Σάββατο 20 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Lockdown και επαναλειτουργία: Οι πιθανές ημερομηνίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Εφόσον η πανδημία στην χώρα αρχίζει να παρουσιάζει την κάμψη που όλοι περιμένουν από την προσεχή εβδομάδα, το πλέον λογικό είναι να δοθεί παράταση μίας εβδομάδας στο γενικό lockdown και έτσι, η σταδιακή επαναφορά στην «κανονικότητα» να ξεκινήσει από τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου με σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων και των σχολείων.

Η εστίαση μάλλον θα καθυστερήσει άλλη μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα να ανοίξει – εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες – γύρω στις 20 Δεκεμβρίου, δηλαδή τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Μάλιστα, από την εξέλιξη της πανδημίας μέχρι τότε, θα εξαρτηθεί και ο τρόπος με τον οποίο θα κληθεί να λειτουργήσει η εστίαση, ενδεχομένως με ακόμα πιο αυστηρούς όρους. Γιατί, σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται πως πρέπει να αποφευχθούν, όχι απλά οι όρθιοι, αλλά και κάθε είδους συνωστισμός.

Να σημειωθεί ότι φυσικά, δεν θα πραγματοποιηθούν οποιουδήποτε είδους εκδηλώσεις και μαζικές συναθροίσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών. Τέλος, μάλλον αξίζει να αναφερθεί ότι στόχος της κυβέρνησης είναι, η νέα επιστροφή να γίνει κατά τρόπο ώστε να μην υπάρχει κίδυνος και για τρίτο lockdown μέσα στον χειμώνα. Ωστόσο, κανένας δεν μπορεί και να… βάλει το χέρι του στη φωτιά για κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό και εξάλλου, έχει ακουστεί και ήδη το ενδεχόμενο του «ακορντεόν»…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement