Connect with us

Ελλάδα

1318 νέα κρούσματα κορωνοιοϋ-549 στις ΜΕΘ και 84 θύματα το τελευταίο 24ωρο

Published

on

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.388 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Για τα επόμενα βήματα στην διαχείριση της πανδημίας, ενημερώνει ζωντανά και σήμερα, Δευτέρα 23.11.2020, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον επίκουρο καθηγητή Υγιεινής και Επιδημολογίας, Γκίκα Μαγιορκίνη και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου και τόνισε πως σήμερα, Δευτέρα 23.11.2020, εντοπίστηκαν 1.388 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ 549 είναι οι διασωληνωμένοι. Επίσης, το τελευταίο 24ωρο ακόμη 84 συμπολίτες μας έχασαν την μάχη με τον φονικό ιό.

Η κα Παπαευαγγέλου σημείωσε ακόμα ότι πλέον ο καθένας θα πρέπει να επιλέξει μια μικρή κοινωνική φούσκα στην οποία θα δραστηριοποιείται. Κι εγώ πηγαίνω στην μητέρα μου μια φορά την εβδομάδα αλλά φροντίζω να φοράμε και οι δύο μέσκα είπε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε επίσης ότι ο κορωνοϊός σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με τη γρίπη καθώς ποτέ η γρίπη δεν έδωσε ετησίως πάνω από 200 νεκρούς.

«Τα μέτρα αποδίδουν. Είναι σαφής η σταθεροποίηση. Τα κρούσματα της 2ης και 3ης εβδομάδας δείχνουν τάση μείωσης» είπε επίσης η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε ότι το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη 300 κρούσματα, στην Αθήνα  252 , 88 στην Πέλλα και 65 στην Ημαθία. Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις μείωσης των ενεργών κρουσμάτων είπε ο επίκουρος καθηγητής αλλά σημείωσε ότι ο ιός είναι παντού σε όλη την επικράτεια και απαιτείται η αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Ροή ειδήσεων

Advertisement