Τετάρτη 12 Μαΐου 2021
Connect with us

Ελλάδα

Lockdown: Φροντίζοντας την ψυχική μας υγεία εν μέσω καραντίνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Είναι πιο σημαντικό από ποτέ στο lockdown να παραμείνουμε σωματικά αλλά και ψυχικά ασφαλείς, φροντίζοντας για την ευημερία ολόκληρης της οικογένειας.

Οι τελευταίοι μήνες έχουν αποδειχθεί απρόσμενα δύσκολοι ενώ το δεύτερο κύμα της πανδημίας «έφερε» το δεύτερο πανελλαδικό lockdown, ύστατη προσπάθεια των ειδικών να «φρενάρουν» την ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού. Χωρίς σαφές τέλος σε αυτές τις ολοένα και πιο ζοφερές συνθήκες, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να φροντίσουμε εκτός της σωματικής – τηρώντας πιστά τα μέτρα προστασίας – και την ψυχική μας υγεία, η οποία καταπονείται από τις αρνητικές εξελίξεις, το αίσθημα της ανασφάλειας και το απότομο νέο «φυσιολογικό».

Πώς θα διαχειριστούμε το δεύτερο lockdown

Πριν αναφερθούμε σε μερικές από τις πιο αποτελεσματικές πρακτικές που μπορείτε να δοκιμάσετε, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η ελπίδα είναι κάτι που μπορείτε να καλλιεργήσετε, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω σας.

Μαθαίνοντας πώς να καλλιεργείτε την ελπίδα καθημερινά, ενισχύετε την ψυχική σας ανθεκτικότητα για να συνεχίσετε με αμείωτη προσπάθεια, ανεξάρτητα από αυτά που θα φέρει το μέλλον.

#1 Συναισθήματα; Πείτε τα με το όνομά τους
Η απελπισία και η ανασφάλεια μπορεί να κάνει την ζωή πιο γκρίζα και ανυπόφορα «βαριά». Όσο χειρότερα αισθάνεστε, τόσο πιο δύσκολο είναι να συγκεντρωθείτε σε πράγματα που συνήθως απολαμβάνετε.

Το κλειδί για τη ρύθμιση σύνθετων συναισθημάτων έγκειται στην αναγνώριση και την επισήμανση συγκεκριμένων συναισθηματικών καταστάσεων, σύμφωνα με ερευνητική ανασκόπηση. Όσο πιο λεπτομερείς γίνεστε με την αναγνώριση των συναισθημάτων σας τόσο πιο εύκολο γίνεται να προσδιορίσετε τον λόγο που αισθάνεστε έτσι αλλά και τι μπορείτε να κάνετε για αυτό.

Μερικά συναισθήματα που μπορεί να αισθάνεστε περιλαμβάνουν:

Φόβος
Ανησυχία
Πένθος
Δυσπιστία
Πικρία
Θυμός
Ανησυχία
Δοκιμάστε να καταγράψετε όλα όσα αισθάνεστε, καθώς έτσι θα μπορέσετε να τα εκφράσετε και να τα εξωτερικεύσετε κι επομένως να έρθετε σε καλύτερη επαφή μαζί τους. Ο διαλογισμός μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να εξασκήσετε την αναγνώριση και την αποδοχή δυσάρεστων συναισθημάτων αντί να τα.. «κρύβετε» ενστικτωδώς.
#2 Λάβετε δράση όπου και όπως μπορείτε
Στην περίπτωση των παγκόσμιων ανησυχιών, όπως είναι αυτή που σχετίζεται με την πανδημία του κοροναϊού, μπορεί να αισθανθούμε ότι δεν υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε. Οι ενέργειές σας μπορεί να φαίνονται ασήμαντες, αλλά μπορούν να έχουν αντίκτυπο.

Και όπου δεν μπορείτε να δράσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την φωνή σας καθώς μπορείτε ακόμα και έτσι να κάνετε την διαφορά.

Μιλήστε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, προσφέρετε βοήθεια, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα και μην διστάσετε να την ζητήσετε. Εξετάστε άλλους τρόπους για να κάνετε τη διαφορά και ενθαρρύνετε τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

#3 Παραμείνετε στο παρόν
Είναι σημαντικό να παραμείνετε παρόντες, ακόμα και αν το παρόν δεν είναι το καλύτερο.. «μέρος». Παραμένοντας συνειδητά στην παρούσα στιγμή έχετε την ευκαιρία να αντιμετωπίσετε κατά «πρόσωπο» τα συναισθήματά σας κι επομένως να τα διαχειριστείτε πιο ωφέλιμα.

Όταν αυξάνετε την ευαισθητοποίησή σας για τα συγκεκριμένα πράγματα που σας ενοχλούν αυτήν τη στιγμή, ο εντοπισμός χρήσιμων λύσεων προς το παρόν γίνεται ευκολότερος.

Η εστίαση στο παρόν θα σας βοηθήσει, παράλληλα, να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στα καλά πράγματα και να βρείτε νόημα σε μικρές λεπτομέρειες που πολλές φορές «παρασύρονται» από την παλίρροια της αρνητικότητας και της δυσφορίας όταν εστιάζετε σε πράγματα που έχουν ήδη συμβεί ή σε πράγματα που μπορεί να συμβούν στο μέλλον.

www.imommy.gr

Περισσότερα
Advertisement

Ελλάδα

Συντάξεις Ιουνίου 2021: Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής για τα Ταμεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Από την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 έως και την Παρασκευή 28 Μαΐου οι δικαιούχοι συνταξιούχοι αναμένεται να πληρωθούν τις κύριες και επικουρικές συντάξεις  Ιουνίου 2021.

