Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σημάδια κάμψης στην Αχαΐα-Πόσοι νοσηλεύονται σε “Άγιος Ανδρέας” και ΠΓΝΠ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σημάδια επιπέδωσης της πορείας της πανδημίας στην Αχαΐα, δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, καθώς χθες καταγράφηκαν 19 νέα κρούσματα, δέκα λιγότερα σε σχέση με προχθές.

Αυτό επισημαίνει στην «Γ» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος τονίζει πως η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή μας δείχνει τάσεις σταθεροποίησης μετά από το σημείο – κόκκινο που έφθασε η Αχαΐα με την Τετάρτη με τα 52 νέα κρούσματα!

Την ίδια ώρα, η πίεση στο σύστημα υγείας στην Πάτρα και στα νοσοκομεία της περιοχής είναι ελεγχόμενη με τον αριθμό των νοσηλειών να μειώνεται συνεχώς, καθώς πολλοί ασθενείς παίρνουν εξιτήριο. Χθες, νοσηλεύονταν 50 ασθενείς.

Πιο συγκεκριμένα, 29 ασθενείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, εκ των οποίων 6 στην ΜΕΘ Covid -19 και 23 στην Κλινική Κορωνοϊού, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Αγ. Ανδρέας» 5 ασθενείς σε κλίνες ΜΕΘ Covid -19 και 16 σε θαλάμους νοσηλείας της αντίστοιχης Κλινικής.

Διασωληνώθηκε 78χρονη στον Πύργο

Μια 78χρονη γυναίκα διασωληνώθηκε χθες το μεσημέρι στο Γ.Ν. Πύργου. Η ηλικιωμένη νοσηλευόνταν στην Κλινική Covid19 και παρουσίασε επιδείνωση, γεγονός που οδήγησε τους γιατρούς στο να πάρουν την απόφαση να διασωληθωθεί και να εισαχθεί άμεσα στη ΜΕΘ Covid19 του νοσοκομείου.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό που εισήχθη στη συγκεκριμένη ΜΕΘ από την δημιουργία της πριν λίγες ημέρες και όπως φαίνεται το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή μεγαλώνει και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους.

Στην Ηλεία χθες ανακοινώθηκαν 6 νέα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ, τα μισά σε σχέση με την προχθεσινή κατανομή.

«ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ»

Ωστόσο, στο … κόκκινο έφθασε ο αριθμός των νέων μολύνσεων στην Αιτωλοακαρνανία, που έφθασε τις 58, αριθμός πενταπλάσιος σε σχέση με αυτόν που ανακοινώθηκε προχθές (18)!
Ο κ. Καρβέλης εξέφασε στην «Γ» την ανησυχία του για τον γειτονικό νομό, αναφέροντας πως «διαπιστώνεται διασπορά του ιού στην πόλη του Αγρινίου, στο Αιτωλικό και σε ένα γηροκομείο. Το Σάββατο στο Νοσοκομείο Αγρινίου ελήφθησαν 110 δείγματα εκ των οποίων τα 30 βγήκαν θετικά».

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο διεθνές επίκεντρο η Αρχαία Ολυμπία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πάτρα βρέθηκε προχθές το απόγευμα η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Είχε μια πολύ ουσιαστική συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα και τους αντιπρυτανεις κ.κ. Δημόπουλο και Μαντζαβίνο, ενόψει της δημιουργίας τμήματος της γραμματείας Διεθνών Προγραμμάτων του ακαδημαϊκού ιδρύματος στην Αρχαία Ολυμπία.
Ακολούθως, επισκέφθηκε τα γραφεία της «Γ» όπου είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον εκδότη Γιάννη Χρ. Χριστόπουλο (φωτό) για την προώθηση της σχετικής πρωτοβουλίας που τυγχάνει θετικής ανταπόκρισης τόσο από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως όσο και τον νέο Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο.
Η κα Αυγερινοπούλου, όπως μας εξήγησε, μοχθεί για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει η Αρχαία Ολυμπία ως κοιτίδα πολιτισμού με παγκόσμιο κύρος προς όφελος όχι μόνο της Ηλείας αλλά ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. Το εν λόγω γραφείο θα υποδέχεται ομάδες φοιτητών από Πανεπιστήμια του εξωτερικού στο πλαίσιο εκπόνησης διεθνών προγραμμάτων που υλοποιούνται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας. Σύντομα αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

«Ρότα» για την Πάτρα-Μία ομάδα ανήσυχων πολιτών ενώνουν τις δυνάμεις τους για τις τέχνες και τον πολιτισμό

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια εποχή έντονων αλλαγών και ανακατατάξεων, μια ομάδα ανήσυχων πολιτών της Πάτρας αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με όραμα και μεράκι για την πολιτιστική δραστηριότητα και το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι της πόλης.

