Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

Σενάρια που θα φέρουν και αντιδράσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ Κ. ΓΑΛΑΡΙΩΤΗ

Αυτά που βιώνουμε γενικότερα στη χώρα μας είναι πρωτόγνωρα και κανείς ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει πώς επιβιώνει κάτω από αυτές τις δύσκολες και δυσμενείς συνθήκες.

Σε δεύτερη μοίρα έρχεται ο αθλητισμός και ιδίως ο ερασιτεχνικός, όμως και αυτός έχει δεχτεί μια δυνατή «γροθιά» στο στομάχι.

Η αλήθεια είναι ότι το δεύτερο lockdown γονάτισε τα ερασιτεχνικά σωματεία φέρνοντάς τα σε πλήρη αδράνεια.

Τα σενάρια είναι πολλά με το τελευταίο να αναφέρει ότι ενδεχομένως στο τέλος Δεκεμβρίου σιγά σιγά και κυρίως στις περιοχές που είναι πιο «καθαρές» από κρούσματα να ανοίξουν τα γήπεδα και αργότερα να επιστρέψουμε στην αγωνιστική δράση.

Φυσικά όλα αυτά είναι σενάρια και μόνο εφόσον οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το «οκ» μπορεί να παρθεί μια τέτοια απόφαση, σε διαφορετική περίπτωση ο «λάκκος» θα είναι πολύ βαθύς για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Το θέμα είναι ότι αναμένεται να υπάρχουν κάποιες τροποποιήσεις στις υπάρχουσες προκηρύξεις έτσι ώστε αν επιστρέψουμε στην ενεργό δράση, να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα.

Μία από αυτές τις τροποποιήσεις φημολογείται ότι θα είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με έναν γύρο.

Μια τέτοια απόφαση φυσικά έχει και τις συνέπειές της. Ποιες είναι αυτές; Ποια ομάδα θα δεχτεί να παίξει ένα μόλις γύρο, κυρίως της Γ’ Εθνικής, όπου οι έδρες, όπως και να το κάνουμε, μετράνε περισσότερο;

Μια τέτοια απόφαση δεν θα είναι άδικη, όταν στο αγωνιστικό πρόγραμμα η εκάστοτε ομάδα έχει πολλά εκτός έδρας ματς αναλόγως φυσικά και της δυναμικής του αντίπαλου;

Παρακινδυνευμένα σενάρια τα οποία αναμένεται να δούμε αν τελικά θα ισχύσουν.

Όσον αφορά στο τοπικό πρωτάθλημα, όπως είχε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ της «Γ» ο πρόεδρος της επιτροπής των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Αχαΐας, Δημήτρης Σαρρής, αν ξεκινήσουμε στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου με αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές θα καταφέρει να ολοκληρωθεί.

Όπως και να έχει, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει πληγεί αφάνταστα και πολύ δύσκολα θα «σηκώσει» κεφάλι…

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement