Connect with us

Βόλεϊ

Ο Πατρινός Παναγιώτης Πελεκούδας μίλησε για την Ε.Π.ΑΘΛ.Α.

Published

on

Συνέντευξη τύπου ενόψει της συγκρότησης της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.), σε εφαρμογή της Σύμβασης Macolin του Συμβουλίου της Ευρώπης, για τους χειραγωγημένους αγώνες, παρέθεσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Είμαστε αποφασισμένοι και στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στη χειραγώγηση των αγώνων. Υπάρχει η ισχυρή πολιτική βούληση και δημιουργείται το πλαίσιο, η δομή σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, που αποτελεσματικά και με θεσμικό τρόπο μπορεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό. Η αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων είναι ένα ομαδικό άθλημα. Και για πρώτη φορά με την Ε.Π.ΑΘΛ.Α. ενώνουν τις δυνάμεις τους όλοι οι αρμόδιοι φορείς και οι αρχές του κράτους για να προστατέψουμε τον αθλητισμό», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης αναφερόμενος στη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης αθλητικής μεταρρύθμισης απέναντι σ’ ένα παγκόσμιο φαινόμενο.
Για την ωφελιμότητα της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. εκφράστηκαν αρκετοί φορείς του αθλητισμού και ανάμεσά τους και ο Πατρινός βολεϊμπολίστας Παναγιώτης Πελεκούδας, ο οποίος μίλησε ως πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ και κατέθεσε τη δική του άποψη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement