Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Νοσοκομείο Πύργου: Έρευνα για ασθενή που κινδύνευσε

Published

on

Τον δρόμο της διερεύνησης έχει πάρει η υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας για τον κίνδυνο που διέτρεξε ασθενής στο νοσοκομείο του Πύργου επειδή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου Πύργου, είχε αποσυρθεί ουρολόγος από το πρόγραμμα εφημεριών, με αποτέλεσμα να μην έχει ο ασθενής τις εξειδικευμένες φροντίδες υγείας που απαιτούνταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», διεξάγεται από την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή του συγκεκριμένου ασθενή.

Με βάση τις ίδιες πηγές έως και σήμερα έχει προκύψει ότι ο ασθενής μπήκε την προηγούμενη Παρασκευή στο νοσοκομείο με εξέταση γενική αίματος, όπου εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε 30 αιματοκρίτη, τον είδε γιατρός, χωρίς να δοθεί κάποια ειδική θεραπευτική αγωγή.

Το Σάββατο το πρωί ο αιματοκρίτης είχε πέσει στο 17 και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ενημερώθηκε ο αρμόδιος ιατρός προκειμένου να έρθει στο νοσοκομείο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του ασθενή, αλλά εμφανίστηκε στις 7:00 μ.μ….

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο νόμος ορίζει πως αν βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή ασθενούς και ενημερωθεί γιατρός ακόμα και όταν δεν είναι εφημερία θα πρέπει άμεσα να προσέλθει, προκειμένου να παρέχει τις φροντίδες που απαιτείται στον ασθενή.

Η έρευνα που διεξάγεται έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται το πόρισμα να παραδοθεί στην Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα, στο οποίο εξετάζεται το ενδεχόμενο της ύπαρξης ευθύνης για την παρακολούθηση και την εξέλιξη της πορείας του συγκεκριμένου ασθενούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. “Πατρίς” η απόσυρση του Ουρολόγου από την εφημερία τη συγκεκριμένη ημέρα είχε γίνει λόγω του ότι το νοσοκομείο του Πύργου δεν ήταν σε γενική εφημερία, αλλά σε περιορισμένης έκτασης και θεωρήθηκε από την Διεύθυνση Ιατρικών Υπηρεσιών ότι δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει.

Συνεχίζονται οι χημειοθεραπείες

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς» έχει ήδη γίνει ανάκληση της απόφασης για την μη χορήγηση χημειοθεραπευτικών φαρμάκων σε ασθενείς.

Μάλιστα υπάρχει email προς το φαρμακείο του νοσοκομείου σταλμένο στις 9:56 (Πέμπτη βράδυ), από τον Διοικητή του νοσοκομείου όπου δίνει εντολή για την συνέχιση της χορήγησης των φαρμάκων σε ασθενείς με καρκίνο.

Κύριος λόγος που είχε διαταχθεί η προσωρινή αναστολή των χημειοθεραπειών στην ουρολογική κλινική ήταν το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πού εναποθέτονται τα φάρμακα τα οποία χορηγούνται μετά από ανάμιξη στους καρκινοπαθείς ασθενείς.

Η έρευνα για το θέμα αυτό συνεχίζεται από την διοίκηση του νοσοκομείου προκειμένου να διαπιστωθεί αν ακολουθούνται οι κανόνες ασφαλείας που απαιτούνται στην εναπόθεση των φαρμάκων για το καρκίνο, για τα οποία απαιτείται ειδική διαδικασία γιατί σε ενδεχόμενη επαφή με τον ανθρώπινο οργανισμό μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας.

www.patrisnews.gr

Ροή ειδήσεων

Advertisement