον πρώην υπουργού του…

www.aftodioikisi.gr

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Advertisement

Αυτή την εβδομάδα