Κατα πληροφορίες,  οι επικρατέστερες ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων Ιουνίου θα είναι οι εξής:

– Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2021 την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)

– Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Μαΐου 2021 την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Ιουνίου 2021 θα πληρωθούν ως εξής:

– Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2021 την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

– Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2021 την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

– Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2021 την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

– Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2021 την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

– Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2021 την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

– Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2021 την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

– Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2021 την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

– Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2021 την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

-Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Περισσότερα

Ελλάδα

Συγκλονίζει ο 32χρονος πιλότος: «Τους παρακαλέσαμε να μην μας κάνουν κακό – Θα τους πιάσει η αστυνομία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο σπίτι του υ επέστρεψε αργά το απόγευμα της Τρίτης ο 32χρονος πιλότος, αρκετές ώρες μετά τον εφιάλτη που έζησε στο ίδιο του το σπίτι, όταν τρεις ληστές εισέβαλαν σε αυτό, σκοτώνοντας την 20χρονη σύζυγό του και δένοντας τον ίδιο, δίπλα στο μερικών μηνών παιδί τους.

Ο 32χρονος πιλότος ελικοπτέρων, που συνοδευόταν από τρεις αστυνομικούς, έφτασε στη μεζονέτα για να πάρει κάποια προσωπικά αντικείμενα, έμεινε σε αυτό για μια ώρα και αποχώρησε.

Κατά την έξοδό του, έκανε συντετριμένος τις πρώτες του δηλώσεις, μετά το τραγικό περιστατικό, στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν.

«Θα τους πιάσουνε. Η αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό. Αυτό που πέρασα εγώ και η οικογένειά μου και η οικογένεια της γυναίκας μου να μην το περάσει ξανά κανείς ποτέ», είπε, πριν αποχωρήσει από το σημείο.

Τι κατέθεσε στους αστυνομικούς ο 32χρονος

Προκαλούν ανατριχίλα όσα περιέγραψε στους αστυνομικούς του τμήματος ανθρωποκτονιών ο πιλότος, για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε τα ξημερώματα της Τρίτης. Εκεί, είδε φωτογραφίες σεσημασμένων κακοποιών και κακοποιών που έχουν αποφυλακιστεί.

«Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου. Τρεις με κουκούλες full face οι δυο και ο τρίτος φορούσε το κάλυμμα λαιμού που έχουν για τις μηχανές και το είχε σηκωμένο μέχρι τη μύτη. Η σωματοδομή τους ήταν κανονική. Με τα όπλα στα χέρια σημάδευαν άλλες φορές εμένα και άλλες φορές το μωρό. Μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά, μου έλεγαν συνέχεια που είναι τα λεφτά ρε», κατέθεσε ο 32χρονος, περιγράφοντας τις στιγμές που ήρθε αντιμέτωπος με τους εγκληματίες.

«Τους είπα που είχα κρυμμένα τα λεφτά για να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο. Είχαμε αγοράσει ένα οικόπεδο και είχαμε κάποια λεφτά στο σπίτι για να τα δώσω για κάποιες αρχικές εργασίες. Άκουγα τη γυναίκα μου να φωνάζει για βοήθεια δεμένη πάνω στο κρεβάτι και εγώ δεμένος στο πάτωμα. Ουρλιάζαμε να μην μας κάνουν κακό. Το μωρό έκλαιγε, η γυναίκα μου φώναζε και κάποιος ή κάποιοι έψαχναν το σπίτι να βρουν και άλλα χρήματα και κοσμήματα. Ξαφνικά έφυγαν από το δωμάτιο ενώ σταμάτησα να ακούω και τη φωνή της συζύγου μου…» πρόσθεσε στην κατάθεσή του.

Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει, οι αστυνομικοί έχουν βεβαιωθεί πως οι αδίστακτοι κακοποιοί γνώριζαν πως υπάρχουν χρήματα στο σπίτι, ενώ ήξεραν λεπτομέρειες για άλλα άτομα που έχουν συνεργαστεί με την οικογένεια του 32χρονου, στοιχεία που υποδηλώνουν πως είχαν παρακολουθήσει καλά και αρκετές φορές την κίνηση στη συγκεκριμένη μεζονέτα.

Περισσότερα

Ελλάδα

Η μουσική επιστρέφει στην εστίαση–Πότε θα «λειτουργήσουν» τα ηχεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη αγωνία αναμένονται οι αυριανές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση, αφού ουσιαστικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να μάθουμε πότε θα πούμε «αντίο» στο lockdown, το οποίο βρίσκεται στη ζωή μας από τον Νοέμβριο του 2020.

Έτσι λοιπόν, στην ενημέρωση της Τετάρτης, στις 18:00, αναμένουμε τις ανακοινώσεις για το επόμενο στάδιο χαλάρωσης των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στο τραπέζι βρίσκεται η παράταση της κυκλοφορίας μέχρι και τις 00.30 το βράδυ από την Παρασκευή, κάτι που «αγγίξει» και τη λειτουργία των εστιατορίων και των καφέ.

Ακόμα, σύμφωνα πάντα με το MEGA, από το Σάββατο 29 Μαΐου αναμένεται να ακούσουμε ξανά μουσική στην εστίαση, ενώ παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 24 Μαΐου παίρνει το click inside για το λιανεμπόριο.

Με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 του μήνα ανοίγουν και οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, χωρίς μοριακό τεστ, ενώ υπάρχει σύσταση για self test.

www.in.gr

Περισσότερα
EKO
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement
Super market arapis
Coffe Island

Αυτή την εβδομάδα