Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σημάδια κάμψης στην Αχαΐα-Πόσοι νοσηλεύονται σε “Άγιος Ανδρέας” και ΠΓΝΠ

Published

on

Σημάδια επιπέδωσης της πορείας της πανδημίας στην Αχαΐα, δείχνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, καθώς χθες καταγράφηκαν 19 νέα κρούσματα, δέκα λιγότερα σε σχέση με προχθές.

Αυτό επισημαίνει στην «Γ» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος τονίζει πως η επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή μας δείχνει τάσεις σταθεροποίησης μετά από το σημείο – κόκκινο που έφθασε η Αχαΐα με την Τετάρτη με τα 52 νέα κρούσματα!

Την ίδια ώρα, η πίεση στο σύστημα υγείας στην Πάτρα και στα νοσοκομεία της περιοχής είναι ελεγχόμενη με τον αριθμό των νοσηλειών να μειώνεται συνεχώς, καθώς πολλοί ασθενείς παίρνουν εξιτήριο. Χθες, νοσηλεύονταν 50 ασθενείς.

Πιο συγκεκριμένα, 29 ασθενείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, εκ των οποίων 6 στην ΜΕΘ Covid -19 και 23 στην Κλινική Κορωνοϊού, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Αγ. Ανδρέας» 5 ασθενείς σε κλίνες ΜΕΘ Covid -19 και 16 σε θαλάμους νοσηλείας της αντίστοιχης Κλινικής.

Διασωληνώθηκε 78χρονη στον Πύργο

Μια 78χρονη γυναίκα διασωληνώθηκε χθες το μεσημέρι στο Γ.Ν. Πύργου. Η ηλικιωμένη νοσηλευόνταν στην Κλινική Covid19 και παρουσίασε επιδείνωση, γεγονός που οδήγησε τους γιατρούς στο να πάρουν την απόφαση να διασωληθωθεί και να εισαχθεί άμεσα στη ΜΕΘ Covid19 του νοσοκομείου.

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό που εισήχθη στη συγκεκριμένη ΜΕΘ από την δημιουργία της πριν λίγες ημέρες και όπως φαίνεται το επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή μεγαλώνει και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους.

Στην Ηλεία χθες ανακοινώθηκαν 6 νέα κρούσματα από τον ΕΟΔΥ, τα μισά σε σχέση με την προχθεσινή κατανομή.

«ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΕΙ Η ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ»

Ωστόσο, στο … κόκκινο έφθασε ο αριθμός των νέων μολύνσεων στην Αιτωλοακαρνανία, που έφθασε τις 58, αριθμός πενταπλάσιος σε σχέση με αυτόν που ανακοινώθηκε προχθές (18)!
Ο κ. Καρβέλης εξέφασε στην «Γ» την ανησυχία του για τον γειτονικό νομό, αναφέροντας πως «διαπιστώνεται διασπορά του ιού στην πόλη του Αγρινίου, στο Αιτωλικό και σε ένα γηροκομείο. Το Σάββατο στο Νοσοκομείο Αγρινίου ελήφθησαν 110 δείγματα εκ των οποίων τα 30 βγήκαν θετικά».

Ροή ειδήσεων

Advertisement