Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο αγώνας των συμβασιούχων της Κοινωφελούς αποτέλεσε και πάλι πεδίο αντιπαράθεσης

Published

on

Η διεκδίκηση μόνιμης εργασίας από συμβασιούχους των προγραμμάτων της Κοινωφελούς αποτέλεσε για ακόμη μία φορά πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ δημοτικής Αρχής και παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Αφορμή στάθηκε η προγραμματισμένη εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει πρώην εργαζόμενοι, η οποία τελικά δεν έγινε λόγω του κορωνοϊού.

ΓΡ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Με αφορμή την προγραμματισμένη εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος ανέφερε πως «θα ήταν αδιανόητο να μην στοιχιζόμαστε στο πλευρό των 200 περίπου εργαζομένων της Κοινωφελούς του Δήμου Πατρέων που ζητούν τη παραμονή στην εργασία τους και τη στήριξη του Δημάρχου της Πάτρας σε αυτό τον αγώνα τους.
Οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς βρίσκονται σε απόγνωση καθώς είναι οικονομικά μετέωροι ενώ δεν μπορούν καν να λάβουν τα επιδόματα που δίνονται από την κυβέρνηση. Είμαστε στο πλευρό τους και στηρίζουμε τον αγώνα τους και καλούμε το Δήμαρχο της Πάτρας να είναι και αυτός αρωγός στη μάχη που δίνουν για δουλειά, επιβίωση και αξιοπρέπεια. Ιδίως αυτή την τόσο κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλους ανέργους».

Γ. ΡΩΡΟΣ: ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Από την πλευρά του ο Γιώργος Ρώρος έκανε λόγο για επιλεκτική στήριξη της δημοτικής Αρχής με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε αδιέξοδο οι περίπου 200 εργαζόμενοι της κοινωφελούς. Όπως τονίζει «ας αφήσει η Δημοτική αρχή τις ανέξοδες αγωνιστικές κορώνες και να λάβει όλες εκείνες τις αποφάσεις που χρειάζονται, ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους, για να μην συντρέχουν οι λόγοι συγκέντρωσης. Η Ώρα Πατρών από την πρώτη στιγμή στάθηκε έμπρακτα συμπαραστάτης στο δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και θα συνεχίσει να είναι, δεν θα λάβουν δε ούτε καν το πενιχρό επίδομα των τετρακοσίων ευρώ που θα χορηγήσει η κυβέρνηση».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ: «ΛΑΘΟΣ ΠΟΡΤΑ ΧΤΥΠΗΣΑΝ…»

Στις ανακοινώσεις των δύο παρατάξεων απάντησε η δημοτική Αρχή της Πάτρας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως «με πολλή μεγάλη καθυστέρηση οι παρατάξεις του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζονται σήμερα, να υποστηρίζουν μια ομάδα εργαζομένων του Κοινωφελούς Προγράμματος του Δήμου και να ζητάνε από τον Δήμαρχο να τους συμπαρασταθεί. Πρόκειται για υποκρισία και φαρισαϊσμό.
Ο κ. Αλεξόπουλος, μπορεί να μας ενημερώσει ως πρώην Αντιπεριφερειάρχης, πόσοι συμβασιούχοι του Κοινωφελούς Προγράμματος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρέμειναν στη θέση τους ως εργαζόμενοι αορίστου χρόνου, όταν τελείωναν τα προγράμματα;
Θυμίζουμε επίσης, ότι ο κ. Ρώρος, ως υποψήφιος Δήμαρχος, αρνήθηκε ακόμα και να συναντήσει, τους άλλους, εκατοντάδες εργαζόμενους στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Λάθος πόρτα χτύπησαν. Η Δημοτική Αρχή, όλα αυτά τα χρόνια, με συνέπεια στήριξε και στηρίζει, όλους τους συμβασιούχους.
Είναι γνωστή η έμπρακτη στήριξη της Δημοτικής Αρχής προς τους εργαζόμενους με οποιαδήποτε σχέση εργασίας όπως στην περίπτωση της κοινωφελούς εργασίας των 8μηνων μέσω ΟΑΕΔ».

Ροή ειδήσεων

Advertisement