Συγκρότησαν την ομάδα «Π-rota» για την κοινωνία και τον πολιτισμό, με σκοπό να ξαναβάλουν την Πάτρα στον πολιτιστικό χάρτη. Η «Γ» παρουσιάζει σήμερα τους στόχους και τις δράσεις της ομάδας.

ΕΡ. Τι είναι η «Π-rota»;

ΑΠ.: H Π-rota είναι μια ένωση ανήσυχων Πατρινών. Μια ένωση ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό, τις τέχνες, τις εξελίξεις γύρω τους εντός και εκτός της πόλης μας. Είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να δούμε την πόλη μας να βελτιώνεται σε κάθε τομέα που επηρεάζει την ζωή των ανθρώπων και την κοινωνία ως σύνολο και αποφασίσαμε να συγκεντρωθούμε και να δράσουμε για αυτή την αλλαγή που επιθυμούμε. Φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε έναν φάρο για όλους τους πατρινούς με σκοπό την δράση και την δημιουργία.

ΕΡ.: Πως αποφασίσατε να προχωρήσετε σε αυτήν την δράση;

ΑΠ.: Μια τέτοια απόφαση ήταν το αποτέλεσμα συζητήσεων και προσπαθειών να βρούμε λύση στα ζητήματα που μας ταλανίζουν ως πολίτες και δημότες μιας από τις ωραιότερες πόλεις στην Ελλάδα. Μας ώθησε η αγάπη μας για τις τέχνες και τον πολιτισμό και η αγάπη μας για την Πάτρα. Αποφασίσαμε πως ο καλύτερος τρόπος να αλλάξεις κάτι, είναι να γίνεις εσύ ο ίδιος ή αλλαγή που θες να δεις.

ΕΡ.: Ποια είναι τα μέλη της ομάδας σας;

ΑΠ.: Η ομάδα μας δεν στηρίζεται σε δομές διοίκησης και εξουσίας. Είμαστε απλά μια συλλογικότητα που συζητάμε και δρούμε. Είμαστε ανοιχτοί για όλους όσοι μοιράζονται τις ίδιες έγνοιες με εμάς, τους ίδιους προβληματισμούς και το μεράκι μας για μια καλύτερη κοινωνία.

ΕΡ.: Ποιοι είναι οι στόχοι και οι επιδιώξεις σας;

ΑΠ.: Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε μια ένωση προβληματισμού με το βλέμμα στο μέλλον. Ένας φορέας δράσης και εξέλιξης, μια ισχυρή ομάδα ανθρώπων που θα πιέζει και θα δρα για το καλύτερο. Ένα ενεργό κύτταρο της κοινωνίας που ζούμε και ένας φορέας που θα επικοινωνήσει τις ιδέες του για την κοινωνία και την βελτίωση της.

ΕΡ.: Τι δράσεις έχετε προγραμματίσει;

ΑΠ.: Οι δράσεις μας θέλουμε να κάνουμε είναι πολυποίκιλες. Θέλουμε να καλύπτουμε ένα μεγάλο φάσμα ώστε να είμαστε πραγματικά ένας ανοιχτός οργανισμός στον οποίο ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει και να καταθέσει τις απόψεις του, να δράσει και γίνει ο ίδιος αυτό που θέλει να δει στην κοινωνία. Όπως είναι προφανές, η αβεβαιότητα που δημιουργεί η πανδημία δεν μας επιτρέπει να έχουμε συγκεκριμένο πλάνο δράσεων στο άμεσο μέλλον. Να είστε σίγουροι όμως πως όταν τα πράγματα είναι καυτερά θα λάβουμε δράση και μάλιστα μαζική.

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Χωρίς πρόστιμα μέχρι τη Δευτέρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Από τον Δήμο Πατρέων ανακοινώθηκε ότι όσοι δημότες δέχτηκαν κλήσεις για το χρονικό διάστημα, από την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 22 του μήνα, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπου εφαρμόζεται το Σύστημα Χρονικού Περιορισμού Στάθμευσης, δεν θα χρειαστεί να τις εξοφλήσουν.

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος έγκαιρα είχε ενημερώσει για την επαναλειτουργία του Συστήματος με ανακοίνωση που εστάλη στα μέσα ενημέρωσης και αναρτήθηκε και στα μέσα ενημέρωσης του Δήμου, αρκετοί συνδημότες μας δεν ενημερώθηκαν.
Ωστόσο, σημειώνεται ότι το Σύστημα Χρονικού Περιορισμού Στάθμευσης, θα τεθεί κανονικά σε εφαρμογή, από την ερχόμενη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα