Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αχαΐα: Οι εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ, τα στρατόπεδα και η “πρωτιά Λοβέρδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Κομβικές για το μέλλον του ΚΙΝ.ΑΛ. θεωρούνται οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κινήματος και ήδη στην Πάτρα έχουν δημιουργηθεί και τα στρατόπεδα των υποψηφίων.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση των πολιτευτών του κινήματος, η οποία και θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό την τάση που θα επικρατήσει στην ευρύτερη περιοχή.

Πάντως, στην κορυφή των προτιμήσεων για την αρχηγία του ΚΙΝ.ΑΛ. βρίσκεται ο Ανδρέας Λοβέρδος σύμφωνα με δημοσκόπηση για λογαριασμού αθηναϊκού μέσου που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας .

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΙΧΜΗΡΑ ΤΗΣ ΕΝΤΥΠΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ενισχύεται με 6 νοσηλεύτριες μετά την καραντίνα των δέκα θετικών υγειονομικών «Φρούριο» ο Άγιος Ανδρέας για την αναχαίτιση του ιού

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε… φρούριο έχει μετατραπεί το Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας καθώς έχουν τεθεί σε ισχύ ενισχυμένα μέτρα μετά από την εμφάνιση του κορωνοϊού στην Α΄ Παθολογική Κλινική.

Αποτέλεσμα ήταν να νοσήσουν δέκα συνολικά εργαζόμενοι, εκ των οποίων δύο γιατροί, επτά νοσηλεύτριες και μια βοηθός θαλάμου, ενώ εξετάζεται και ένα περιστατικό το οποίο κρίνεται ασαφή.

Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν μετά τα μοριακά τεστ που έγιναν στο σύνολο εργαζομένων και ασθενών της Κλινικής, οπότε και διαπιστώθηκε πως εισήλθε στο χώρο θετική συνοδός νοσηλευόμενου. Χθες συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα τα rapid test σε εργαζόμενους αλλά και σε συνοδούς ασθενών και όλοι βγήκαν αρνητικά.

Αξίζει να αναφερθεί πως κανείς δεν εισέρχεται πλέον στο νοσηλευτικό ίδρυμα ως συνοδός εάν δεν έχει καρτελάκι εισόδου και εαν δεν υποβληθεί σε rapid test.

Τα μετρα είναι αυστηρά, ενισχύθηκε και το προσωπικό της ασφάλειας του νοσοκομείου ώστε να υπάρξει απόλυτος έλεγχος. Χθες το πρωί επισκέφθηκε εκ νέου τον «Αγ. Ανδρέα» ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος έκανε αυτοψία σε όλες τις εισόδους του νοσοκομείου, συνομίλησε με τη Διοίκηση και το επιστημονικό προσωπικό δίνοντας σαφείς οδηγίες για την θωράκιση του νοσοκομείου.

ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ»

«Ειμαι ικανοποιημένος από την τήρηση των μέτρων. Λειτούργησαν αποδοτικά οι αποφάσεις που ελήφθησαν από τη σύσκεψη της Τρίτης» ανέφερε στην «Γ» ο κ. Καρβέλης, ο οποίος επισκέφθηκε το Ταχύρυθμο, τα ΤΕΠ και το 7όροφο του Νοσοκομείου. Μάλιστα, ζήτησε και τη συνδρομή της Αστυνομίας για να απομακρυνθούν οι πολίτες που βρίσκονταν άσκοπα στο χώρο του προαύλιου, προκειμένου να υπάρξει περιορισμένη είσοδος ατόμων στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Χθες το Νοσοκομείο εφημέρευε και παρά το γεγονός ότι η Α΄ Παθολογική Κλινική παραμένει «κλειστή» για νέα περιστατικά, δεν προκλήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα. Μάλιστα, την Κυριακή θα γίνει νέος γύρος μοριακών τεστ σε προσωπικό και σε ασθενείς της Α΄ Παθολογικής για να διαπιστωθεί τυχόν νέο κρούσμα του ιού.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Ωστόσο, ο κορωνοϊός «αποδεκάτισε» την Α΄ Παθολογική Κλινική καθώς βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και οι δέκα υγειονομικοί με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η άμεση ενίσχυση σε προσωπικό. Ήδη, η διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε από την 6η ΥΠΕ έξι άτομα νοσηλευτικό επικουρικό προσωπικό, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες από σήμερα αναλαμβάνει καθήκοντα.
Πάντως, για την κάλυψη των αναγκών χθες μετακινήθηκαν νοσηλεύτριες από την ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από τους εργαζόμενους. Ο γιατρός – πνευμονολόγος, δ/ντής ΕΣΥ της ΜΕΘ, Τάκης Γεωργακόπουλος επισημαίνει στην «Γ» πως «αποξηλώθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας μας και αν χρειαστεί να λειτουργήσει η ΜΕΘ Covid θα έχουμε πρόβλημα σύνθεσης του προσωπικού εφόσον επτά νοσηλεύτριες μετακινήθηκαν».

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ζημιές σε καλλιέργειες στη Δυτ. Αχαΐα από τον παγετό

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λακκόπετρας, Χρήστος Μπεκίρης, θέλοντας να ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς, τον ΕΛΓΑ, την Περιφέρεια, το Δήμο σχετικά με τον παγετό που κατέστρεψε τις καλλιέργειες πατάτας, κηπευτικών, αλλά και δημητριακών της περιοχής, αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, ότι παρακαλούνται να σταλούν άμεσα γεωπόνοι του ΕΛΓΑ προκειμένου να διαπιστώσουν τη ζημιά που έχει προκληθεί για να προχωρήσει η διαδικασία της καταγραφής και της αποζημίωσης.
Να σημειωθεί πως στη Δυτική Αχαΐα έχει ξεκινήσει η υποβολή δηλώσεων για ζημιές από παγετό στον ανταποκριτή του ΕΛΓΑ στα Σαγέικα μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

 

Περισσότερα

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στο διεθνές επίκεντρο η Αρχαία Ολυμπία

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην Πάτρα βρέθηκε προχθές το απόγευμα η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Είχε μια πολύ ουσιαστική συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα και τους αντιπρυτανεις κ.κ. Δημόπουλο και Μαντζαβίνο, ενόψει της δημιουργίας τμήματος της γραμματείας Διεθνών Προγραμμάτων του ακαδημαϊκού ιδρύματος στην Αρχαία Ολυμπία.
Ακολούθως, επισκέφθηκε τα γραφεία της «Γ» όπου είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον εκδότη Γιάννη Χρ. Χριστόπουλο (φωτό) για την προώθηση της σχετικής πρωτοβουλίας που τυγχάνει θετικής ανταπόκρισης τόσο από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως όσο και τον νέο Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο.
Η κα Αυγερινοπούλου, όπως μας εξήγησε, μοχθεί για να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που προσφέρει η Αρχαία Ολυμπία ως κοιτίδα πολιτισμού με παγκόσμιο κύρος προς όφελος όχι μόνο της Ηλείας αλλά ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. Το εν λόγω γραφείο θα υποδέχεται ομάδες φοιτητών από Πανεπιστήμια του εξωτερικού στο πλαίσιο εκπόνησης διεθνών προγραμμάτων που υλοποιούνται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας. Σύντομα αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Περισσότερα
Advertisement
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement

Αυτή την εβδομάδα